keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Tokokoe 26.1. Kotka

Lauantaina oli siis meidän kauan odotettu koitos. Lähdettiin Ullan ja Salaman kanssa ajelemaan kohti Kotkaa jo heti kahdeksan jälkeen, sillä voittajaluokka oli ennen avointa. Myö siis jouduttiin Riinan kanssa odottelemaan pari kolme tuntia omaa vuoroamme, mutta eipä se oikeastaan haitannut. Vähän lenkkeiltiin, kun oli niin mukavia metsäpolkuja ja sitten tietysti virittäydyttiin omaan suoritukseemme. Vein Riinan halliin sen verran aikaisemmin, että se ehti tutkailla paikan. Positiivista oli, ettei miuta juurikaan jännittänyt, ja se ehkä näkyi koirankin käytöksessä. Paikkamakuuseen mentäessä Riina oli hyvin kuulolla, ja juoksutarkastuskin sujui ongelmitta. Tuomarina Riikka Pulliainen.

Paikkamakuu: 8
Vaikka tuntui että se oli kuulolla, vaati silti kaksoiskäskyn maahanmenoon. Niin vaati kyllä kaikki muutkin koirat meidän pm-ryhmässä, joten ehkä maan kylmyys vaikutti tai jotain. 3 minuuttia on kuulkaa pitkä aika olla siellä piilossa, mutta hengissä selvisin ja Riina teki varmaan hienoimman paikkamakuunsa ikinä! Ulla sanoi että se makasi ryhdikkäänä eikä haistellut ja siltä se näytti miun palatessakin. Aivan loistavaa! Tässä vaiheessa tuntui jo ettei muilla liikkeillä ole mitään väliä, tärkein tavoite oli jo saavutettu.

Sitten pieni tauko, mutta koska avoimen koiria oli vain neljä ja myö oltiin kolmansia, en viitsinyt laittaa Riinaa enää autoon. Yksilösuorituksiin lähdettäessä Riina tuntui niin ikään hyvältä.

Seuraaminen: 10
Wuhuu! Meidän "ongelmaliike", ainakin välillä. Olin koko ajan valmiina huomauttamaan, jos pudottaa kontaktin tai muuten hölmöilee, mutta sellaista ei tapahtunut. Perusasennot otti myös hyvin. Alussa oli vissiin poikittanut, mutta se kai korjautui heti ekassa käännöksessä.

Liikkeestä maahanmeno: 9
Hieman olisi nopeammin saanut mennä, muuten hyvä.

Luoksetulo: 9,5
Miun käskyn antamisesta koiran pysähtymiseen meni ehkä koiran mitan verran. Hieman nopeampi olisi vielä voinut olla, mutta tyytyväinen olin silti! Ennen koetta oltiin tehty pelkkiä suoria, ja vauhti olikin hyvä. Lopussa myös siististi eteen ja siitä sivulle.

Liikkeestä seisominen: 9,5
Jälleen ihan vähän nopeampi pysähdys olisi saanut olla, muuten hyvä, myös loppupa.

Nouto: 9
Pysyi heiton ajan, vähän tassuilla tökkäsi, siitä pistevähennys. Mutta on ehkä joskus treeneissä tehnyt rumemminkin... ;) Nopeuttahan voisi aina olla lisää, eteentuonti ja irrotus siistit.

Kaukot: 9
Tuomari sanoi, että hieman vajaa ensimmäinen istuminen, mie sanon että aika paljon vajaa :D Mutta kai se sitten kelpasi. Muut asennot hyvin.

Hyppy: 9,5
Hyvin hyppäsi ja istui. Takaisintulossa arpoi sivulle- ja eteentulon väliltä, päätyi kompromissiin eli n. 45 asteen kulmaan :D No hyvä että aivoissa sentään raksutti, vaikkei lopputulos ihan toivotunlainen ollutkaan.

Kokonaisvaikutus: 10
Meidän yhteistyö ja miun kaunis käskytys sai kehuja, tällainen piristää aina ja valaa uskoa siihen omaan tekemiseen.

Erityisesti olin kokeessa tyytyväinen Riinan yleiseen viretilaan (vaikka olisi se vielä hieman korkeampikin voinut olla, mutta aika hyvä jo nyt) sekä siisteihin liikkeiden väleihin. Riinalla toimii näköjään tuo koko kokeen ajan käskyn alla pitäminen, se oikein itse hakeutui siihen.

Yhteispisteet 183,5 (Leenan veikkaus 178 liippasi aika läheltä), kunniapalkinto ja luokkavoitto (: Kyllä kelpasi ajella kotiin! Onnea myös Ullalle ja Salamalle hienosta suorituksesta, vaikkei ykköstä irronnutkaan. Ensi kerralla sitten! Silloin muuten myökin mennään voittajaan, saa nähdä mitä siitä tulee...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti