sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Jälkikoe Lpr 19.10.

Koko lauantai meni metsässä, ensin hakukokeessa talkoissa ja sitten jäljestettiin. Miun pesti hakukoirakoiden suunnistajana sujui hyvin (kiitos Riikan gps:n), kukaan ei kysynyt neuvoa :D Eivät varmaan uskaltaneet. Kun päivähaut oli saatu pakettiin, oli meidän peruspäiväjäljen vuoro. Hallittavuudessa Riina oli asiallisesti, on se jotain tänä vuonna oppinut! Jäljen nostossa piti kahta kohtaa kokeilla ennen kuin onnistui, kolmannella tärppäsi. Noitahan ei virheiksi katsota, koska ajatellaan, että ei voida tietää onko kohdasta kulkenut ihmisiä. Itse olen kyllä aika varma, että Riina vaan seurasi jotain elukan jälkiä.

Kun oikea jälki sitten nousi, niin alku lähti oikein lupaavasti. Riina työskenteli suht. rauhallisesti, mutta määrätietoisesti. Kaksi esinettä nousi moitteetta, mutta toiselta esineeltä kun lähdettiin jatkamaan, niin mie hätiköin. Lähetin koiran hieman epämääräisesti ja Riina lähti kaartamaan oikealle. Miusta ei kuitenkaan näyttänyt, että se olisi ollut kunnolla (oikealla) jäljellä, joten palautin sen toisen esineen löytymiskohtaan. Eikä siinäkään vielä mitään, mutta kun siinäkin annoin sen höseltää. Lähti vasemmalle ja annoin mennä.

En tiedä oliko tuo se kohta kun eksyttiin, en tiedä otinko sen oikealta jäljeltä pois. Joka tapauksessa lopputulos oli se, että varmaan jotain eläimen jälkiä seurattiiin kunnes aika loppui. Se, että olisi lukenut koeohjeen, olisi saattanut pelastaa jotain, mutta turha jossitella. Nytpähän tiedän, että peruskokeessa ei saa olla suoaluetta :D ja suunnistajaa saa käyttää apuna. Ja ihan oikeasti jos ei oltaisi eksytty tuolloin, oltaisiin voitu eksyä myöhemmin, sen verran hukkaherkkää meidän työskentely vielä on. Treenimäärät pitäisi olla jotain aivan muuta, jotta saisi varmuutta. Mutta haku ja rauniot ovat meidän päälajit, ja se nyt vaan tarkottaa, ettei jäljelle jää niin paljon aikaa.

Ensi vuodelle pitää muutenkin miettiä tuon meidän jäljestyksen tulevaisuutta. Säännöt kun muuttuvat kai niin, että jälkioikeudet (kakkoslaji) saa käymällä peruspäiväkokeen ja loppupäiväkokeen. Tähän asti ne on saanut peruspäivällä ja -pimeällä. Loppukoejälki on jo sen verran pitkä ja haastava, etten tiedä selvitäänkö meidän taidoilla/treenimäärillä siitä. Ehkä ei. Tietysti perusjälkeä voi käydä koittamassa uudelleen ihan vaan huvin ja urheilun vuoksi, vaikka mitään varsinaista hyötyä siitä ei olisikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti