keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Messaritunnelmia ja joulun odotusta

Siis Messari-viikonlopustahan ei ole vasta kuin n. kaksi viikkoa aikaa...

Hyvissä ajoin jo perjantaina ajeltiin Helsinkiin ja majottauduttiin hotelliin, oli muuten muutama muukin koiraihminen liikenteessä. Hotellin "tavallisilla" asiakkailla varmaan hajosi pää ;D Illalla ei sen kummempia hommailtu, koirat hoiti valtasuhteet kuntoon hotellihuoneessa: Elvi nukkui sängyssä, Riina lattialla.

Lauantaina aamupäivästä lenkkeiltiin Helsingin keskustassa, ihan en menisi sanomaan että yhtä rentouttavaa kuin jäällä/metsässä kävely, mutta kokemus kumminkin. Aika myöhään, joskus kolmen aikoihin, mentiin Messariin, sinänsä hyvä että suurimmat ruuhkat oli kerenneet hälvetä. Lähinnä odoteltiin ja tapettiin aikaa, yksi mukava tyhjä kehä siinä oli, missä käytiin tokot ottamassa. Lauantainahan meillä siis oli ohjelmassa se rallytoko, ja Riina meni juoksuista johtuen viimeisenä. Rata oli suhteellisen helppo ja rataantutustuminen sujui hyvin. Aluksi ajattelin että Riina lähtee kehään ihan lahna-asenteella, mutta hetkinen häkissä oleskelua auttoi, sitten oli vire kohdallaan. Riina oli tosi hyvin kuulolla kehään mentäessä ja oikeastaan koko suorituksen ajan. Ainut virhe oli kylttiin koskeminen saksalaisessa täyskäännöksessä, joten tuloksena 99/100 p ja luonnollisestikin hyväksytty tulos (: Muiden alokasluokkalaisten suoritukset olivat vaihtelevia, mutta kuitenkin sen verran kovatasoisia, ettei noilla pisteillä sijoituttu, joillain oli parempia aikoja. Se ei meitä haitannut, ollaanpahan taas askel lähempänä ylempiin luokkiin pääsyä.

Siinä missä lauantai sujui leppoisammissa tunnelmissa, riitti sunnuntaina kiirettä ja vilskettä senkin edestä. Sen verran nyt valaisen tietämättömiä tässä vaiheessa, että Riina aloitti Messari-viikonloppua edeltävänä keskiviikkona juoksut --> siinä meni sekä torstain tokokoe että sunnuntain flyball-kilpailu. Mie kuitenkin osallistuin flyball-kilpailuun joukkueen mukana jäsenenä/apuohjaajana. Sunnuntaiaamusta aikaa kului flyball-harjoittelukierrosten merkeissä, sieltä kiirehdin Riinan kanssa putkikilpailemaan, ja ehkä kaksi sekuntia radalta poistumisen jälkeen tyrkkäsin koiran iskälle ja juoksin takaisin flyball-kehään. Meidän joukkueen suoritukseen sai olla tyytyväinen, vaikkei jatkoon päästykään, erät meni vastustajalle 2-1. Pukukilpailu sentään voitettiin, kiitos Leenan keltaisten bleisereiden, aika tyylikkäitä oltiin ;)Putkikilpailussa sijoituttiin Riinan kanssa toisiksi, iskä kävi pokkaamassa palkinnot. Vaikkei nuo meidän rallytokot ja putkeilut maailman vaikeimpia suorituksia olleetkaan, oli kiva päästä harjoittelemaan noinkin vaikeaan ja häiriöiseen paikkaan. Kaiken kaikkiaan mukava viikonloppu, varmasti mennään ensi vuonna uudestaan, ainakin jos flyball-kilpailu järjestetään! Itsellä jäi tällä kertaa kiertelyt ja katselut aika vähille, kun on oma koira mukana niin ei se oikein onnistu.

Riina putkikilpailu-video

Maanantaina oli hieman tyhjä olo, kun ei ollutkaan enää mitään, mitä odottaa. No, sellaisessa tilanteessa tietysti järjestetään jotain odotettavaa, eli ei muuta kuin kalenteri käteen ja tokokokeita varailemaan heti alkuvuodelle! Ollaan myös ihan treenattu eikä vaan varailtu kokeita, ja tällä hetkellä asiat on kaikin puolin hyvällä mallilla. Paikkamakuussa Riina on pysynyt, seuruun kontakti on pääasiallisesti toiminut, noutokapulan eteenpalautus on parantunut ja tasaisesti ollaan ehditty myös työstää voi/evl-liikkeitä. Tunnarin palautus toimii kerta kerralta paremmin, ja eilisten treenien ruutuun meno oli hienoin ikinä! Mutta jotta ei tulisi liikaa superlatiiveja yhteen tekstiin, mainitaan nyt sitten myös niitä parannettavia asioita: kaukojen istuminen välillä jumittaa, s-i-vaihto on edistynyt, muttei toimi aina, kyllä se kontakti seuruussa välillä putoaa, jäävissä tapahtuu satunnaista asentojen sekoitusta, metallin treenaus on ollut melkein kirjaimellisesti jäissä ja noutokapulan voisi nostaa siistimminkin. Että hyvin menee, mutta ainahan voisi mennä myös paremmin (:

Viime sunnuntaina Riina pääsi pitkästä aikaa (kolme viikkoa ehti vierähtää edellisistä hakutreeneistä) etsintähommiin, kun mentiin Sapekon porukoitten kanssa ottamaan rakennusetsintää Joutsenoon. Talo oli oikein kelvollinen harjoituspaikka, ja Riina toimi suurimmaksi osaksi oikein esimerkillisesti. Yhdet metalliritilärappuset oli kova paikka, niitä ei voinut mennä alas. Ylöstulossa ei sitten enää ongelmaa ollutkaan, ja muualla talossa R liikkui vauhdikkaasti. Saunan ylälauteilla piileskellyt ukko oli hankalin, mutta lopulta hajun paikannettuaan Riina paineli suorinta tietä ylös ukon viereen, ja ilmaisukin irtosi.

Lauantaina kyläiltiin Ullalla, olin kahvit (tai lähinnä ne pullat) velkaa Messari-menestyksestä. Treenattiin, ulkoiltiin ja kahviteltiin, mukavaa oli!

Salama seuraa
Siskokset
Ullan koirat rivissä
"Kohta se pallo lentää..."

Meiltä on jäänyt kaksi viimeisintä agilitykertaa väliin noiden juoksujen takia, mutta toisella näistä kerroista mie olin Siiri-the-lainakoiralla meidän ryhmän omissa "epiksissä" (kiitokset Hannalle koiran lainasta!). Hyvin olin koirani (: kouluttanut, tuloksena 5 (kielto putkella) ja nopein aika, joten Riina ja Sabi pääsivät nauttimaan palkinto-kirahvista ja -purutikuista (: Rata oli mukava, ja olisikin ollut hauska nähdä, kuinka Riina olisi toiminut. Muuten aika suoraviivainen, mutta se puomin alla kaarella ollut putki oli kyllä aika killeri. Tapaninpäivänä olisi epikset, sinne suunnataan jos juoksut on siiihen mennessä ohi.

Joululahjoja on ostettuna tasan yksi ja tasan yksissä pikkujouluissa kävin koko syksyn aikana. En siis ole vielä mitenkään huippuorientoitunut jouluun, mutta vielähän tässä ehtii. Tapellaan sitten sunnuntaina Anttilassa niistä viimeisistä pörrösukista mummojen kanssa, jos ei muuta... (:3 kommenttia:

 1. Paneppas niitä kuvia miulle taas tikulle:) Oli niin hyviä kuvia taas siulla kamerassa otettuna.:)

  VastaaPoista
 2. Hienon näköistä oli Riinan ja sun meno putki kisassa! ja kovin tyylikkäät oli teidän keltaiset asut. Ihan oikealle porukalle meni voitto =)

  VastaaPoista
 3. Ulla: pitää laittaa, toimitan siulle kun seuraavan kerran vaikka treenien merkeissä nähdään!
  Susan: Kiitos, jospa sitten ensi vuoden puolella päästäisiin ihan oikeisiinkin agilitykisoihin (:

  VastaaPoista