sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Kevään viimeiset jäätokot

Alkuviikosta tokoiltiin ominemme jäällä a) koska olosuhteet olivat loistavat ja b) koska iltaisin oli muita velvollisuuksia. Maanantaina siis oli ne epikset, tiistaina olin noutajakentällä kouluttamassa ja keskiviikkona eksyin rauniopalaveriin. Noutajakentällä oli huippumukavaa, jatkoin sitkeästi tokon ilosanoman levittämistä ja toivottavasti siinä vähän onnistuinkin. Ensi tiistaina on viimeinen kenttäkoulutuskerta, ja taisin lupautua mennä vetämään flyballia (:

Tässä nyt kaikki mitä tokoiluista muistan, hirmu hyödyllistä tällänen treenipäiväkirjan pito. Ainakin jos kirjottaa sillon kun ei enää muista mitään...

Riinan korvat kerrankin pystyssä.

Seuraaminen:
Yhtenä päivänä teemana suorat ja temmonvaihdot, toisena "pikkuräpellykset" (paikallaan käännökset, askelsiirtymät yms.). Molemmat meni hyvin, eli vahvistelin vain palkkaamalla. Olen niin tyytyväinen tähän meidän seuraamiseen nyt! (Pakko hehkuttaa niin kauan kuin sujuu hyvin...) Jollain kerralla liikkeellelähdöt tuotti vähän hankaluuksia, Riina pomppasi ylös jo käskystä, vaikken itse vielä liikkunut mihinkään. Sivulletuloja tehdään myös usein treenin alkuun, ne toimii nykyään virittelynä.

Luoksetulo:
Ihme liike. Haluaisin sitä kovasti treenata, mutta näköjään sujuu paremmin kun ei treenaa. Tehtiin kolme suoraa alkuun: eka vapautuksella leluun, yksi eteen asti ja viimeisessä otin Riinan vielä sivullekin. Neljännellä sitten stoppi, aika myöhäisessä vaiheessa. Ja ihan huippuhyvin, pysähtyi kuin seinään! Tätä juuri olen viime ajat hakenut.

Nouto:
Pk-kapulalla on nyt tehty, että varmasti tottuu siihen. Eipä kyllä ongelmia ole ollut. Kapulalle kiertäminen kriteerinä. Niin kauan kun antaa kierrä käskyn, menee hyvin. Jos sanoo "hae", tappaa kapulan. Vakavasti harkitsen tässäkin liikkeessä käskysanan vaihtoa. On se kiva että oon kaikki käskysanat onnistunut pilaamaan :D

Tunnari:
Tehty sekä matkaa että nopeaa oman nostoa, ei siis ole toivottavaa oman löytämisen jälkeen vielä jäädä minuutiksi kapuloille sahaamaan. Nopeat oman nostot sujuivat kyllä, mutta kapulan nostamisen jälkeen iski epävarmuus. Pari kertaa pudotti ja pienen kiepin jälkeen toi uudestaan, mutta näistäkin palkkasin, koska halusin vahvistaa nopeaa toimintaa: mitä nopeammin tuot kapulan, sitä nopeammin saat palkan. Tämä toimi: pudottelu loppui ja nostot pysyivät nopeina.

Seuraavalla treenikerralla oli sitten pakko ottaa palautuksia, koska Riina jumiutuu hyvin helposti siihen, että palkka tulee kapulan nostosta, ei miulle tuomisesta. Alussa jäikin kapuloille hetkeksi tuijottamaan, että "mitä, etkö palkkaakaan". Siitä kuitenkin käynnistyi ja palkkailin eripituisia palautuksia. Yksi tosi makea eteen asti tuonti!

Merkki/ruutu:
Merkillä nopeaa merkille menoa ja oma-aloitteista katseen merkkiin kohdistamista. Katseen kohdistaminen sujuu jo aika hyvin, nopeat merkille menot paremmin, jos saa vauhtilähdön, mutta sivultakin ok vauhti. Kyllä se siitä. Ruudussa perälle asti menemistä ja olen yrittänyt olla antamatta vartaloapuja. Liian helppoa on kääntää oma rintamasuunta kohti ruutua samalla kun antaa käsimerkin... Ruudussa perälle menoa on pari kertaa täytynyt muistutella. Kerran vai pari vein pallon ja sitten kun olin sitä mieltä, että Riinan pitäisi se jo hallita, niin ei muuta kuin uusi lähetys jos peruutti/jäi liian eteen. Eikä vaatinut kuin sen yhden uusinnan, niin jo toimi.

