keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Alkuviikon lajivalikoima

on ollut kattava. Maanantaina agilitya, tiistaina hakua, tänään tokoa. Sunnuntaina oli Riinan ansaittu vapaapäivä, mutta aamulla käväistiin agilityhallilla, kun mie olin lupautunut kouluttamaan flyballia ja nuorille (onneksi itse olenkin niin vanha) tokoa. Riinan suurin ponnistus oli näyttää flyball-kurssilaisille kuinka se homma oikein hoidetaan. Oli muuten koira ihmeissään, kun yhden pallon sai hakea ja sitten joutui takaisin autoon. Sabi ei päässyt edes autosta ulos ;)

Maanantain agilitytreenit sujuivat omatoimi-periaatteella, koska Linda oli kipeänä. Hyvin saatiin homma rullaamaan: alkuun tehtiin pareittain/pienissä ryhmissä keppejä, kontakteja ja keinua yksittäisinä esteinä ja loppuun rakennettiin varmaan hienoin ja luovin radanpätkä ikinä :D Tällä kertaa valopilkkuja olivat keinu ja kaukot, joita tehtiin odotellessa. Myös muutamat liikkeestä istumiset kerettiin ottaa. Keinulla Riina eteni rohkeammin loppuun asti, aika taisi olla tässä se, joka teki hyvää. Puomin kontaktit tuottaa päänvaivaa, en tiedä miten saan Riinan ottamaan ne niin, että mie jään sen selän taakse. Tällä hetkellä se vissiin luulee, että "ota" tarkoittaa juuri sille paikalle pysähtymistä, missä se käskyn kuuluessa sattuu olemaan... Kepit oli ok, aika pieneen verkko-/ohjurimäärään päästiin.

Erki ja Erkin jättikorvat perjantaina agilityhallilla.

Riinan kepit, näissä irtoaa hyvin!
Onnistuu ne kontaktit ainakin välillä.
Tiistaina sitten Leenan kanssa tehokkaat pikahakuilut ennen jumppaa, paitsi että saatiinhan myö kuitenkin sitä aikaa menemään. Tarkoitus oli nimittäin ottaa myös tokoa, mutta ei ehditty. Riina kävi ihan kierroksilla, ei meinannut pysyä housuissaan, kun tajusi mitä ollaan menossa tekemään (: Skinnarilan jäälle siis sijoittui tämä treeni. Kun lähetin niin teki muuten niin suoran ja vauhdikkaan piston ettei ole tosikaan! Haukut oli rumia, ihme ulvomista. Toisella kerralla Leena meni sitten vaan ihan lähelle, éttä saatiin ne haukut kulkemaan. Siinä pari ulvahdusta alkuun, sitten tasoittui nopeasti. Voi olla että se näkyy ettei mitään säännöllisiä hakutreenejä oikein talvella ole, kesällä miun mielestä haukku pysyy paremmin kasassa.

Sabi oli iloinen tolleri, ensin en ajatellut edes ottaa sillä mitään, mutta siinähän tuo meni joukon jatkona. Puoliksi se jäljesti ja matkalla pysähtyi syömään Tikun sydänpateen jämät, mutta Leena löytyi ja jotain etäisesti ilmaisuhaukkua muistuttavaa sen suusta kuului. Ihan hyvä saldo (:

Tänään sitten jätettiin Ullan ja Salaman kanssa treenaamatta lumimyrskyn vuoksi, mutta koska meidän kokeen jälkeinen pieni treenihengähdys uhkasi venyä liian pitkäksi, suunnattiin ominemme lähikentälle. Aiheena pienimuotoinen voittajaluokan tilannekatsaus. Jonkun verran virheitä tuli, mutta huippumukavaa oli siitä huolimatta, mikähän miuta oikein vaivaa? (:

Pm:
Ihan hyvä häiriö tuollainen lumimyrsky. Vähän Riina siristeli silmiä, mutta pysyi kuitenkin. Semipitkä aika, pari kertaa palkkasin.

Seuraaminen:
Nami kädessä eli hieman avustettuna, tosi hyvin meni! Hidasta, nopeaa, askeleita, käännöksiä.

Ruutu:
Tarkoitus oli tehdä koemaisesti, mutta ei se Riina olisi sitä ikinä löytänyt, hyvä kun näin koko ruutua itsekään (meidän keltaiset ruutumerkit ja valkoinen ruutunauha eivät olleet ko. kelissä paras mahdollinen yhdistelmä). Käytiin siis ruutu yhdessä katsomassa, sitten meni hienosti koemaisestikin, ei oikeastaan huomautettavaa. Käskystä tuli nätisti seuraamaan, ei varastanut tai mitään. Loppuun vielä lähetys, jossa palkkasin ruutuun menosta ja pysähdyksestä. Meni muuten hyvään kohtaan keskelle molemmilla kerroilla.

Tunnari:
Koemaisesti yhdellä kapulalla, onko sellaista olemassakaan? Siististi etsi ja nosti, pari pientä pyöräytystä palautuksessa, suoraan asentoon eteen. Hyvä!

Luoksari:
Ensin suora, josta vapautus leluun. Sitten koemaisesti. Maahanmeno oli nopea, mutta jäi hieman vajaaksi, eli vaati toisen käskyn. Seisomaanpysähtyminen hyvä, seisomasta eteen hieman epävarman oloisesti. Maahanmenon ja seisomisen välillä hyvä vauhti. Pitää joskus tehdä niitä, että viimeisellä välillä vapauttaa leluun, jotta vauhti säilyy siinäkin. Tämä siis tehtiin ekaa kertaa ikinä koemaisesti, siinä mielessä oikein hyvä! Loppuun vielä suora luoksari.

Nouto:
Pari vaan "nätisti", eli ilman tökkäilyjä, vapautus leluun. Tää oli vähän niinkun hyppynoudon korvike, kun sitä hyppyä ei ollut.

Kaukot:
Nää ei kuuluneet treenisuunnitelmaan, mutta tehtiin sitten kun kerran vauhtiin päästiin. Ensimmäinen istuminen tuotti ongelmia. Lyhensin matkaa ja siitä sain sitten palkattua sen istumisen. Muut asennot sitten kauempaa, jopa s -> i aika hyvä (tänään sisällä ei toiminut ollenkaan).

Päälle vielä lenkki lumisateessa ja hyvän illan ainekset oli kasassa! Huomenna ei kello soi, tykkään koeviikoista (tai ainakin niiden aikaisista vapaapäivistä).

Hetken päästä näytetään koko joukko tältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti