keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Möllitoko Imatralla

Eilen illalla käytiin Imatralla möllitokoilemassa ja tänään yritettiin korjata tapahtuman aiheuttamia henkisiä vaurioita, huonolla menestyksellä ;) Ei vaineskaan, kiitos hyvistä järjestelyistä imatralaisille, oma vika se on jos ei suju. Tai en tiedä onko se kenenkään vika, liian pitkään oli mennyt liian hyvin ja nyt sitten meni huonommin.

Tunsin jo ennen kehään menoa ettei Riinan mielentila ole nyt kohdillaan, mutta elättelin toivoa, että josko se kuitenkin sujuisi ok. No ei sujunut. Sillä nyt ei olisi ollut mitään väliä, jos vaan neljä liikettä olisi mennyt hyväntekeväisyyteen, mutta siitä en pääse yli kuinka matalassa/huonossa vireessä Riina oli. Ei ollenkaan kiva juttu. Enkä nyt yritä selitellä, mutta selittelenpä kuitenkin, että se on viimeiset pari päivää ollut jotenkin ihan rehellisesti väsynyt ja tänäänkin oli kovin poissaoleva ja vaisu. Ongelma on vain se, että sitten sillä ei kuitenkaan "kunnolla" ole asiat huonosti, eli ei selkeästi kivulias tms. Täytyy seurailla tilannetta ja treeneissä ottaa tämä huomioon, ei olla turhan ankara. Mutta sitten itse koesuoritukseen:

Pm: 10
No oli se joo teknisesti kymppi, meni ekalla maahan, makasi ja nousi ekalla ylös, mutta vire ei ollut tässäkään kiva. Vaikka toimi yksillä käskyillä, niin toimi viiveellä, katoin jo että meneekö se vai ei.

Tässä välissä kehästä ulos ja vaikka Riinan mielentila tuntui jo tässä vaiheessa hieman heikolta, oli itsellä kuitenkin vielä ihan jees tunnelmat. Yksilöliikkeet suoritettiin toisina.

Seuraaminen: 8
Aika hirveää ja miulla iski taas päälle joku kauhea koeblokki: en tajunnut heti antaa uutta seuruukäskyä, kun rupesi haahuamaan. Sitten kun vihdoin heräsin, niin annoinkohan koko seuruun aikana ainakin kolme ylimääräistä käskyä. Perusasennot meinasivat jäädä tekemättä ja katsekontaktin pysymisestä ei ollut tietoakaan. Ainakin kerran myös nuuski maata. Ei todellakaan ole mukavaa, että juuri se miun eniten kammoama liike aina kokeessa joko toimii tai ei toimi, koskaan ei oikein voi tietää. Tuli kyllä sellanen olo, että (viitaten edelliseen blogitekstiin) hyvin pian varmaan palaan huomauttelemaan huonosta ja unohdan hyvien palkkailun :D Ainakin silloin hommassa pysyi joku roti. Ja en tiedä oliko sattumaa vai ei, mutta siinä avoimen luokan kokeessa, johon menimme treenattuamme seuruuta tiukassa kurissa, liike sujui paremmin kuin missään kokeessa ennen sitä tai sen jälkeen. Oli miten oli, jotakin tälle on taas tehtävä ennen kuin alan nähdä painajaisia.

Istuminen: 9,5
Tämä oli yksi niistä harvoista liikkeistä, jotka menivät ihan ok, pienen vartaloavun annoin.

Luoksetulo: 9
Nyt pysähtyi ja maahankin meni, jotain valoa tässäkin risukasassa. Ainut miinus viimeisen välin hitaus ja tuli taas suoraan sivulle, vaikka on siis edelleen opetettu eteen. 

Ruutu: 5
Joo en kestä. Eipä muuta sanottavaa kuin että meni puomille eikä ruutuun. Enkä edes kieltänyt ennen kuin oli jolkotellut melkein koko puomin läpi. Toisella lähetyksellä meni ruutuun, mutta rumasti monta kertaa paikkaa hakien, peruutellen ja vissiin vielä äännellenkin. Loppu ok.

Hyppynouto: 10
Onneksi tuon edellisen katastrofin jälkeen jokin onnistui ja siinä mielessä vielä erityisen hyvin, ettei tappanut kapulaa yhtään!

Metalli: 9
Tätä numeroa en oikeasti ymmärrä, miusta se oli selkeääkin selkeämpi nolla. Meni kapulalle ok, nosti vähän, pudotti, empi, nosti, taisi vielä pudottaa, kantoi ja vielä kerran ehkä pudotti ennen kuin lopulta pääsi perille asti. Kapula oli pieni, kylmä ja vieras joo, mutta ei nyt näin huonosti ole tämä liike ikinä mennyt. 

Metallin jälkeen palkkasin namilla, vaikka se huonosti menikin. Halusin, että Riinalle jää sellanen ajatus takaraivoon, että tästä liikkeestä voi kokeessakin tulla palkkaa, kannattaa siis tehdä hyvin. 

Tunnari: 6
Tämänkin olisi pitänyt olla nolla. Meni kapuloille, nuuski, kävi nuuskimassa puomia, palasi kapuloille, otti oman ja... jännitys tiivistyy: jäi tuijottamaan miuta ja pureskelemaan kapulaa. Eli siis juuri se palautus, jota ollaan treenattu viimeset ööö, kaksi kuukautta, oli se mikä ei onnistunut. Ylimääräisellä käskyllä toi sitten viimein.

Kaukot: 5
Tässä vaiheessa oikeastaan jo arvasin, että ei nää kaukot enää voi onnistua. Eikä onnistuneetkaan. Ekalla nousi kyllä seisomaan edeten jonkun verran. Sitten olisi pitänyt istua -> Riina meni maahan. Seuraavalla käskyllä laittoi pään maahan, eikä muuten enää noussut mihinkään. Että sellaset kaukot.


Kiitos ja kumarrus, kokonaisvaikutelma: 8,5, pisteitä yhteensä 244. Eivät ole ehkä ihan suoraan verrannolliset virallisiin pisteisiin, koska liikkeiden kertoimia oli hieman muutettu. Eivätkä siinäkään mielessä, että tuomari oli ylikiltti (:

Jos on pakko ajatella positiivisia asioita, niin niitä olivat:
  • käsien levittelyn toimiminen koepalkkana, en usko että homma kosahti siihen
  • luoksetulon seisomisen onnistuminen, viime kokeessa se siis oli työtapaturma
  • noutokapulan tappamattomuus hyppynoudossa
  • kaukojen ekan nousun onnistuminen (ainakin melkein)
  • paikkamakuusta on parissa viikossa tullut meidän varmin liike entisen epävarmimman sijaan
  • miulla ei tänään ollut vaikeuksia päättää, kirjoitanko koeilmoon voi vai evl, ei tosiaan olla menossa evl:ään. Ensin on saatava yksi hyvävireinen voittajaluokan suoritus. Sillä taasen ei ole väliä, saadaanko ykköstä vai ei.
Negatiiviset asiat:
  • kaikki muu, eniten ärsytti metallin ja tunnarin palautuksen toimimattomuus


1 kommentti:

  1. Moi. No sitä nyt vaan korjaamaan ja tekemään niitä iloisia harkkoja ,jotka ei ole KOEMAISIA. Eikä se pikku tauko tokoon ole pahitteeksi ollenkaan . Tokoa vain jokatoinen päivä ajatuksella???

    VastaaPoista