perjantai 17. kesäkuuta 2011

Raunioita ja tokon tilannekatsaus

Eilen käytiin Riinan kanssa raunioilla, aika vähän oli porukkaa mutta ainakin kaikki kerkes kunnolla treenaamaan. Riinalle otettiin kaksi etsintää ja yksi peräänajo, lopussa vähän ketteryyttä ja tottista. Ekassa etsinnässä sai ihan kunnolla etsiä, alkuun vähän mietti että mikäs juttu se tää olikaan kun viime kerroilla on tehty vaan suoraan piilolle menoja. Siitä se etsintä sitten kuitenkin käynnistyi ja ukko löytyi. Palkaksi vähän nakkia ja leikki. Toinen niin että pääsi suoraan piilolle ja suoraanhan se sinne menikin. Loppuun Ullan tekemä peräänajo, mistä kunnon leikit.

Ketteryydessä Riina päätti vaan suorittaa kaikki liikkeet putkeen niin kun agilityradalla (: Ei ollut missään ongelmia eikä se kauheasti enää apujakaan tarvitse. Tikapuilta putoiltiin muttei se menoa haitannut (: Putken voi suorittaa myös hyppäämällä sen yli, tiesittekö sitä? Epämiellyttävällä alustalla käytiin istumassa, keinussa ainut ongelma oli malttaa odottaa että se keikahtaa. Pöydille mentiin niin, että mie osotin pöytää ja sanoin käskyä, kävelin myös kohti pöytää ja kun Riina meni pöydälle, pysäytin ja menin pöydän luokse palkkaamaan sen. Seuraamista pallolla imuttaen ja luoksetulo, hyviä oli ja olin yllättynyt ettei Riina välittänyt niinkään kovasta häiriöstä kun Milasta ja Salamasta jotka leikki siinä vieressä, hienoa! Seuruussa poikittaa eteen jos ei imuta pallolla, oon palkannu sitä liian edestä mutta eiköhän tuo ongelma poistune kun jätän vaan poikittamiset palkkaamatta. Ulla teki kolmen koirtan kanssa paikkamakuita ja -istumisia, Riinakin kesti ihan hyvin kun oli vertaistukea (:

Tässä pari kuvaa raunioilta:

 Riinan etsintää
 Löytyihän se ukko!
 Ja leikit palkaksi, kiitos hyvälle maalimiehelle (:
 Voi tällä kolmekin leikkiä samaan aikaan!
 Yhden koiran treenaus kerrallaan on amatööreille (:

Tämä tokon tilannekatsaus pulpahti mieleen kun Ulla ehdotti että lähdettäisiin lokakuun alussa bortsujen tokomestaruuteen korkkaamaan meidän kisaura (: Tai eka ajateltiin mennä piirinmestaruuskisoihin, mutta tarkkaan kun laskeskeltiin niin todettiin ettei ole vielä pennuilla sillon ikää. Ei tuo lokakuun alku mitenkään mahdottomalta kuulosta, onhan siihen kuitenkin vielä aikaa ja kyllä nuo liikkeet paranee tossa päivä päivältä. On pitänyt jo jonkin aikaa kirjottaa tuo alokasluokka auki meidän kohdalta, joten nyt sit sen teen:

LUOKSEPÄÄSTÄVYYS: Tätä ei olla otettu, pitäis harjotella ettei tervehdys olisi ylitsevuotava (:

PAIKKAMAKUU: Tässä on meidän suuri työsarka, joskus kestää ihan hyvinkin, mutta välillä pomppaa heti ylös. Näitä nyt alkuun ehkä enemmän treenin lopussa kun koira on jo väsyneempi. 2 minuuttia siis pitäis kestää, nyt varmaan pisin on ollu 15 s ja siinäkin ajassa oon ehtiny toistaa paikka-käskyn pari kertaa. Mutta toisaalta kotona tehdään kyllä yleensä aina jonkun häiriön kanssa (mie liikun tai kävelen koiran takaa tai yli...), joten luulis että sitten toi pelkkä omistajan paikallaan seisominen olis helpompi? Matka miun ja Riinan välillä on ollu ehkä joku 4-5 m.

SEURAAMINEN (hihnassa/ilman): Hihnassa ei olla tehty mutta eiköhän se suju samoin kun ilmankin. Seuruu on hyvällä mallilla, alkaa hahmottaa sivu-käskyä ja vire on useimmiten tosi hyvä. Lähinnä ollaan vielä lelulla tai herkulla imutettu, mutta pikkuhiljaa alkais menemään varmaan ilmankin. Käännöksissä ei mitään ihmeempää, täyskäännös myös ok. Juoksua pitää nyt ottaa myös ilman imutusta, voi olla kyllä että poikittaa.

LIIKKEESTÄ SEISOMINEN: On ollut vielä käsi/herkkuapu, mutta odota-käskyä ei ole enää tarvittu eikä miun tarvitse ainakaan suuremmin pysähtyä. Suurimmaksi osaksi oon palkannu edestä, palannut siis kyllä koiran luo mutten sivulle asti, sitä pitää nyt tehdä. Varmaan ihan myös sitä istu-käskyä siinä lopussa pitää vahvistaa, tai sitten käyttää sivu-sanaa että saa koiran perusasentoon.

LUOKSETULO: Tässä pitäis saada yhdistettyä kova vauhti ja tarkka eteentulo, nyt on treenattu näitä erikseen. Myös edestä sivulle siirtymisiä pitää harjotella. Istumassa pääasiallisesti pysyy kun kävelen poispäin, mutta sitäkin pitää vielä vahvistaa.

LIIKKEESTÄ MAAHANMENO: Oon vielä ohjannu herkulla, tänään koitin ilman niin vaati ehkä sen kolme käskyä. Se on toi maahanmeno vaikeeta. Tietää kyllä käskyn ja mitä pitää tehä, mutta pitää aina vähän koittaa äyvätä vastaan (: Odota-käskyä ei varmaankaan enää tarvii? Muuten sama kun seisominen, pitää treenata sitä että meen Riinan sivulle asti + loppuun perusasento.

HYPPY: Hyppää hyvin ja mielellään. Seisomista esteen takana ei olla vielä otettu, pitää koittaa sitä. Myös miun menemistä Riinan sivulle pitää tässäkin liikkeessä treenata. Jos pallo toisella puolella lähtee pelkästä käskystä, mutta ilman palloa epäilen, eli siis yhä vaan vahvistetaan hyppy-käskyn merkitystä.

Kaiken kaikkiaan meidän liikkeet on miusta hyvällä mallilla ja kuten sanottu, lokakuuhun on aikaa (: Eniten oon kuitenkin tyytyväinen siihen mielentilaan millä Riina tokoa tekee, sillä näyttää olevan kivaa mikä on tietysti pääasia. (:

4 kommenttia:

 1. Moi. Mie olen tottunut reenaamaan kolmea koiraa joka päivä samalla kerralla. Kätevää säästyy aikaa ja hermoja:) Hienosti teillä avo luokka on kyllä hallinnassa ja kesän kovat reenit ,viellä kruunaa syksyn kisan:)Maanantaina tottisreenissä nähdään. Otetaan se katsastusaseman viereinen ruohokenttä?

  VastaaPoista
 2. Joo, se käy hyvin. Toivotaan tällä kertaa ettei olis niitä jalkapalloilijoita, se ruoho olis nimittäin kyllä huomattavasti kivempi kun asvaltti...

  VastaaPoista
 3. Mukavalta kuulostaa teidän ALO-liikkeet! Tsemppiä lokakuun kokeeseen.... -pikkulinnut lauloi ;0)

  VastaaPoista
 4. Kiitos (: Ja toivotaan että kuulostaa vielä vähän mukavammalta sit syksyllä!

  VastaaPoista