keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Viimeiset pari viikkoa

Kirjailenpa tännekin vähän ylös heinäkuun puuhasteluja. Toisin kuin monet muut, myö ei olla leireilemään päästy, mutta treenattu ollaan kyllä ahkerasti. Lpkyn tokoleirille olin alunperin menossa, mutta kun sattui just sille viikonlopulle ne harvat kesätyöpäivät, niin en jaksanut niitä ruveta siirtämään. Odotellaan nyt sitten vaikka sitä elokuista peko-leiriä (:

Hakua ollaan muutaman viime viikon aikana treenattu enemmän kuin koko alkukesänä, ollaan päästy Riinan kanssa sapekon treeneihin. Oikein mukavaa porukkaa ja hyvät treenit (: Partiointietsintää ollaan nyt pariin kertaan kokeiltu, lisäksi pistoja, jotka ovat kyllä enemmän olleet ohjauksia. Tyhjiä myös yhdessä treenissä otettiin, mutta toisaalta niitä kyllä aina välillä tulee vahingossakin. Mutta onhan niitä siitä huolimatta treenittävä. Hallittavuus oli yhtenä teemana viimeisimmissä treeneissä, hyvin R kesti sen että etsintään tuli pieni tauko ja otettiin paikkaistumista ja seuraamista. Mukava oli myös huomata, että sadesää ei juurikaan tekemiseen vaikuttanut. Ilmaisuissa on palkattu peruuttamisesta, Riina kun tossa vähän aikaa sitten keksi maalimiesten läppimisen tassulla. Hyvin on nyt sen peruuttamisen tajunnut, lisäki palkka jo muutamasta haukusta, ettei pääse turhautumaan ja sen takia sitten läppimään. Ja tuleepahan haukun aloitus ainakin varmaksi. Ensi viikonloppuna olisi tarkoitus sitä jälkeäkin ruveta vähän kattelemaan, ei tosiaan sillä saralla olla muuta tehty kun se yksi peltojälki Ullalla.

Agilityn alkeiskurssi on aina maanantaisin kuulunut ohjelmaan ja ensi kerralla onkin jo kymmenes ja viimeinen kerta. Vaan eipä hätää, heti perään alkaa alkeiskurssi 2 (: Parissa viime treeneissä ollaan jo päästy tekemään muutamia esteitä peräkkäin, lähinnä hyppyjä ja putkea yhdistelty. Ja arvatkaa vaan tuliko miulle jo hyvin selväksi, etten tuu ton koiran perässä pysymään (tai nimenomaan pysyn perässä...), joten parempi kai hoitaa koiran ohjattavuus sellaselle tasolle että alkaa toimia. Hyvinhän tuo Riina kuuntelee, ja jos tekee virheen niin tajuaa sen ja pyrkii seuraavalla kerralla parantamaan.

Tokossa ei taas kimppatreenejä pahemmin ole ollut, mutta huomenna mennään Ella ja Elvin kanssa lenkkeilemään, ja eiköhän myö pienet treenitkin sinne johonkin väliin saada mahdutettua (: Itsekseen ollaan treenattu, tunnari muun muassa on toiminut kivasti niin että mie oon Riinaan selin = ei lue miuta/odota että annan lisäohjeita. Tiistaina Tapis voitti rauniot ja käytiin treenaamassa erityisesti paikkamakuuta, mutta totta kai hyödynnettiin myös hyppyeste ja ruutua on miusta aina kiva Tapiksella ottaa (meillä on nyt oikein jopa ruutunauhakin!), kun siellä on niin mukavasti tilaa. Paikkis sujui kivasti, saatiin hyvin häiriötä, mitä lähdettiin hakemaankin.

Flyball-laatikot saapuivat, ja tiistaina käytiin niitä Leenan kanssa agihallilla testailemassa. Riina tajusi idean tois hyvin ja äkkiä, paljon paremmin kun sillon joskus nuorisojaoksen leirillä. Ehkä se tartti uudenaikasemmat välineet :D Kerran jo saatiin sellanenkin suoritus että R sai ihan sen pallon sieltä koneesta lentämään, ja taisipa se sen vielä tuoda miulle. Sabi oli myös mukana ja välillä tuntui että tyhmä kun saapas. Okei, se ei ollut koskaan aikaisemmin kokeillut flyballia, mutta on miusta silti säälittävää jos tolleri häviää schipperkelle älykkyydessä (ei millään pahalla Tiku). Mutta onhan se niinkin, että ei sitä koiraa kannata yrittää nakilla palkata jos sen silmissä vaan kiiluu tennispallon kuva (:

