sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Kesäkuun mejää ja to-su treenit

Nyt kaikki Sabin uskolliset kannattajat huomio (Jenni ja Taija vink vink). Päivitys alkaa Sabi-painotteisesti. Käytiin ko. koiran kanssa mejäilemässä siis tuossa kesäkuun lopussa Nealla Pulsassa, Taija ja Sissi myös mukana. Sabille oli nyt tarkotuksena tehdä vähän pitempi jälki, ja kai se sitä olikin. Muttei kyllä mitään käryä kuinka pitkä. 400 m? 500 m? Ja olis kyllä voinut olla pitempikin, mutta kun on kolme jälkeä tehtävänä ei huvittaisi tehdä mitään kilometrien pituisia systeemejä. Ja eikähän myö olla mihinkään kokeisiin menossa, niin että ei kai sillä jäljen pituudella niin suurta merkitystä ole. No niin, takaisin asiaan. Olisin tarvinnut Nean jäljelle mukaan potkimaan miuta persiille, nyt ohjailin Sabia ihan liikaa enkä jarruttanut tarpeeksi. Koira nimittäin lähti metsään vähän sillä asenteella että kyllä MINÄ tiedän mitä täällä tehdään. Ja sitten kun vauhti kiihtyi niin ajatuskin aina välillä katosi. Veretön osuus meni kuitenkin ihan heittämällä, vaikkei oltu aikaisemmin tehty. En ole ihan satavarma kerkesikö edes tajuta veren loppumista ennen kuin se jo jatkuikin (: Toinen kulma meni ihan kuin viivottimella olisi vedetty. Kani jäljen päässä ansaitsi pienet haistattelut, sen jälkeen piti keskittyä leikkimään pallolla :D

Tässä vielä pari aiheeseen liittyvää kuvaa, kiitos Taija!

Ja nyt palataan takaisin Riinan kuulumisiin. Torstaina käytiin Ellan ja Elvin kanssa lenkillä ja treenaamassa. Aiheina häiriötreeni, paikkamakuu (meidän kestosuosikki) ja eteentulo. Häiriötreeneissä pahinta on "maahan"-käsky, se on jotenkin vaan niin vahva. Pallon heittely aiheuttaa vielä kyyläämistä, mutta pysyi se sivulla istumassa. Paikkamakuut oli erittäin hyviä ja rauhallisia, ei taida Riina enää laskea Elviä edes kunnon häiriöksi :D Eteentuloja otettiin kierroilla, jos mie koiraa kohti, hyvä, jos olin sivuttain piti vähän enemmän vielä auttaa. Mutta tulipahan tätäkin nyt otettua joskus jossain muualla kuin kotona.

Perjantaina illalla käytiin Leenan kanssa katsastusaseman viereisellä futiskentällä tottistelemassa. Riinalle taas häiriötä ja paikkamakuu, lisäksi ruutua, tunnaria ja superpitkä luoksetulo yhtä aikaa Retan kanssa. Leena sanoi että sitten miutra kaduttaa kun se evl:ssa lähtee paikkaistumisesta, mutta en nyt ehkä usko että tällä olisi noin kauaskantoisia vaikutuksia (: Häiriöt aika samalla kaavalla kun torstaina, mutta uutena seisomista, joka osoittautui aika hankalaksi. Ruutuun hakee nyt aika keskelle, ehkä haluisin sen vähän taaemmas... Tunnari taas niin että mie selin, mutta nyt oli Leena tarkkailemassa Riinan tekemisiä. Kuulemma tosi tarkkaan ja rauhallisesti haisteli, melkein piti tuumaustaukoja ja omahan sieltä tuli! Vielä kun saadaan ohjaaja jossain vaiheessa käännettyä toisin päin niin ihan kiva. Paikkamakuu taas rauhallinen, ehkä jotain 1-1,5 min. ja ilmeisesti yksikään ruskea kelpie ei enää käy häiriöstä (:

Lauantaina hakua Pohjosessa, ideana laatikon malliset pistot, joita ensin otettiin haamuilla ja sitten ilman. Tätä yritin vahvistaa huutamalla "hyvä", kun kääntyi jatkamaan matkaa keskilinjan suuntaisesti ja vielä eteenpäin. Treenin lopputulemana oli se, että Riina käyttää hyvin nenäänsä ja ottaa hajun hyvin, mikä johtaa siihen että ihan oppikirjan mukaisia pistoja se ei tee. Menee myös maaston mukaan, eli saattaa vähän mutkitella, mutta loppujen lopuksi päätyy aina sinne minne pitääkin. Ohjattavissa se kuitenkin on, sillä kun lähti liian aikaisin kaartamaan, huusin "eteen" ja heti korjasi. Tietysti näitä lisäkäskyjä ei saa pk-puolella käyttää, mutta treenit on treenit. Ja kyllä se ainakin sen yhden haamullisen piston ihan suorana pistona teki. Ainut huono tässä treenissä oli, että mie pöllin Riinan palkat liian aikasin yhdessä vaiheessa ja koska maalimies joutui siksi haukuttamaan siihen asti että mie saavuin paikalle, Riina pääsi pari kertaa tökkimään. Ei hyvä.

Tänään Omenatarhoilla jälkeä. Näin on, Sabin paikka meidän perheen jäljestysguruna on uhattuna, sillä Riina työskenteli ainakin tänään oikein lupaavasti! Eka jälki n. 50 m pitkä ja 10 min. vanha. "Esineinä" neljä palloa. Jäljen alulle jouduin ohjaamaan, mutta hienosti lähti sitten työskentelmään nenä maassa. Ja eihän se palloja metsään jätä. Toinen jälki n. 100 m ja olisko se sitten ollut jotain 20 min. vanha. Nyt löysi jäljen alun omatoimisemmin, kun vaan tajusin viedä sen metsätieltä pientareen puolelle haistelemaan. Alkuun pientä seilausta, mutta sitten painui nenä maahan. Kaksi esinettä (pehmoleluja), kolme palloa, kaikki löytyi. Meidän esineilmaisuksi tulee se, että Riina ottaa esineen suuhun. Yksi kulma, joka selvitettiin hienosti. Ihan hyvää vauhtia mentiin, ja aina oli koira innokkaasti esineen jälkeen lähdössä jälkeä jatkamaan. Tällä kertaa vaan oli omistajakin hereillä ja tajusi jarruttaa (: Oikein mukavat treenit!

Sain Riinalle paikan tokokoulutuspäivään 11.8. Haminaan, sinne sitten suuntaamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti