sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Erittäin hyvä

Elokuussa suoritettiin pois alta myös meidän pakollinen näyttelykäynti. Olin lykännyt tätä jo aika pitkään, ihan vaan sillä verukkeella että eihän sillä mitään tee ennen kuin on oikeasti valioituminen lähellä. No, yhtä ykköstä vajaana päätin sit et ehkä olis aika. Peräkkäisinä päivinä oli näyttelyt Kouvolassa ja Lappeenrannassa. Toki superlyhyt matka oman agihallin pihalle houkutti, mutta Kouvolassa oli meille varmempi tuomari. Eihän tuo Riina mikään sysiruma ole ja ihan bordercollien näköinen kuitenkin, että sillä tavalla en ajatellutkaan näyttelytuloksen saamisessa olevan mitään erityisiä vaikeuksia, mutta yhtään ylimääräistä 30-eurosta en halunnut käyttää johonkin näyttelyilmoon. Miksi kerjätä verta nenästä ja mennä tiukkis-suomalaiselle, kun aika lähellä kuitenkin on mukava ulkomaalainenkin tarjolla :D

Tähän koetukseen panostettiin sitten niinkin paljon, että alkuviikosta ennen näyttelyä käytiin yksissä näyttelytreeneissä. Riina oli selvästi vähän hämmentynyt, mutta ihan hyväntuulinen. Mikäs siinä kun makkaraa sai puoli-ilmaiseksi. Sabikin pääsi toikkaroimaan treenien lopuksi, sillä nyt on keskimäärin aina kivaa. Paitsi silloin kun hänet julmasti hyljätään autoon ja hän huutaa kuin hyeena. 

23.8. Kouvolaan siis Petr Rehanekin arvioitavaksi. Kuten älykkäimmät teistä ovat voineet tekstin otsikosta päätellä, Riina sai EHn. Olen tyytyväinen, saatiin mitä haluttiin. Tuomari oli huippuystävällinen, toivotti kaikki tervetulleiksi ja kättelikin vielä. Hyvä maku jäi näistä näyttelyistä (vaikka kritiikkiä ko. lajia kohtaan olen viljellytkin, se nyt on vaan suurimmaksi osaksi sellaista huumoria), itekin ekaa kertaa esitin koiraa virallisissa systeemeissä. Arvostelu kuului näin:

"3 yrs. Scissor bite. Eyes brown. Ears well set and big. Chest small and narrow. Slightly arched back. Tail well set. Fore and hindquarters well angulated. In movement loose elbows and feet."

Kommentoinpa nyt oman mielipiteeni tähän, vaikkeivät bordercollien rotumääritelmä/näyttelyarvostelu ylipäänsä sydämenasioitani olekaan. Ensinnäkin, jos ne korvat jotain on niin pienet, ei ainakaan isot :D Toiseksi, miusta Riinan häntä on kiinnittynyt jotenkin ihan oudosti, mutta tietty kiva jos se(kin) harha on vaan miun silmissä. Kolmanneksi, olin kauhean huolestunut just noista surullisen kuuluisista kulmauksista, joita pelkäsin ettei Riinalla ole. Tulin siihen tulokseen, että a. tuomari näkee kulmauksia siellä missä niitä ei ole, b. mie en näe kulmauksia siellä missä niitä on, c. olen esittänyt Riinan tosi hyvin ja edustavasti kehässä (en laittaisi rahojani likoon tän vaihtoehdon puolesta) tai d. Riinalla on hyvät kulmaukset. No joo. Samapa tuo, enää niitä ei tartte kenellekään esitellä. En edes tähän hätään jaksa siitä mitään seisotuskuvaa etsiä.

Kuva: Tuomarivalinta oli erittäin hyvä ja nyt on meidän näyttelyt näytelty. EH saatiin tällaisella arvostelulla: "3 yrs. Scissor bite. Eyes brown. Ears well set and big. Chest small and narrow. Slightly arched back. Tail well set. Fore and hindquarters well angulated. In movement loose elbows and feet."
Riina keskittyi olennaiseen ja kaivoi narupallon kassista esiin joka välissä.


 

1 kommentti:

  1. Moi! Olen muuttamassa Vantaalta Lappeenrantaan opiskelemaan tammikuussa. Olisi kiva vähän tietää, millasia koiraharrastusmahdollisuuksia Lappeenrannassa on. Mulla on aussie ja bortsu, harrastuksina pääasiassa TOKO ja agi. Kiva, jos voit auttaa :) Laita vaikka s.postia: nea.ahola@hotmail.com

    VastaaPoista