Raunioilla käytiin viime viikolla kahteen otteeseen, tiistain yleisissä treeneissä ja perjantaina Taijan ja Jennin kanssa. Tiistaina otettiin Riinalle eka ilmasua, taas palkka peruutuksesta, ja sitten yksi ukko erittäin hyvää ja napakkaa tuulta hyödyntäen. Siinä haukkui eka oikeaa luukkua, mutta päätti sitten tarkentaa väärälle, palkattiin silti ja jätettiin siihen. En tiedä oliko järkevää, mutta oli tehnyt niin huippuetsinnän, etten halunnut enää uudestaan ottaa. Ja ainakin joutui koira kerrankin tekemään omia päätöksiä. Sabin kohdalla olin iloisesti yllättynyt, sehän tiesi mitä oltiin sinne menty tekemään! Ehkä sekin on loppujen lopuksi ihan kehityskelpoinen yksilö (:

Perjantaina sitten otin vaan Sabin etsimään, kun Riinan kanssa kuitenkin viikonloppuna oli taas tiedossa hakuharkat. Riina otti siis vaan ketteryysesteitä. Kyllähän se Sabi ne ukot löysi, ja haukku raikasi (Taijan sanoin: "V***u tosta koirasta lähtee paha ääni!" :D), mutta pinetyä putkiaivoisuutta oli havaittavissa. Tyyppi nimittäin vuorotellen käveli ja otti hajun, ei voinut tehdä kahta asiaa yhtä aikaa... Riinan ketteryydet sujui oikein hyvin, jopa se anteeksi nyt vaan mutta aika onneton pituushyppyeste. Pöydät on meidän bravuuri ja putki tietty myös.

Parasta näissä treeneissä oli kuitenkin ampuminen tai siis lähinnä se että Riinan reaktio siihen oli mukavan välinpitämätön. Ja Sabikaan ei saanut slaagia. Miun uusi taktiikka oli laukauksen tullessa naks ja nami, syöminenhän tunnetusti rauhoittaa. Viime syksynä tein sen virheen, että leikitin kun laukaus tuli. Se ei sopinut Riinalle, raukka meni siitä hämilleen. Nyt olen vaan ampumisten jälkeen heitellyt pitkiä heittoja pallolla, jospa sekin toimisi rauhoittavana tekijänä.

Pari mukavaa metsälenkkiä vieraassa maastossa ollaan myös päästy tekemään normaalin uimisen ja pallonheittelyn vastapainoksi. Taijan kanssa käytiin Annella tarpomassa, siitä on kuviakin, ehkä ne eksyy lähiaikoina vielä tänne blogiinkin (: Siellä saatiin myös erittäin onnistunut paikkamakuu, jäi sellasena mukavana pikku yksityiskohtana mieleen. Tänään käytiin sitten iskän kanssa Saimaanharjulla, melkein Jenni eksyttiin sinne teille asti.

Suunnistusta piti Leenan kanssa lähteä torstaina kokeilemaan, mutta olivat saaneet Tikulle agilitypaikan niin se sitten peruuntui. Mutta ehdottomasti pitää laittaa tehtävien asioitten listalle, ihan jo senkin takia että tossa pelastuskoiraharrastuksessa kartanlukutaidosta ei ainakaan haittaa olisi (:

Vielä loppuun sellanen muistutus kaikille innokkaille noutajaharrastajille, että Kaakon noutajien leiri lähestyy, tänään palaveerattiin asian tiimoilta ja jotain saatiin ehkä aikaseksikin. Itse olen siellä sitten tokoa kouluttamassa, ja flyball-laatikonkin mukaan otan, niin pääsee sitäkin halukkaat kokeilemaan. Lisätietoja ilmestyy Kaakon sivuille varmaan n. viikon sisällä.

Tällänen tekstioksennus tällä kertaa, kiitos ja anteeksi :D

3 kommenttia:

  1. Sabin verijäljestä siulla ei oo mitään! Aikamoista Sabi-syrjintää. ;P

    VastaaPoista
  2. SABIA SYRJITÄÄN, BUUUU! :D Noeivais. Missä työ tääl olitte, täh häh? Oisit soittanu. :)

    VastaaPoista
  3. En mie tiiä Jenni missä, jossain siellä metsissä harhailtiin ja lopulta päädyttiin sille pururadalle missä joskus käytiin kimppalenkillä (:

    VastaaPoista