Kaukot:
Pelkkää s -> i vaihtoa sen takajalkojen edessä olevan kepin avulla. Kehittymistä on havaittavissa ja Riina hahmottaa takajalkojaan treeni treeniltä paremmin, mutta aika tylsäähän tän treenaaminen on... ;)

Jäävät:
Asentojen erottelua ja nopeutta. Tämä nyt on vähän sellasta tasaista puurtamista, mutta pääasiassa erottaa asennot hyvin. Seisomiseen ja istumiseen haluaisin edelleen lisää nopeuttaa, vaikka istuminen onkin edistynyt.

Metalli:
Tehtiin joku kerta. Hyvin yleistää tähänkin kapulalle kiertämisen. Ei ällötä ainakaan huippupaljon, varmoista noudoista palkka edelleen.

Jäätreenien lopuksi on Sabi aina saanut tehdä liikkeen tai pari. Ainakin tunnaria ja tavallista noutoa on sen kanssa tullut hommailtua, jotain pientä rallytokoräpellystä myös.Torstaina oltiin Ellan kanssa aktiivisia ihmisiä ja koko ilta menossa. Lenkkeiltiin sekä treenattiin viestiä, flyballia ja tokoa.

Viesti:
Rannassa jäällä. Ei tosiaan mitään pitkiä matkoja, vähän vaan sellasta palauttavaa ja perusasioita vahvistavaa. Nyt juoksi Riina Ellallekin hyvin. Toisella lähetyksellä miun luokse juoksi ensin innoissaan melkein yhden hiihtäjän luokse, kunnes bongasi miut (ihan näöllä, ei se mitään haistellut) ja oli että no voi hitto ;D Jätti hiihtäjän rauhaan ja kirmasi miun luokse.

Flyball:
Ihanaa että tätäkin taas pääsee tekemään! Ihan huippua. Riina meinasi repiä pelihousunsa, niin innoissaan se oli. Ekat neljä palloa tehtiin ihan tavallisesti, muistuteltiin homma mieliin. Seuraavilla neljällä haettiin vauhtia. Vapautin lennosta leluun, eli sai vaikka pudottaa pallon, kunhan tuli kovaa. Tuntui vähän auttavan, tätä täytyy tehdä jatkossakin. Vinoja ei paljon tarvinnut treenata, Riina hoiti sen ihan itse: yhdellä kerralla onnistui pompauttamaan pallon varmaan 2 metriä laatikosta sivuun. Päätyi kuitenkin vielä ekalle hypylle!

Sabi oli niin hölmö kun voi vaan eläin olla. Siis aivan sekopää. Aivosolut sinkoili suuntaan jos toiseenkin, mutta yhteenvetona kolmen kuukauden tuumaustauko oli tehyt Sabille hyvää! Laatikon painaminen sujui kuin vettä vaan, eivätkä hypytkään tuntuneet niin ylivoimaisilta. Naksuteltiin Sabille laatikon alareunaan painamista, koska välillä meinasi nenä eksyä väliin. Sen huomasin, että Sabi on juuri sellainen koira, jolle nammien käyttö on pidettävä flyballissa minimissä. Paljon huonommin keskittyi namien saamisen jälkeen palloihin, vaikka kyllähän ne toki kelpasivat.

Toko:
Riina teki noutoa, ruutua ja häiriötreeniä, muuta en muista. Nouto hyvin kierrä-käskyllä, ruudussa merkki vähän hidas ja huono, mutta tehtiin sitten vauhtilähetyksiä niin parani, jonkun ruutuun menon peruutti. Häiriötreeniä ensin sivulla istuen, aika paljon aluksi häiriintyi. Pysyi sivulla, mutta kontakti huiteli. Parani kuitenkin, lopussa oltiin jo menossa kohti sellaista kuplafiilistä. Häiriöitä myös kapulan pidossa. Ensin tökin ja nyin sitä itse, sitten oli Ellan vuoro. Vahvistin käskyä aika paljon, mutta hienosti kapula sitten suussa pysyikin! Koskaan aikaisemmin ei kukaan muu ole sitä kapulaa käynyt tökkimässä kun mie. Viimeisenä häiriönoutoa, Ella heitteli Riinan ohi noutokapulan palasia :D Alkuun Riina otti häiriötä palikoista, jotka heitettiin, kun sillä ei vielä ollut kapulaa suussa. Jos oli ehtinyt oman kapulan nostaa, eivät palaset enää häirinneet. Viimeisellä toistolla onnistui sulkemaan häiriöpalikat mielestään myös kapulalle menossa, siksi jätettiinkin siihen.

Sabi taisi tehdä norminoudon, merkin ja jonkun hämärästi ruutua muistuttavan liikkeen :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti