lauantai 28. joulukuuta 2013

Perinteitä kunnioittaen

Virallinen katsaus menneeseen, tavoitelistaus ensi vuodelle sitten omassa kirjoituksessaan, ettei menisi liian sekavaksi. Koska ystävämme kennelyskä pilasi loppuvuoden kisasuunnitelmat (no joo, ei ne ollut kun yhdet agikisat), on sama jos katsastellaan jo hieman etuajassa.

Tässä tavoitteet vuodelle 2013 kopioituna viime vuoden joulukuulta:

Riina
-tokossa nousu evl:lään yksi ykkönen/luokka-taktiikalla, onhan meillä koko vuosi aikaa. Koesuoritukset eheämmiksi ja varmemmiksi, ja siihenhän auttaa niissä kokeissa käyti. Eli aktiivista kisaamista.
-pelastuskoiraoikeudet spekl:n kautta, eli 3 x hakukokeen suorittaminen
-rauniosoveltuvuus ja -peruskoe
-jäljen peruspäivä ja -pimeäkoe
-pk/peko-puolella kisaamista kenties, katsotaan nyt sitä ampumista. Lajiksihan nyt voi valita haun tai rauniot, sellainen etsintäkoekin houkuttelee...
-agilityssa virallisten kisojen korkkaaminen ja nousu kakkosiin
-rallytokossa nousu voittajaluokkaan, tätä rajoittaa se, että kokeita järjestetään aika rajoitetusti
-flyball-kisoja olisi mukava löytää edes yksi tai kaksi

Onhan siinä listaa, mutta mikään näistä ei edelleenkään ole elämän ja kuoleman kysymys.

 

Sabi
-nyt oikeasti sitä mejää (tai miksei ihmisjälkeäkin), ja mieluummin jo kesän aikana, eikä sitten marraskuun lopussa
-Riinan treenien häiriköinti + omaksi iloksi treenailu jatkukoon!
-koiran elämän viettoa: uimista, pitkiä lenkkejä, pallon hakemista, kaikkea mitä toivoa saattaa


Ja näin siinä sitten kävi:

Riina

Noustiin kyllä evl:lään! Tosin koska tämä tapahtui jo helmikuussa (oikeus evl) / toukokuussa (ekat kisat), ei saavutus lämmitä enää näin loppuvuodesta. Tuloksia ollaan saatu luokasta jos jonkinmoisia, muttei sitä ykköstä/niitä ykkösiä. Jaa eheys ja varmuus... no tota joo. Kisattu ollaan kyllä, siitä ei voi syyttää, mutta sanotaanko nyt vaikka näin että tässä on tavoitetta ensi vuodellekin :D

Näin tapahtui (: Syyskuussa Riinasta tuli virallinen hälytyskoira <3 Ei turhia koekäyntejä, vaan kolme täsmäiskua.

Soveltuvuus saatiin läpi, perusta yritettiin, mutta kaatui laukauksiin. Ihan hyvin.

Peruskoetta käytiin kerran koittamassa, aika loppui/hukka tuli. Tän jäljestyksen kohtaloa pitää nyt pohtia. Ei mitenkään huono suoritus Riinalta, ihan taitava se on ja kehitystä on tapahtunut, mutta riittääkö aika jatkossa? Ei mikään miun lempilaji, vähän tylsää.

No joo. PEHA-A:ta käytiin yrittämässä, laukauksiin kaatui tämäkin. Pitkän pohdinnan jälkeen tulin siihen tulokseen, että pk-puoli on nyt toistaiseksi poissuljettu, ei riitä aika eikä kiinnostus. Mutta koskaan ei pidä sanoa ei koskaan. Peko-puolen hommailua jatketaan ensi vuonna.

Näin teimme, viidet kisat ja sert napattiin nyt joulukuussa. Aika täsmätoimintaa :D

No ei jäänyt kauas tämäkään, vaikka vähän vitsillä heitin koko tavoitteen juuri tuon kisojen vähäisyyden vuoksi. Yhtä hyväksyttyä tulosta vajaita voittajaluokkalaisia ollaan. Plussana sm-kisat, joista tuli joukkuemenestystä!

Messarissa käytiin, eipä muualla ole kisoja ollutkaan. Sielläkin menestys odottamattoman hyvää: oltiin kuitenkin neljän parhaan joukossa. Ja pukeutua osataan edelleen ;)

Sabi

Tämän tietoisesti luovutin, ei aika riitä. Sabin on pakko harrastaa sitä mitä Riina harrastaa, omille hömppälajeille ei ole aikaa.

Ihana häirikkö on ollut <3 Joskus jotain treenattukin :D Tohkeissaan ja innoissaan on eläin-pieni.

Tämä toteutui n. 3/4 vuodesta, nyt loppuvuodesta on jalka ja nivelrikko vaivanneet :(

Sellaisena valaisevana, lopullisena yhteenvetona voisin todeta, että paljon on tapahtunut. Hyviä sekä huonoja tuloksia, mutta päällimmäisenä on hyvä ja onnistunut fiilis! Totta kai takapakit kuuluu asiaan, mutta nyt kun ottaa hieman etäisyyttä kuluneeseen vuoteen niin missään nimessä en ole meidän hommailuihin pettynyt. Ainoastaan itseeni siinä suhteessa, että yhdessä vaiheessa meinasi keittää yli, haalin yksinkertaisesti liikaa tekemistä ja yritin haalia tuloksia vähän sieltä sun täältä vaan tuloksien haalimisen takia. Tai ainakin siltä itsestä myöhemmin tuntui. Onneksi nyt tuntuu siltä, että olen tajunnut erään perustavanlaatuisen seikan. Ensinnäkin, laatu ennen määrää ja toiseksi, kun on edennyt (lajissa kuin lajissa) jollekin tietylle tasolle, niin yksittäinen laji vaan alkaa vaatia enemmän aikaa. Eikä se edes johdu niistä luokkanousuista, vaan omista kriteereistä ja tavoitteista. Tämän takia yritän karsia jotain ensi vuotta silmällä pitäen, en halua vain hommailla vähän kaikkea edistymättä missään.

Siitä olen iloinen, että kaikkia tavoitteita on ainakin tavoiteltu eli yritetty. Niin kauan ei voi mennä pieleen, kun jaksaa yrittää.

Ja loppuun kiva kuva kuluneelta vuodelta, niin viimeistään jää kaikille hyvä mieli tuloksista/tuloksettomuuksista ;)

Siinä ne patsastelee <3 Tällaista talvea odotellessa.





2 kommenttia:

  1. Hyvä vuosi lukuunottamatta sairasteluja ja vammoja. Kuva taitaa olla vastapäiseltä saarelta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oikein mukava vuosi on ollut, mutta totta kai ensi vuodesta tulee vielä parempi! Ja kuva on ihan tästä Kivisalmen rannikolta, jostain Piiluvan paikkeilta (:

      Poista