sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Aurinko paistaa ja vettä sataa

Lauantaina käytiin Suvin ja Leenan kanssa hakumetsässä. Vähän mietin että saadaanko millaiset treenit aikaiseksi kolmestaan, mutta turha oli huoli, ollaanhan myö aina ennenkin saatu! Tosi hyvät treenit, jäi just sellanen oikeanlainen fiilis, että nyt se koira tajusi mitä mie siltä hain. Jee :D

Riinalle rataa. Ensimmäinen oli haamu oikealla puolella. Mie en meinannut edes nähdä koko haamua, mutta pääasia että Riina näki, meni suoraan ja haukkui hyvin. Haukkuihin ei nyt tässä(kään) ;) treenissä panostettu, vähän eri määriä haukkui joka piilolla, ja palkka tuli siitä kun pysyi suunnilleen paikoillaan. En halua sitä käskeä haukkumaan maassa tai mitään, miun puolesta seisokoot kunhan ei seilaa.

Vasemmalle valmis ukko, ei ongelmaa, suoraan lähti. Sitten oli tarkoitus ottaa yksi tyhjä, palkata Riina namilla kun se tulee keskilinjalle ja lähettää se siitä sitten löydölle. Riina teki erittäin hienon tyhjän, olin oikein tyytyväinen, enkä tiedä mikä aivovamma sitä siivitti kun se vielä tuli pistolta erittäin kuuliaisesti poiskin! Sitten se kuitenkin päätti olla löytämättä Leenaa, no mikäs siinä. Siitä tuli sitten toinen tyhjä (hieno sekin!) ja toiselle puolelle kolmas. Myös näiltä se tuli nätisti pois ja sain palkattua keskilinjalle. Sitten yksi suora löytö (tämän Riina halusi löytää :D) ja loppuun löytö, joka oli edennyt laatikkomalliin. Oikein hyvät treenit ja jos kerran harjoitellaan hyviä tyhjiä pistoja niin mitä sitä turhaan ukkoja löytämään, hidastaa vaan vauhtia.

Sunnuntaina sama laji ja osittain sama porukkakin. Oltiin Suvin, Sonjan ja Lutun kanssa Muukossa. Ennen treenejä meidän piti Suvin kanssa lenkkeillä, mutta se nyt ei mennyt ihan niin kuin piti. Ei oltu päästy pitkällekään kun ukkoskuuro yllätti. Onneksi oli sadetta kestävä takki, mutta mikään muu vaatekappale ei sitten sadetta kestänytkään. Melkein teki mieli lähteä kotiin, mutta eihän sitä nyt tietysti voinut noin helpolla luovuttaa. Kengät litisten ja housut jalkoihin liimautuneina aloitettiin treenit. Riinalle näissäkin treeneissä rataa. Olen päättänyt että Riinalle tehdään vähintään 90 % treeneistä pistoja, partioinnin treenaus jätetään minimiin, niin helposti ja nopeasti ne pistot kärsii.

Ensimmäinen lähetys oli tyhjä ja vasemmalle puolelle. Vähän lähti vinoon enkä ole ihan varma kävikö just viidessäkympissä, mutta hyväksyin. En kerta kaikkiaan tiedä miten saisin sen muuttamaan suuntaa silloin kun se on vakaasti päättänyt minne se menee. Toiselle puolelle sitten löytö, se hyvin, tienkään ylitys ei ongelma.
Seuraava pisto oli tyhjä ja sen jälkeen matka jatkui yliheiton kautta toiselle puolelle löydölle. Yliheitot toimivat tässä treenissä tosi hyvin vaikkei niihin sen kummemmin ole panostettu. Seuraavaksi kaksi tyhjää yliheitoilla ja loppuun tietysti löytö. Noissa yliheitoissa mie saan harjoitella yhtä miun ongelmakohdista, eli sitä kuinka pitkälle ja kuinka nopeasti miun pitää yhdellä pistolla edetä. Se on yllättävän haastavaa, mutta jospa se siitä. Seuraavassa treenissä taas panostetaan syvälle uppoamiseen (nyt pari tyhjää jäi ehkä vähän vajaiksi) ja jatketaan yliheittoja. Kuulolla Riina oli edelleen hyvin ja haukuissa palkattiin paikoillaan olosta. Yksi haukutus siihen asti kun mie ehdin paikalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti