sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Tokokoulutus Lpr 20.10.

Jos haluaa tokokoulutukseen, kannattaa järjestää sellainen itse :D Mari Leiviskä ja Angelica Leiman kouluttamassa, tykkäsin tälläkin kertaa. Ja toki muutkin olivat isona apuna järjestelemässä, kiitos ainakin Ullalle ja Leenalle sekä Sbcak ry:lle, joka rahoitti äkillisen rahavajeen ;)

Koulutus tapahtui perinteisesti aamu- ja iltapäiväryhmissä, puolessa välissä päivää piipahdettiin Hesessä ja vaihdettiin kouluttajia. Myö oltiin Riinan kanssa ensin Marin ryhmässä. Aloitettiin seuraamisella. Mikä siinä onkin, että tasaisin väliajoin täytyy maksaa jollekin siitä, että se kertoo miulle asioita, jotka tiedän jo? Kun näytettiin meidän seuruuta Marille pätkä, saatiin kommenteiksi että Riina väläyttelee hienoa osaamista, mutta sitten saattaa yhtäkkiä alkaa haahuilla. Ja niinhän se tekee, paitsi ettei tee enää. Ollaan nyt n. kuukauden päivät ehditty treenata uusilla opeilla ja hyvin toimii. Meidän ohjenuora on siis ollut tämä:

  • vaadi koiralta sen tasoista suorittamista, johon se pystyy -> huomautan heti, jos kontakti laskee, sitä ei sallita
  • kuureina häiriötreenejä, koska niissä koiralle on helppo tehdä selväksi liikkeen kriteeri (tätä en ole ennen ajatellutkaan, oon pitänyt niitä vähän ylimääräisenä kikkailuna) -> tehtiin näitä ainakin kaksi viikkoa koulutuksen jälkeen, ja auttoi kyllä
  • miut pitää saada vierotetuksi pallon kädessä pitämisestä, koiralle se ei ongelma: jos haluan tehdä helppoja ja palkitsevia pätkiä, mieluummin lyhyt seuruu ilman palloa ja heti palkka, kuin pitempi pätkä pallolla -> samalla helppo tehdä täsmätreeniä käännöksiin, askeliin yms. (näitä jossain vaiheessa teinkin, mutta sitten ne jäi...)
Kiva oli kuulla, että motivaation hakemisessa olin toiminut ihan oikein, mutta kuulemma kaikille pelkkä ainainen motivaation kasvatus ei tuota toivottua lopputulosta, on myös vaadittava ja pidettävä kriteeristä kiinni. Riina kuuluu ilmeisesti niihin kieroihin yksilöihin, jotka yrittävät luistaa tehtävistään tilaisuuden tullen (mistä lie oppinut...?) Kun säännöt tekee selväksi, ei ongelmaa ole.

Häiriötreenit käynnissä.
Ja sujuihan se!

Tunnaria katsottiin myös, ja tietenkään palautusongelma ei tullut treenissä esiin sillä tavalla kuin olisin toivonut. Saatiin kuitenkin kommenttia, että palautuksen vaihtaminen sivulle on ollut varmaan järkevää, ja että palautukseen kannattaa hakea varmuutta ihan vaan rutiinin kautta. Eli toistoja ja sitten vähän lisää toistoja. Sellainen hyvä vinkki myös, että pitkän matkan sijaan tehtäisiinkin lyhyeltä matkalta, ja tässä vaaditaan se sivulletulo ennen palkkausta. Tässä harjoituksessa monta kasaa ja lähetys kapuloille rento, ei koemainen. Näin saadaan paljon toistoja -> rutiini. Eipä kyllä olisi juolahtanut pieneen mieleenkään, että ylilyhyitäkin voi tehdä. Ihminen on tapojensa orja. Nyt ollaan tehty vaihtelevasti ylilyhyitä ja ylipitkiä, tuntuu toimivan. Kerran on tehty koemaisen treenin yhteydessä koemainen tunnari, jeejee se toimi!

Tunnarihommissa.
 
Välillä oli odotettava vuoroaan.
Iltapäivällä Ansun opissa. Aloitettiin luoksetulolla ja keskustelulla siitä, kuinka se on ehkä vaikein liike saada hyväksi ja ylläpitää se sellaisena. Piristävää :D Tähän liikeeseen tarvitsee kuulemma olla monia eri treenitapoja, joita on vaihdeltava, jotta ne toimivat. Meidän pallot merkeillä-treenitapa on siis varmaan ollut ihan hyvä, mutta nyt on hetkeksi vaihdon paikka. Nyt on tehty pitkältä matkalta ja kovasta vauhdista pysähtymisiä miun lähellä (näissä oon saanut esiin just sellaista suorittamista, mitä luoksetulolta haluan! ihania jarrutuksia <3) sekä sitten sellaista, että appari ( = Ella :D) heittää pallon Riinan jalkojen juureen kaukana miusta. Näillä kahdella tavalla toivon, että saan pidettyä liikkeessä kivan tasapainon. Ainakin niin kauan, kunnes on taas aika vaihtaa treenitapaa.

Toiset treenasi ohjattua.
Kaukoissakaan ei oikeestaan mitään suurta ja ihmeellistä, tultiin siihen lopputulokseen, että parasta olisi saada koira itse tajuamaan takapään käyttö (ei apuvälineitä). Tähän tolpankierrot ja siitä tehtävät asennot on ihan hyviä ja tässäkin sen kriteerin olisi säilyttävä...

Kiitos kaikille osallisille mukavasta päivästä, meidän treenit ainakin piristyi ja selkeytyi koulutuksen annin ansiosta. Eiköhän oteta keväällä uudestaan!Palkka oli ansaittu.
Kirjoituksen kuvista kiitos Leenalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti