perjantai 18. tammikuuta 2013

Keppejä, kontakteja ja koemaista treeniä

Eilen käytiin Ellan kanssa agilityhallilla hieman hiomassa keppejä ja kontakteja, samalla otettiin sitten tokoilut siinä pihalla. Jäi oikein hyvä mieli näistä treeneistä, oli tehokkaat ja onnistuneet.

Kepit:
Alussa ja lopussa kaksi verkkoa, keskellä yksi, jonka vaihdoin myöhemmin ohjuriksi. Tehtiin sekä niin, että Riina meni itsenäisesti miun kannustaessa, että niin että juoksin vierellä, mutta olin sitten vastaavasti hiljaa. Se ei vielä onnistunut että jäisin taakse ja olisin hiljaa. Aika hyvin miusta hakee keppien alun, mutta siihen aletaan varmaan sitten kiinnittää enemmän huomiota kunhan este on muuten varma. Pyrin kuitenkin jo nyt lähettelemään eri kulmista, jottei kangistu kaavoihin.

Kontaktit:
Puomilla tehtiin, koska oli kuitenkin pakkasta, enkä nyt riskeeraa selän jumiutumista A:lla/keinulla. Ideana se, että puomin toisessa päässä pallo, ja Riinan pitäisi mennä puomi + ottaa kontakti itsenäisesti miun jäädessä sinne alkuun. Oli hieman vaikeaa, meni aina vähän matkaa ilman miuta, mutta sitten jäi himmaamaan. Kerran onnistui niin kuin olin ajatellutkin ja toisen kerran otti kyllä kontaktin, mutta vinosti miuta kohti. Nousujohteista oli kuitenkin, joten tästä taas jatketaan. Putkea palkaksi.

Toko:
Alkuun onnistunut, mutta pakkasen takia suht. lyhyt paikkamakuu. Sen jälkeen Riina autoon, Elvi teki ensin. Riina omalla vuorolla melkeinpä suoraan autosta, ehkä pitää kokeessakin tehdä näin. Pieni pallovirittely ja sitten itse liikkeisiin:

Liikkeestä seisominen:
Hyvä seuruu, pysähtyi kai ihan ok, mutta voisi varmaan olla nopeampikin. Loppupa hyvä.

Kaukot:
Eipä ongelmaa, toinen istuminen ehkä hieman vajaa. Ella liikkuroi, Riina ei sitä kauheasti huomannut.

Hyppy:
Aika matala, taas selän säästämistä. Hyvin hyppäsi ja istui, takaisintullessa taisi pienen äänen päästää, ja tuli suoraan sivulle (pitäisi tulla eteen) hieman vinoon.

Seuruu:
Sellainen alo/avo-kaavio. Tähän olin tyytyväinen! Riina piti kontaktin ja paikan, otti perusasennot. Loppuun pieni venailu, mukamas tuomarin kommentit ja sitten palkalle (:

Riina takaisin autoon -> tauko. Kolmas kierros:

Nouto:
Kapula kauas ja pitkittäin, aika siistejä noutoja jo. Yksi koemainen -> varasti -> uudestaan. Rumempi istu-käsky, nyt pysyi. Osasin muuten heittää kapulan pitkittäin! ;) Kapulan nosto hyvä mutta palautuksessa vähän pureskeli, vauhti ok.

Tunnari:
Kaksi kertaa, ekalla vapautus leluun. Toisella toi hyvällä vauhdilla loppuun asti, mutta pyöräytteli suussa. Onnistuneen vauhdin takia jätettiin kuitenkin siihen. Oman etsimisessä ei ongelmaa kuten ei yleensäkään, heti kun tulee omalle niin nostaa sen.

Perusasennot:
ja niiden suoruus työn alla. Eli ihan yksinkertaisesti sitä, että pelkällä käskyllä, ilman käsiapuja tulisi suoraan asentoon. Yllättävän haastavaa. Yritin laittaa palkkapallon sellaiseen kulmaan, että Riina kääntyisi suoraan pa:han, mutta aika heikoin tuloksin. Sinne päin kuitenkin, ehkä ensi kerralla paremmin.

Tänään jäi tokoilut agilityhallilla väliin kovan pakkasen vuoksi, jospa sää olisi huomeiltaan mennessä lauhtunut. Lenkkeilyn miellyttävyyskin alkoi olla siinä ja rajoilla, kun mittari näytti -25 C. 







2 kommenttia: