sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Hieman erilaista palloilua

Lauantaina lähdettiin Riinan kanssa kokeilemaan doboa, tuota suhteellisen suosittua uutuuslajia, kiitos Ellalle ja Elville seurasta!Hauska kokemus kaikin puolin, sen verran tykkäsin että ilmoitin Sabinkin tuollaiselle tutustumistunnille. Yllättävän hyvin koirat toimivat pienessä tilassa, mutta tietysti kun oli jotain mihin keskittyä, niin ongelmia ei päässyt syntymään. Alkuun kokeiltiin palloilua, sitten tehtiin liikkeitä tasapainotyynyllä, ja loppuun palattiin vielä pallojen päälle. Mitä isompi pallo, sen helpompaa oli, mutta sujuihan se pienemmälläkin. Eikä muuten mennyt kuin minuutti tunnin alusta, niin kaikki viisi koiraa olivat jo pallojen päällä, eli se ei kenellekään osoittautunut ylitsepääsemättömäksi esteeksi (: Riina oli selvästi kiinnostunut hommasta, mutta tauoilla osasi myös rauhoittua. Loppua kohti hieman hyytyi, oli siis fyysisen haasteen lisäksi myös henkisesti rankkaa. Varmasti hyvä harrastus harrastus- tai ihan kotikoirankin lihashuoltoa ajatellen, eiköhän myö tässä kevään aikana sellainen alkeiskurssi vielä bongata.Ennen doboilua kerettiin lenkkeilemään Lamposaareen vievällä jäätiellä Ellan ja Elvin kanssa, siitä parit kuvat:

Riina pyöriskelee

Sabi poseeraa

Elvi on Elvi

Liukkailla jäillä

Yksi vinokaula ja kaksi hieman suorempaa

Ja jottei loppuilta olisi vallan laiskotteluksi mennyt, käytiin illalla agihallilla rallytokoilemassa. Kunnollista ratatreeniä ehkä ekaa kertaa ikinä, kunnon kyltteineen päivineen. Riina teki oikein kivasti. Avoimen luokan radassa ei ongelmaa, vaikkei se ihan niin välinpitämätön houkutuksen suhteen ollut kuin aluksi ajattelin ;) Seisomisia sisältäviä liikkeitä saatamme myös vielä harjoitella.

Hieman huono(kuvan)laatuista rallytokoa

Houkutus

Luotisuora perusasento


Tänään Riina on treenannut ja treenannut vähän lisää, huomenna pitää ehkä hieman rauhoittaa menoa, ennen kuin tulee ylikuntoa :D Aamupäivästä käytiin Joutsenossa rakennusetsintäharjoituksissa, sama tönö kuin viime kerralla. Riinalle 4 ukkoa. Ei millään meinannut malttaa seurata + paikkaistua alussa, vaikken sitä kauaa siellä hangessa olisi pitänytkään. Itse etsintä oli mallikasta: rivakka vauhti, hyvät ilmaisut (ei ulvonut) ja viime kerralla ongelmia tuottaneet metalliportaatkin mentiin tällä kertaa lyhyen pohdinnan jälkeen. Miun vaan pitää tälläsessä etsinnässä muistaa auttaa koiraa esim. siellä pimeässä kellarissa enemmän, myö ollaan tiimi.

Sitten viikonlopun kootut tokoilut: perjantaina sekä tänään agihallilla:

Perjantai:

Hyppynouto:
Koemaisesti, hyvin sujui. Ei tökännyt, hyvä vauhti, nosti ok siististi, palautti nätisti.

Ruutu:
Ongelmana se, että jos alkuun tekee koemaisesti, ei löydä ruutuun. Se on tietysti koetta ajatellen erittäin huono asia. Ja ei siinä muuta voi tehdä kuin ottaa uudestaan, ja kyllähän se sitten sujuu. Koemaisessa suorittamisessa ei muuten ongelmaa, menee maahan eikä ennakoi seuraamaantuloa.

Tunnari:
Ekalla kertaa täräytti kapuloille niin että ne lenteli, mutta toi kuitenkin oman, se plussaa. Toisella kerralla vieraat kapulat vähän kasassa, oma hieman erikseen. Nyt siististi.

Kaukot:
Hienoimmat ikinä, nyt voin kuolla rauhassa :D 10 ja yli 10 metristä, ei liikkunut juuri yhtään s -> i vaihdossakaan. Kerran taisi vaatia kaksoiskäskyn seisomiseen, tokassa setissä ei sitäkään. Miun pitää vaan muistaa antaa käskyt reippaasti, ei hissutella.

Metallinouto:
Oikein hyvä, en tiedä miksi tämä nyt toimii, mutta ihan sama, antaa toimia!

Seuraaminen:
Käskytettynä, namilla. Hitaasta käynnistä pysähtyminen oli vaikeaa, muuten hyvä. Myös lelulla ja naksutellen.

Pm:
Watin ja Erkin välissä, aika ehkä n. 3 min/vähän vähemmän, hyvin pysyi.

Liikkeestä istuminen:
Sellanen ok, pari kertaa taisi mennä maahan. Tätä taas vaan tehtävä enemmän, liikkeestä sujuu pienellä avulla.

Sitä taas tuli mietittyä ja ihmeteltyä, kuinka erilaisia linjoja tuomareilla on liikkeiden väleissä palkkaamisesta. Toiset pudottaa kokonaisvaikutelman pohjalukemiin jos leikittää/teettää temppuja, toiset taas kannustaa siihen. Ota heistä nyt sitten selvää!

Sunnuntai:

Ruutu:
Ja sama ongelma. Hakee, hakee, mutta ei löydy. En vaan saa sitä kunnolla kohdistamaan katsetta ruutuun, hmph. Ensimmäisen jälkeen onnistui kyllä. Tokalla kierroksella oltiin siirretty ruutu uuteen paikkaan, ja nyt se löytyi ekalla, wuhuu! Ei ehkä muuten nopein ja hienoin suoritus ikinä, mutta löytyminen oli tärkeintä. Pitää kai tästä lähtien tyyliin aina ottaa perusasentoon ennen kuin lähettää, että oppii lähtemään siitä.

Metalli:
Edelleen toimii, hyvällä laukalla palauttaa.

Tunnari:
Jos takaisintulossa kapulan pureskelua ei lasketa, oikein mallikasta työskentelyä! Siististi toimi kapuloilla. Piilotusta sitten yhdellä palikalla: yksi vapautus leluun, yksi tuonti loppuun asti.

Hyppynouto:
Yksi hetsaten, vähän tökkäsi kapulaa. Toinen koemaisesti ja ja nätisti-käskyllä, tökkäsi vähän niin kuin kapulan eteen, muttei koskenut, joten hyvä (: Onnistuin myös heittämään aika vinoja, eikä silti kiertänyt estettä.

Liikkeestä istuminen:
Paljon sujuvampia kuin perjantaina!

Seuraamista oikealla puolella:
Ettei vaan nyt jumittaisi. Namilla erinomainen, muuten poikittaa aika reilusti...

Luoksetulo:
Jätin Riinan maahan. Siitä kutsuminen, tuli tosi hyvällä vauhdilla ja painui napakasti maahan käskettäessä. Siitä uusi kutsuminen, taas lähti hyvällä vauhdilla, ja vapautus leluun. Tämän liikkeen pitää ehdottomasti säilyä yllätyksellisenä, ettei ala ennakoida.

Pm:
Retan kanssa, mie poistuin piiloon sivusuuntaan. Aika pitkä aika, hyvin Riina siellä makoili. Kerran palkkasin, pari kertaa kehuin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti