keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Loput liikkeet

Hyppynouto:
Toinen asia, mitä tässä liikkeessä ollaan treenattu, on katsekontaktin ottaminen kapulan heiton jälkeen. Tultiin yksissä treeneissä siihen tulokseen, että jos kapula lentää vinoon ja Riina pääsee lukitsemaan katseensa siihen, se myös menomatkalla kiertää esteen. Eli oikeastaan tuota esteen kiertämistä lähdettiin korjaamaan. Alkuun oli tosi vaikeaa, pakko oli jollain pienellä äänellä sille muistuttaa, että kontakti piti ottaa. Muuten olisi varmaan loppuillan tuijottanut onnellisesti sitä kapulaa... Homma kuitenkin eteni jo parilla treenikerralla, sitten sain jo palkattua Riinaa oma-aloitteisesta kontaktin ottamisesta.

Ohjattu:
Merkin vahvistamiset ja kapuloiden kierrot on unohdettu hetkeksi, keskitytty pelkästään vinoon kapulan palautukseen. Tai suoraan, miten sen nyt ajattelee ;) Joka tapauksessa niin, että kapula palautetaan suoraan asentoon eteen, vaikka se pitää noutaa sivusta. Näissä oikea puoli on ollut selkeästi haastavampi, mutta nyt oikeastaan sujuu jo molemmat puolet. Myös koko liikkeenä alkaa jo näyttää aika kelvolliselta. Kapulan kierroista täytyisi nyt palkata, koska yksissä treeneissä yritti vähän jotain kapulan tappamista muistuttavaa, hyi yäk!

Tunnari:
Tämä on näyttänyt pääasiassa oikein hyvältä, ei ole hirveästi treenattu. Erikseen oman nostamista heti kun sille osuu ja palauttamista ilman, että pudottaa oman kerran matkalla. Myös koemaisesti tehty. Noissa erikseen tekemisissä usein ylipitkä matka, jolla ollaan saatu hyvä vauhti. Vapautus välillä vauhdista, välillä eteentulosta.

Kaukot:
Tekniikkaa läheltä ja pelkkää käskyihin reagoimista kaukaa, s -> i vaihtoa erikseen. Tähänkään ei olla nyt hurjasti panostettu, sellaista tasaisen varmaa. Se s -> i on nyt kyllä meinannut vähän lipsua, ei ole saatu niin hyviä suorituksia kuin silloin kun aloitettiin työstämään sitä. Sitä pitäisi varmaan niin hirveästi tehdä erikseen, heti huononee jos tekee liikaa liikkeenä.

Sabikin on muuten olemassa. Se on paitsi uinut ja hakenut palloa myös silloin tällöin tehnyt jotain järkevää Riinan treenien ohessa. Esineruutua se on saanut jonkin verran tehdä, se on helppoa ja nopeaa. Ihmeellinen koira, saattaa köpsötellä ruutuun kaikessa rauhassa, mutta esineen palautusvauhti on huima! Ja enkä tiedä tajuaako se mitä se tekee, mutta aina kun se osuu esineelle niin naksautan ja kyllä se sitten sen käskyllä tuo. Ja kivaa sillä on, ihana Sabi (: Mattilan tokotreenien loppuhuipennukseksi Sabi teki noutoa, merkkiä, liikkeestä maahanmenon ja seisomisen ja seuraamista. Sen nouto on oikeastaan aika hieno, vauhtinoutoina yleensä tehdään, mutta viimeksi Sabi sai vaivata aivojaan myös eteen istumisella se kapula suussa. Alkuun käskyllä, viimeisellä istui jo oma-aloitteisesti. Merkin se tekee kuin paraskin paimenkoira, kauhea kyyläys päällä ;D Jäävät pienillä avuilla, pienet seuruupätkät näytti tosi kivoilta, kun tehtiin vähän rallytoko-tyyliin. Kehuin siis ainakin välillä ja Sabin naaman loisti tähän tyyliin:

 

Loppuun pieni pk-ahdistus. Riinan tottiksen eteen pitäisi tehdä jotain. Tai oikeastaan sille pitäisi tehdä se tottis, kun tuo koekin ihan niin kuin lähestyy. Mikä älynväläys oli ylipäätään ilmoittaa se sellaiseen? Kaikenlainen aivotoiminta on nyt mennyt tokoon (no joo oikeastaan haku ja esineruutukin on edenneet noilla leireillä kivasti, vaan se tottis on ollut paitsiossa), vaikka pitäisi tehdä niitä esteitä, pitäisi tehdä noutoa painavalla kapulalla, pitäisi ampua seuraamiseen ja paikkamakuuseen, pitäisi tehdä eteenlähetystä. Huh huh, ehkä vaan työnnän koko asian pois mielestäni ja meen vaan sit sinne kokeeseen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti