perjantai 7. kesäkuuta 2013

Hakuakin vielä

Tämä on jäänyt muiden tapahtumien tuoksinassa kirjoittelematta.

Viime sunnuntaina (tai lauantaina myös, mutta silloin miut oli velvoitettu kiertämään yo-juhlia) oli täällä Lappeenrannassa Sbcakin hakukoulutus, kiitos Leenalle ja Hannelle järjestelyjen hoitamisesta! Kouluttajana oli Kirsi Lankola ja koulutus pidettiin Ullan metsässä. Tykkäsin kouluttajasta kovasti, neuvot olivat järkevän kuuloisia eikä mitään ongelmia ratkottu millään ihmeellisillä kikkakolmosilla. Aina parempi kun luottaa vähän yksinkertaisempiin keinoihin.

Riinalle jatkettiin edellisen viikonlopun teemaa eli suoria pistoja. Ekalla kierroksella tehtiin pari haamua keskilinjan vaikeammalle puolelle (siellä oli metsätien ylitys) sekä pari valmista sitten toiselle puolelle. Etenkin viimeinen, valmis pisto oli miun mieleen, koira luki maastoa mutta sitten myös korjasi linjansa suoraksi kun siihen oli mahdollisuus. Kiva oli nähdä ettei nuo suorat pistot niin kovin montaa muistutustreeniä tarvinneet, kun edellisen leirin jälkeen jäi vähän sellainen fiilis että pitääkö tässä niitä nyt koko kesä jankata. Olisi pitänyt muistaa että osaahan se ne, vähän ovat vaan päässeet painumaan unholaan talven aikana.

Ekalla kierroksella tehtiin myös sisäänottoja vai tuloja vai mitä ne nyt oli. Joka tapauksessa ideana parantaa Riinan kuuntelua, eli tule-käskyllä on tultava. Ilmaisun jälkeen jätin koiran maalimiehelle, menin itse keskilinjalle, kutsuin ja palkkasin keskilinjalle. Vähän Riina oli tästä hämmentynyt, että hakumetsässä saa palkkaa miulta. Mutta ei se hanttiinkaan laittanut, kun palloleikki oli tarjolla ;)

Ilmaisut kulki tässä treenissä vaan mukana ilman että niihin olisi sen enempää puututtu. Pienoinen ongelma niissä silti ilmeni, just kun olin sanonut että niissä mitään ongelmaa ole... Riina siis pomppi maalimiesten päällä. Tai tahditti haukkuaan normaalilla pomppimisella, mutta kohdisti sen ainakin välillä maalimieheen. Tästä en kyllä tykkää yhtään, pitää kai tehdä pari ihan erillistä ilmaisutreeniä. Ennen seuraavaa koetta ei kuitenkaan enää ehdi, joten toivotaan sitten siellä vaan parasta. Selkeästi ongelma ilmenee vain makaavilla maalimiehillä, istuvia tai seisovia ei härki. Pitää vielä miettiä miten oikeaa haukkumispaikkaa vahvistan, en oikein pidä ajatuksesta että ohjailisin koiraa liinalla.

Toisella kierroksella osa otti esineitä, mutta koska mielestäni sain esineruutuun edelliseltä kouluttajalta hyvät neuvot ja se on edennytkin tässä nyt, niin myö tehtiin hakua. Nyt jätettiin haamut pois ja suorat pistot toimi silti, hyvä Riina! Ensimmäinen pisto pelkkä suora, toinen laatikko, kolmas ja neljäs suoria ja viimeinen laatikko. Laatikkoa vahvistin huutamalla hyvä. Näissä ei mitään valittamista, yhdellä oli umpipiilokin eikä haitannut. Eikä tällä kierroksella vissiin tökkinytkään niin paljon. Jatkossa pitää vaan muistaa rohkeasti välillä muistutella tuota pistojen suoruutta haamuilla, turhaan kartan niitä viimeiseen asti. Niitä voi käyttää aina välillä kokeneemmallekin koiralle tuomaan treeniin vauhtia ja yllätyksellisyyttä.

Mukava päivä vaikka pullissa olikin muurahaisia, kiitos kaikille mukana olleille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti