sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Korjaussarja

Nyt tällä viikolla ennen tämän päiväistä koetta (siitä erillinen päivitys) on tehty korjaustoimenpiteitä tiettyihin liikkeisiin.

Paikkaistuminen:
Ei korjausta mutta paljon vahvistusta, toisten koirien (= Osku ja Elvi) kera ja ilman. Yhdessä treenissä pääsin puuttumaan liikkeeseen niin otollisessa kohdassa kuin vain mahdollista: Riina oli juuri sen näköinen, että nyt valahdan. Huomautin, skarppasi ja palkkasin. Oikein kivasti on nyt pysynyt, mutta varmahan tämä liike ei vielä ole missään tapauksessa.

Paikkamakuu:
Lähinnä alkua ja loppua, eli maahanmenoja ja ylösnousemisia. Yhdessä treenissä meni paristakin Suvin käskystä maahan, muuten ollut näissä kyllä pääasiassa hyvin kuulolla. Olen myös palkannut maahan niistä maahanmenoista, mitä en yleensä tee.

Seuraaminen:
Aika lyhyitä pätkiä ja paljon palkkaa, hieman taas mietitty sitä poikittamista, mutta sen suuremmin en ole siihen nyt puuttunut.

Luoksetulo:
Perjantaina parit stopit, maahanmenot ja eteentulot. Ensimmäistä kertaa ehkä ikinä ennakoi stopin törkeästi! Pysähtyi aivan loistavasti mutta ilman käskyä siihen kohtaan mihin edellisellä kerralla olin sen stopannut. On kyllä aikaisemminkin saattanut hidastaa, mutta ei ikinä ole ilman käskyä pysähtynyt. Maahanmenot oli vaikeita, kun R oli menossa miusta pois päin. Kävi istumaan, vahvemmalla käskyllä meni sitten suoraan maaahan. Eteentulot nättejä!

Ruutu:
Häiriökäskytyksellä sitä, ettei ruudusta varasteta. Ihan törkeästi varasti ekoissa treeneissä Sonjan käskystä. Sitten tehtiin niin, että heti "käsky"n jälkeen mie huusin "maahan". Näin saatiin palkattua pysymisestä. Sitten jo niinkin vaikeasti, että mie käänsin päätä ja Sonja huusi käskyä. Tähän ei reagoinut. Ekoissa treeneissä sitten viimeisellä otin seuraamaan, toisissa treeneissä en tehnyt sitä ollenkaan, kyllä se sen osaa tiistaisen perusteella aivan liiankin hyvin. Pari ruutuun lähetystä tehty (ekalla peruutti, muut hyvin), merkkiin ei taaskaan panostettu.

Ohjattu:
Vähän vinoja palautuksia, nyt ne ok, mutta uutena ongelmana se, ettei päästä kapulasta irti. Riinan mielessä varmaan pyörii ne pitoharjoitukset, joissa mie kiskon siltä kapulaa ja se ei saa päästää irti. Harmi vaan, että käsky on eri: kiitoksella pitäisi irrottaa, pidällä pitää kiinni. Tähän auttaa namipalkkaus, jos saa syötävää niin irrottaa nätisti.

Hyppynouto:
Hyppyä ei ole ollut, metallissa tehty sitä, että kerralla on kapula nostettava ilman asettelua. Niin on toiminutkin hyvin, että ekalla toistolla kun ottaa kapulan suuhun, annan tuontikäskyn. Sen jälkeen tehnyt nätisti itsenäisestikin.

Tunnari:
Samalla tavalla kuin metallia, naksautus eteentuonnista. Yksissä treeneissä tunnari oli ihan hirveää häröilyä, Riina nuuski maata jne. Otin koiran kapuloilta pois, hengitin hetken, viilensin Riinan älynystyrät vedellä ;D ja uusi yritys. Toimi! Pisteet miulle siitä, etten hermostunut tuon enempää ja Riinalle siitä että sitten skarppasi.

Muutenkin paras tokovire on kaksissa viimeisimmissä treeneissä ollut kateissa, on ehkä tehty viime aikoina liikaa. Kokeiden lähestymisen takia lepoa ei ole ollut riittävästi.

Kaukot:
Kunnollisen tekniikan vahvistamista. Peruutellen s -> i ja siitä kun on jatkanut muitakin vaihtoja niin on mennyt hyvin!

Riina keventää tunnelmaa kieltä näyttämällä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti