tiistai 12. marraskuuta 2013

Kokoustusta ja paaaljon tokoa

Marraskuu ja koirayhdistysten syyskokoukset. Tähän mennessä oon käynyt kahdessa: Sapekon (oli muuten myös pikkujoulut!) ja Laun, tän viikon torstaina olisi Lpkyn. Sapekon kokouksessa meitä Riinan kanssa muistettiin kukkakimpulla, Frolic-pussilla ja "lahjakortilla" pallon ostoon pelastuskoiraksi valmistumisen vuoksi. Kiitti kaverit! Kukat kuihtui, mutta pallo on vielä ehjä ja herkkuja jäljellä. Laun kokouksessa positiivista oli, että saatiin yhdistyksen päättäviin elimiin uutta verta. Josko niitä muutoksia sitten pikkuhiljaa...

Ellan kanssa ollaan pari kirjoitusta sitten mainitsemani tokokoulutuksen jälkeen oltu huippuahkeria tokoilijoita. Viikoittain, monta kertaa viikossa. Edistystäkin on tapahtunut, sehän on aina se paras palkka. Kirjaanpa muistiinpanot perinteisesti liikekohtaisesti:

Paikkaistuminen: Tehty ehkä n. joka toisella kerralla. Kertakaan ei ole näissä treeneissä mennyt maahan. Läheskään joka kerta ei olla jaksettu piiloa etsiä, mutta en ole huomannut eroa oltiin piilossa tai ei. Satunnaisesti kehun Riinaa istumisen aikana siitä, kun katsoo kohti miuta/piiloa. Agilityhallilla se oli viime viikolla hauska kun laitoin sen kesken treenien istumaan: oli tosi ryhdikäs ja varma, pää ei liikkunut senttiäkään, mutta silmät pyöri :D

Paikkamakuu: Tehty, öö, kerran? Ehkä voisi pari kertaa koittaa ennen koetta, nyt kun ei ole tullut tehtyä metsässäkään.

Seuraaminen: Kriteeri on säilynyt, halleluja! Alkuun tehtiin tosiaan kuuri niitä häiriötreenejä, sen jälkeen ollaan tehty teemoittain teknisiä asioita (käännökset, tempot yms.). Parilla viime kerralla otettu mukaan pitemmät, liikkuroidut pätkät. Niissä kuumuu ja ääni meinaa päästä, mutta haukkunut ei pahemmin ole, vinkunut vain. Pitää miettiä rupeaako huomauttamaan siitäkin, vai toivooko että häviää palkkaamattomuudella.

Zeta: Asentojen erottelua ollaan tehty yhdessä treenissä niin, etten anna mitään apuja, ja olin vielä kylki Riinaan päin. Tätä pitäisi yrittää vaikeuttaa ja olla selin. Istumista on tehty hieman enemmän (koemaisissa treeneissä), kyllä se sen osaa ilman vartaloapua, luottoa kehiin vaan!

Ruutu: Pysynyt aika hyvin kasassa koko ajan, seuraavassa treeneissä voisi ehkä olla pallo ruudun perällä. Mutta ei ola peruuttanut, päin vastoin mielettömällä draivilla vetänyt hyvään kohtaan ja jopa stoppaillut seisomaan. Näissä tykkään, kun näen että joutuu ajattelemaan -> usein on jo menossa maahan, kunnes itse korjaa. Merkit on olleet myös nättejä, niisäs on saatu vauhti pysymään hetsaamalla/aktivoinnilla. Tehnyt myös koemaisissa hyvin!

Mainitsen nyt tähän kohtaan Riinan yleisen kehityksen tämän syksyn aikana. Olen saanut luotua sille sellaista oikeaa "bortsuasennetta" (kova vauhti, näyttävät suoritukset, hyvä intensiteetti), mitä olen halunnutkin. Tämäkään ei vaatinut kuin sen, että lähti rohkeasti hyödyntään viisaiden ihmisten hyviä neuvoja asian eteen päin viemiseksi. Varmasti ei vielä kokeeseen kaikki tämä kehitys heijastu ja epävarmuutta voi olla, mutta ainakin ollaan oikealla tiellä! Sosiaalinen palkkaus on myös toiminut erinomaisen hyvin edelleen.

Luoksetulo: Ollaan palattu takaisin lähinnä stoppien hiomiseen, ja tänään se tuotti tulosta koemaisissa treeneissä! (Riina luuli kyllä ehkä että Ella palkkaa sen, mutta ihan sama, olen iloinen :D) Ollaan tehty niillä kahdella tavalla, mitkä vissiin jo aikaisemmin mainitsinkin: pallo jalkoihin tai pitkältä matkalta stoppi miun lähellä. Nyt yksissä treeneissä tiedostin, että palkkasin vähän huonommasta stopista, hyi minua. Jatkossa lupaan vaatia aina kunnon jarrutuksen. Näissäkin on kyllä asenne näkynyt ja lukkojarruja on saatu, hyvähyvä.

Loput liikkeet säästetään ensi kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti