sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Välillä pitää vissiin totellakin

Tokoa siis. Suvin, Sonjan ja Ellan kanssa ollaan käyty treenailemassa, lisäksi tiistaina Tapiksella Ullan kanssa.

Yksissä treeneissä tehtiin eteenmenoa ja noutoa pk-kapulalla. Kapulan painavuus ei ole ongelma, noudot sujuivat hyvin. Näytti että Riinasta oli hauskaa tehdä pitkästä aikaa ihan vaan vauhtinoutoja, oli vissiin riittävän yksinkertaista toimintaa ;) Eteenmenoista osa niin, että pallo kentällä, osa ilman. Sujuu ihan hyvin, etenee kyllä varmaan sen oikean matkan, mutta vauhtia ja varmuutta haluaisin tähän seuraavaksi. Laitoinkin sen yhdeksi kysyttäväksi asiaksi ensi viikon Kaisa Hilskan koulutukseen. Paikkamakuussa pysyy ihan hyvin toisten tehdessä, välillä aina palkkailen. Ääniin vähän regoi joten sitä paikkamakuuseen ampumista pitää kyllä treenata. Pysyy kyllä, mutta vähän kattelee ympärilleen.

Tokossa tehtiin sitten häiriöharjoitus ruutuun ja ohjattuun. Ensinnäkin rekvisiitta oli laitettu niin, että ruutuun ja ohjatun kapuloille lähdettiin samalta merkiltä. Se ei oikeastaan vaikuttanut, mutta pallojen kylväminen kentälle sen sijaan hämäsi. Ruutuun sain Riinan menemään pallojen ohi yhdellä korjauksella, mutta se oli vaikeaa kun ohjatun kapuloiden taakse laittoi pallot. Se piti uusia muutamaan kertaan. Näytti siltä, että Riina merkiltä kohdensi kapulaan ihan hyvin, mutta kun pääsi lähelle niin pallo voitti ;) Tämäkin saatiin kuitenkin onnistumaan niin oikealle kuin vasemmallekin.

Tiistaina oli tarkotus kattoa niiden pk-esteiden aiheuttamia henkisiä vaurioita ja lisäksi tokoilla paikkaistumista, tunnaria ja metallia. Tämän lisäksi tehtiin vielä siirtymiä.

Joo, eihän ne esteet hyvältä näyttäneet. Saatiin Riina menemään A, hyppyeste ja vielä metallinenkin hyppyeste, mutta hirveän huudon ja äyväämisen jälkeen. Siis oikeasti joku A-este, mitä se menee agilityssakin. Mutta kun se oli pk-A. Voi muuten olla, että se ettei Riina siellä Haukkiksessa hypännyt edes sitä matalaa estettä saattoi johtua siitä, että este oli metallinen. Se oli Riinalle tosi paha. Tokohypyssähän ei ole ongelmaa. Päätin tämän treenin jälkeen, että perun sen hakukokeen, en nimittäin millään saa sitä menemään noita esteitä näin lyhyessä ajassa. Vaatii varmasti paljon työtä. Nyt kysymys onkin, haluanko tehdä sitä työtä ja kisata pk-puolella. Olen koko ajan miettinyt, että tuollaiset esteet eivät tee millekään koiralle hyvää. Vaikka tiedänkin että se on vaan Riinalla henkinen lukko, mietin koko ajan että mitä jos sitä sattuukin. Silloin kun aloimme kisata haussa pelastuskoiraliiton puolella, jäi vähän avoimeksi, kisaisimmeko palveluskoiraliiton puolella ja jos niin pk- vai peko-puolella. Alan nyt vahvasti kallistua peko-puolen kannalle. Ensinnäkin siellä täytyisi kisata joka tapauksessa jos raunioille mielii ja se ettei siellä ole noita järjettömiä hyppyjä on iso plussa. Tiedän, että monet koirat eivät koskaan satuta itseään esteillä, mutta silti en näe niiden tarkoitusta. En välttämättä halua harrastaaa kahta lajia (agility on siis se toinen) joissa loukkaantumisriski on todellinen. Agilityssa kuitenkin hyppykorkeudet ovat vielä järkevämpiä. Tälläinen pohdinta tähän väliin.

Toko sitten sujuikin hyvin, mukava laji :D Paikkaistumisessa pysyi, miulla oli lelu mukana piilossa. Paikallaoloissa pitää nyt miettiä, onko järkevää palkata liikkeen aikana. Jos vaan kehuisi ja sitten kun palkkaa niin myös vapauttaa. Siirtymätreeni meni yllättävän hyvin, ei olla tälläistä aikaisemmin tehty mutta nyt Ulla neuvoi. Siirryttiin siis alkuperusasennosta toiseen ja loppuun koira sai palkan jostain kivasta liikkeestä. Riina oli hauska kun sanoi sille että tehdään ruutu ja sitten kun ruutua ei näkynytkään missään niin Riina oli ihan kujalla :D Hyvin pysyi siirtymät sivulla ja perusasennoissa alkoi ottaa kontaktia liikkurin huutelun aikana.

Tunnarissa ja metallissa päätavoite täyttyi eli nosti kapulat kerralla. Molempia kun tehtiin pitkällä matkalla niin vauhti oli myös hyvä. Sen sijaan Riina keksi ihan uuden jutun palautukseen: se jäi kapulan kanssa ehkä n. puolen metrin-metrin päähän töröttämään. Aha. Ei siinä mitään. Tähän en nyt oikein vielä keksinyt mitään ratkaisua, katsotaan tekeekö seuraavissa treeneissä.

Kiitos Ullalle hyvistä tokoneuvoista, treenaillaan taas!

Kesäisin Riina on hyvin harvassa kuvassa kuiva ;)


1 kommentti:

  1. Huomaan innostuksen puuskan tässä blogin päivittelyssä tapahtuneen näin juhannuksen kunniaksi, en kestä enää itekään perässä :D

    Supersynttärionnittelut Sabille!

    VastaaPoista