sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Tokokoe Kotka 16.2.

Eilen herättiin reippaina puoli kuusi ja seitsemän pintaan oltiin jo matkalla kohti Kotkaa. Auto oli suhteellisen täynnä: Ulla, Susan ja mie sekä koirista Salama, Ruut ja Riina, mutta se ei haitannut, mukavaa oli (: Evl oli ensimmäisenä ja voittaja päästiin aloittamaan joskus varttia vaille kymmenen. Oltiin Riinan kanssa keretty heittämään pieni lenkki ennen omaa vuoroamme ja koiran mielentila tuntui hyvältä. Koska oltiin viidensinä kahdeksasta koirasta, tarkoitti se päätymistä toiseen paikkamakuuryhmään. Kokeen tuomarina Tommi Varis.

Pm: 10
Eipä siinä mitään, kerrankin oli kuulolla ja meni ensimmäisellä käskyllä maahan. Hieman olin havaitsevinani nuuskimista, kun itse lähdin piiloon, mutta varmaan sitten lopetti sen suhteellisen nopeasti. Hyvin nousi perusasentoon.

Tässä välissä vein Riinan vielä hetkeksi autoon hengailemaan. Eikä sille muuten näyttänyt tuottavan ongelmia tuo voittajaluokan käytäntö, että mennään kehään ilman hihnaa, ihan hyvin ja hallinnassa sujui kehään meno. Hetken päästä koira autosta, uudet virittelyt ja sitten jatkettiin yksilöliikkeillä.

Seuraaminen: 7,5
Kaipa se ihan kelvollista seuruuta oli, Ulla ainakin sanoi ettei poikittanut, mutta mie en oikein tykännyt fiiliksestä. Ei ollut erityisen kuulolla, se optimaali vire katosi johonkin. Pari kertaa jouduin antamaan ylimääräisen käskyn, kun meinasi ruveta haahuamaan. Pari kertaa äännähti myös, olisiko ollut juoksussa vai hitaassa ja sitten kai jossain siirtymässä. Mutta selvittiin hengissä :D Pitempiä seuruita vaan treeneissä, vaikka en kyllä suoraan menisi sanomaan, että tämä johtui sellaisten puutteesta.

Liikkeestä istuminen: 8
Annoin pienen vartaloavun, ja taisi istua ihan vähän vinoon.

Luoksetulo: 6
No joo, tämä oli pahemman luokan työtapaturma. Hämmennyttiin molemmat, kun Riina ei pysähtynytkään ensimmäisellä seisomaan. Tämä on sen vahva liike, en tiedä mitä tapahtui. En tajunnut myöskään heti sillä sekunnilla antaa uutta käskyä, mutta aika pian kuitenkin, ja sitten pysähtyi. Riina oli kuulemma itsekin näyttänyt siltä, että "oho, miksihän minä en ensimmäisellä pysähtynyt?" :D Maahanmeno ja loppuosa ylipäänsä hyvin, tuli kai lopussa sivulle? 

Ruutu: 9
Tämä oli tosi hyvä. Tarkensi ensimmäisellä ruutu-sanalla, ja pystyin melkein heti sanomaan, että valmis. Meni hyvällä ja tasaisella vauhdilla ruutuun, pienen pätkän lopusta tosin peruutti. Seisahtumisessa, maahanmenossa ja seuraamaan tulemisessa ei ongelmaa. Piste siis siitä peruuttelusta.

Hyppynouto: 10
mutta ei kyllä 10 arvoinen. Muuten ehkä joo, mutta tökkäsi kapulaa.

Metalli: 6
Tämä oli ihan hirveä. Meni reippaasti, mutta empi nostamista, palautti hitaasti ja pudotti palautuksessa. Huoh. Ja kapula oli aivan lämmin Ainut tietysti että se oli vieras, varmaan siitä johtui nämä sekoilut.

Tunnari: 8,5
Lähti hyvin ja kävi nuuskimaan kapuloita, ensiksi meni oman ohi (tiesin missä se oli, kun olin seurannut muiden suorituksia). Sitten vaihtoi kapuloiden nuuskimisen hetkeksi maan nuuskimiseen, mutta palasi aika pian itsenäisesti kapuloille. Otti oman, toi varmaan hieman pyöritellen, mutta miun edessä suu oli rauhallinen.

Kaukot: 7
Alkoi seisomisella, ja jälkeen päin tajusin, että myö ollaan aika paljon yleensä aloitettu istumisella. No, niin tai näin, vaati siihen ensimmäiseen seisomiseen kolme käskyä. Yritin antaa sopivan käskyn: ei liian vahva, ettei pomppaa eteen, muttei myöskään liian hiljainen, jottei jumita maahan. En näköjään onnistunut :D Pisteet kuitenkin noinkin hyvät, koska loppuosa sujui ihan täydellisesti. Nopeutta kai olisi halunnut lisää. Erityisesti mieltä lämmitti s -> i vaihto, joka sujui kuin oppikirjassa, yksikään jalka ei liikkunut mihinkään suuntaan.

Kokonaisvaikutus: 8
Parit haukut liikkeiden väleissä vähensivät pisteitä.

Riinasta kyllä selkeästi näki, että voittajaluokka on suorituksena pitkä. Loppuliikkeissä alkoi ote hieman herpaantua, ja etenkin liikkeiden väleistä tuli vähän levottomia. Ei varsinaisesti laskenut virettä, mutta tuli sellaista epätakkuutta. En voinut sitä enää loppuvaiheessa pyöritelläkään, kun alkoi haukkua. 

Kävin sitten suorituksen jälkeen palkkailemassa Riinan ulkona ja vähän käveltiin. Ajattelin, että kyllä siitä nyt tulos tuli, 2. tai 3., vaikken kehässä pisteitä katsonutkaan ja olin ihan tyytyväinen. Lievästi sanottuna sitten yllätyin, kun palattiin halliin ja Ulla sanoi että se oli tasan 256 p, ei enempää eikä vähempää, eli ykköstuloksen minimipistemäärä. No jaa, kyllä se meille kelpaa, ja ansaittuja ne nuokin pisteet ovat. Mitä sitä ylimääräisillä ;) Sen verran myös mainittakoon, että joskus alokasluokassa saatiin samalta tuomarilta 159 p, eli tämä oli vain reilua! :D Tosi hyvä tulos siihen nähden, että edellisen päivän vanhojen tanssit häiritsivät kokeeseen valmistautumista, ja muutenkin. Oltiin luokan kolmansia, joten palkintopallille päästiin tälläkin kertaa.

Kyllä miulla tällä hetkellä sellainen ajatus on, että seuraavaan kokeeseen mennään evl:lään, ei ne liikkeet niin paljon muutu. Suurin muutos on varmaan yleinen arvostelun tiukentuminen, mutta kokemustahan sieltä lähdetäänkin hakemaan.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti