tiistai 5. helmikuuta 2013

Kaksi kertaa päivässä

Ei nyt sentään joka päivä, mutta tänään tokoiltiin ahkerasti!

Agilityhallilla Ellan ja Elvin kanssa:

Pm:
Hirveä nuuskutus oli päällä hallille tullessa, ja paikkamakuun alussa myös. Siitä sitten huomauttelin, ja sen jälkeen kun menin piiloon ei ollut ongelmaa. Ellan käskystä taisi muuten mennä maahan, joten se sitten piti korjata. Ylös nousi hyvin.

Tauko, vein Riinan autoon. Treenin ideana koemaisuus, joten tehtiin sitten kunnolla.

Seuraaminen:
Alkuvirittelyt sujui hyvin, muistin jopa jättää pallon "kehän" laidalle, mutta silti Riina oli ekalla seuruusuoralla kovin levoton. Vähän seilasi ees taas ja pysähdyksessä meni ohi kun ei tajunnut (olisiko siinä myös sekunniksi laskenut kontaktin?) Pientä ääntelyä. Ensimmäisen käännöksen jälkeen rauhoittui, kehuin pari kertaa kun meni hiljaa ja hyvin. Ei miusta pudotellut kontaktia. Namipalkka

Liikkeestä istuminen:
Valmisteleva seuruu ok, pienen pienen vartaloavun annoin edelleen, mutta istuikin sitten hyvin ja varmasti.


Luoksetulo:
Hyvin meni maahan ja pysyi. Lähti reippaalla vauhdilla, hienosti pysähtyi seisomaan. Toinen pätkä ja maahanmeno myös hyvät, ehkä aavistuksen hitaampi vauhti. Viimeisen pätkän tuli ravilla, oli selkeästi hieman hämmentynyt ja päätti tulla suoraan sivulle. Tämä siis ollaan tehty kerran aikaisemmin kokonaisena liikkeenä, joten aika hyvä. Namipalkka.

Ruutu:
Hieman taas olin epävarma tarkensiko ruutua, mutta kyllähän tuo sinne sitten jolkotteli. Ensin lähti hieman vinoon suuntaan kulkemaan, mutta sitten korjasi. Ei mikään huippusuoritus: hieman hidas ja pikkusen taisi ruutuun päästyään peruutella, mutta suoritusvarmuutta tässä nyt enemmän haettiinkin. Hyvin maahan ja loppuosassa ei ongelmaa, mitä nyt seuraamisessa meinasi loppua tila kesken, mutta se ei ole ehkä Riinan vika. Ehkä :D

Tauko. Ajattelin nyt jakaa tämän voittajan kahteen osaan, kun ekaa kertaa tehtiin koko luokka. Tässä välissä en kyllä enää autoon kiikuttanut.

Hyppynouto:
Tämä huippuhyvä, ei juuri parannettavaa, ei edes tökännyt kapulaa ja eteentuonti oli tiivis!


Metallinouto:
Vissiin vähän kylmä kapula, kun palautti ravilla ja sellanen ilme naamalla, että hyi-minun-suuni-jäätyy. Empi myös kapulan nostamisessa. Namipalkka.


Tunnari:
Matkalla kapuloille oli joku klimppi, jota Riina jäi tutkimaan. Lähetin sitten uudestaan, jolloin hyvä, mitä nyt hieman empi palautukseen lähdössä. Namipalkka.


Kaukot:
Nämä toimii! Hienot vaihdot, ainut missä liikkui ehkä sen 10 cm oli se s -> i. Tykkäsin (:

Ja siinähän se luokka oli. Ei lainkaan toivotonta, kaikista liikkeistä olisi kokeessakin tullut pisteitä, se on aina plussaa jos ei nollille mene. Ruutu ja luoksari vaatii vielä varmuutta, metallin sujuminen on vähän olosuhteista kiinni. Kaukot oli ihanat, pakko vielä hehkuttaa ;) Syksyllä vielä ajattelin ettei ne kyllä ikinä toimi, mutta silloinkin jo koira osasi, kun vaan siihen luotti!

Riina teki loppuajan keppejä ja putkea palkaksi. Kepeillä vaihtelin verkkoja ohjureihin ja kerrankin lopetin pariin hyvään toistoon. Vissiin aina tarttisin tälläisen rajoitetun ajan. Sabille mielenvirkistysagilitya 5 min. Kahta putkea ja keinua hyvinkin paljon avustettuna, mutta meni se sen kuitenkin!

Pieni lenkki ja toisiin treeneihin Suvin ja Taran kanssa Mustolaan.

Nämä tarkoituksella tiivistetymmät ja kerrankin kunnolla suunnitellut, päivällä tehtyihin liikkeisiin korjailuja/varmistusta sekä sitten sellaista hauskaa ja mukavaa.

Ohjattu:
Paitsi ettei miulla ollut ohjatun kapuloita, joten yhdellä tavallisella noutokapulalla tehtiin. Merkin vahvistusta, mutta se kyllä sujui melkein itsestään aika hyvin. Vaikka Suvi heitteli kapulaa, Riina malttoi mennä vauhdilla merkille. Ja se tietysti palkittiin.


Ruutu:
Erityisesti ruutuun menoa. Ensin pallo ruudussa, sitten ilman. Lähetin nyt aina perusasennosta, jotta tulisi vähän sitä koemaisuutta. Hyvin ja vauhdilla meni, vaikka matkan varrella oli ultimatehäiriö, meidän treenikassi. Toivotaan nyt että se ruuden paikantaminenkin sai vahvistusta.


Seuraaminen:
Hiljaa ja hyvässä vireessä mentiin, ehkä vähän poikitti, mutta se ei nyt haitannut. Naksuttelin.


Tunnari:
Palikat rivissä, itse vein oman. Ekalla vapautus leluun ja muuten hyvä, mutta alkuun kaarteli (jäljesti Taran makupaloja) kapuloiden ympärillä. Muita ei kuitenkaan mählinyt ja oma löytyi. Toisella palautus loppuun asti, pyöräytteleehän se sitä joo.


Kuunteluharjoitus:
Eli tunnista oman ohjaajasi ääni. Suvi huuteli, ja kun sillä ei ollut kauheasti vaikustusta, myös heilutteli lelua. Kyllä oli taas kerran pienen koiran tahdonvoima koetuksella, henkisen taistelun näki kilometrin päähän :D Kehitystä havaittavissa tässäkin, selkeästi yrittää enemmän blokata häiriöääniä mielestään.


Luoksetulo:
Suora, mutta ongelma ei suinkaan ollut pysähdysten ennakoinnissa, sehän nyt olisi ollut aivan liian loogista, vaan Riina ennakoi lähtöä yleensä. Ekalla Suvin "käsky"-sanalla nousi seisomaan, käskin takaisin alas. Toisella sitten enää nytkähteli. Vauhtia löytyi, mutta eteentulo oli taas hieman hakusessa, kerran tuli suoraan sivulle.

Kotona syömään ja saunaan, koirat makoilivat varsin tyytyväisinä sohvalla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti