lauantai 7. joulukuuta 2013

12 koetta myöhemmin

Ihan mukava määrä ollaan kisattu tänä vuonna, vähän yllätyin kun kisakirjaa selailin. Sinänsä hyvä, tarkoituhan olikin (ja on edelleen) hakea rutiinia hommaan. Yhdessä vaiheessa olikin jo sellainen hetki, ettei juuri jännittänyt kisata, nyt on vähän taas jännitys nostanut päätään.

Viimeiset kisat tänä vuonna käytiin peräkkäisinä viikonloppuina: 23.11. Kotkassa ja 30.11. Mikkelissä. Hyvä fiilis jäi molemmista kokeista, kiva oli saada nollatulosputki katkaistua kahdella kakkosella. Toki ykkönenkin olisi kelvannut, mutta ensi vuonna, ensi vuonna.

Kotka

Liikkeet oli sekoitetussa järjestyksessä ja kaikki putkeen. Ihan hauska. Haukkuminen koitui kohtaloksi, muuten ok vire. Tuomarina Pauli Härkönen.

Paikkaistuminen: 10
Paikkamakuu: 10
Näihin olin tosi tyytyväinen. Riina keksi kaksi päivää ennen koetta, että hän menee muuten paikkaistumisessa maahan. Perjantaina tehtiin sitten ominemme hätäkorjaustreenit, näköjään auttoi! Paikkamakuuta ei oltu tehty juuri yhtään, mutta ei reagoinut toisten käskyihin. Ylösnousu hyvä, maahanmeno nyt vähän sellainen tahmea, jollainen on kokeissa ollutkin. Katsotaan puutunko nyt, vai onko meillä vielä olennaisempia ongelmia listalla ;)

Tauko tietty tässä välissä. Oltiin kuudensina yksilösuorituksissa.

Seuraaminen: 6,5
Se haukkuminen. Oli vähän kamalaa. Hidas oli nätti, koska silloin Riina oli hiljaa. 

Zeta: 0
En tiedä mikä oli. Sen olisin ymmärtänyt, jos olisi pelkän istumisen mokannut (päätin etten tässä kokeessa anna vartaloapuja), mutta että maahanmeno. Mystistä.

Luoksari: 7
Ihan kiva stoppi, tosi jees maahanmeno ja... haukku sivulletulossa.

Ruutu: 8
Hyvällä vauhdilla merkille, hyvin ruutuun, pysähtyi seisomaankin, maahanmenossa ei ongelmia ja... haukku sivulletulossa. 

Ohjattu: 10
Jeee, se toimi! Tää on aina kokeessa ollut meille sellanen kasin liike. Tasapaksua pullaa. Nyt oli hieno! Ja hiljainen.

Hyppynouto: 8
Kolautti takaisintullessa, ei muuta. Oli hiljaa.

Tunnari: 9
No on ainakin jotain uponnut aivoon. Tarkasti rivin pari-kolme kertaa, mutta sitten nosti ja toi oman epäröimättä! Tässä liikkeessäkin (nimenomaan palautuksessa) on ollut koekirous, nyt se murtui.

Kaukot: 7 
Teki niin täydellisen s -> i vaihdon, että innostuin vähän liikaa ja sanoin seuraavan up-käskyn liian iloisesti -> pomppasi eteenpäin :D

238,5 p, 2.tulos ja vasta 6.sija. Kovatasoinen luokka. Mutta oli tässä paljon hyvääkin. Taas kerran jälkikäteen tuntuu paremmalta kuin juuri kehästä poistuttaessa, silloin ärsytti ääntely. Mutta oli se monissa liikkeissä hiljaakin (ei muuta sitä faktaa että tästä edespäin meillä on nollatoleranssi kaiken sortin mölinään). Seuraamisessa pysyi vire, mitä nyt haukkuessa hieman keskittyminen herpaantui. Luoksari oli ihan kiva, metallinouto edelleen siisti, ohjattu <3, tunnarissa edistystä ja kaukojen s -> i vaihto esimerkillinen. Jatkamme ykkösen metsästystä, kai se/ne joskus tulee.

Mikkeli

Tätä koetta ja sinne lähtemistä mietin muutaman hetken. Arvasin, etten ääntelyä saa täysin pois viikossa. Päätin kuitenkin yrittää parhaani, ja kokeeseen lähdettiin (olihan se jo maksettu :D). Olipas mikkeliläisillä kivat hallit ja ihan niiden vieressä upeat lenkkimaastot, vähän olen kateellinen...Liikkeet tehtiin kahdessa osassa ja muuten normijärkässä, mutta ohjatun ja ruudun paikat oli vaihdettu päittäin. Tuomarina Mauri Pehkonen.

Paikkaistuminen: 10
Paikkamakuu: 9

Ei herrajeesus sitä kehäänmenoa. Järkyttävää. Riina yritti liueta sivulta koko ajan. Näitä treenataan hirveästi kauheasti ennen seuraavaa koetta. Kehästä poistuttaessa oikeastaan karkasi miulta (ei onneksi päässyt pitkälle, ennen kuin kääntyi takaisin :D). Liikkeet kuitenkin ihan jees, paikkamakuussa meni tosi vinoon ja lysyyn asentoon. Kun palasin kehään, Riinan ilme kertoi kaiken "ei hyvänenaika tää on typerää!" ;) Liikkeiden väli oli liian äänekäs.

Ryhmäliikkeiden jälkeen olin sitä mieltä että keskeytetään, niin pahaenteisen äänekkäältä Riinan vire vaikutti. Päädyin kuitenkin Satun ja Marikan pohdintojen avittamana siihen tulokseen, että menen kehään, ja jos seuraamisessa tulee yksikin haukku, lähdetään kävelemään. Muissa liikkeissä ei niin ärsytä, mutta seuraamisessa en kestä sitä yhtään. Päätin myös että jo ensimmäisestä vinkaisusta huomautan. Käytiin sitten viereisessä hallissa seuraamassa vähäsen, itse olin kui patsas, niin vähäeleinen ja korostetun neutraali. Vaihdoin myös seuruukäskyn n. 15 min. ennen kehäänmenoa :D Näin on ehkä tehty joskus ennenkin, hyvä patentti. Tehtiin meidän metsäseuruukäskyllä. Varmaan kymmenen minuuttia ennen meidän vuoroa vaan heittelin Riinalle pihalla fribeetä, toivon sen rauhoittavan (meitä molempia).

Seuraaminen: 6
Arvosanasta voisi päätellä että Riina huusi, mutta ei, oli muuten niin hirenhiljaa ettei ikinä! Voi että olin tyytyväinen! Pisteet lähti liiasta tiiviydestä (= musiikkia miun korville, tiiviys ei haittaa yhtään) ja pari perusasentoa varmaan avitin vartalolla.

Zeta: 6
Taas siinä maahanmenossa oli joku, oli koko edeltävän viikon. Mietin onko jumissa, koska oikealta puolelta menee maahan hyvin. Istumiseen annoin pienen avun.

Luoksari: 6
Sama kun viime viikolla: ok stoppi, erinomainen maahanmeno ja ääni sivulletulossa.

Ohjattu: 5
Vähän hidas merkki. Merkiltä lähti niin vahvasti vasemmalle, ettei meinannut löytää kapuloita. Pisteet lähti parista lisäkäskystä.

Tauko. Tässä ekassa setissä oli miellyttävän hiljaa myös liikkeiden välit. Itsekin kehuin vaan tosi hillitysti. Vähän vaikutti matala vire tuohon ohjatun hitaaseen merkkiin.

Ruutu: 8
Merkki taas hieman hidas, yksi haukku sivulle tullessa. Tuomari arvuutteli, varastiko ruudusta, kun mie olin välissä eikä hän nähnyt. Kuittasin vaan että taktinen, taktinen ;) Ei vaineskaan, en usko että on varastanut, ei yleensä tee sellaista.

Hyppynouto: 8
Heitin vinoon, kun pelkäsin, että menee toiseen suuntaan vinoon ja tulkitaan että on ulkona kehästä (seinän vieressä ei saanut oleilla). Annoin lisäkäskyn, koska näytti että kiertää hypyn. Hyvä ratkaisu, ei olla vinoihin heittoihin panostettu, kun ei juurikaan edes päästä treenaamaan hyppyä.

Tunnari: 5
Voihan, koetunnari iski taas (melkein). Pyöri kapuloilla sata vuotta, joten annoin uuden käskyn. Sitten kuitenkin otti oman varmasti ja toi, tästä yllätyin! Ajattelin, että nostaa oman ja pudottaa.

Kaukot: 10
Ei lisättävää, liikuttavan upeat <3 Ei liikkunut senttiäkään.

Toisessa setissä liikkeiden väleissä tuli enemmän ääntä, mutta hyvä ettei liikkeissä. Unohdin ehkä olla sellainen superhallittu itse. Nyt pitää työstää sitä, ettei vireen laskeminen näy liikkeissä (esim. hitaat merkit). Ja jatkamme hiljaisuusharjoituksia. 

234 p, 2. tulos ja tällä kertaa tultiin toisiksi. Alla palkintokuva.

   

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti