lauantai 4. tammikuuta 2014

Ennen ja jälkeen

Kahdet hakutreenit muistissa, ennen ja jälkeen yskäloman. Muistissa lähinnä siksi, että olen ahkerasti piirustanut ne pieneen vihkooni. Ekat treenit erittäin miellyttävät ja sujuvat, toisten arvo ehkä siinä, että antoivat ajattelemisen aihetta...

Ekoissa treeneissä ideana tyhjät. Nyt päätin oikeesti keksiä treeniin jotain ideaa ja yrittää suunnitella pistot järkevästi. Eka pisto oli tyhjä, etukulman tarkistus. Siinä ei ongelmaa, innolla mentiin. Sitten pysäytys keskilinjalla ja toisessa etukulmassa ukko. Kaikki ukot haukuttivat, vaihtelevia määriä. Se ei ollut nyt olennaista, ihan hyvin miun mielestä Riina on haukkunut, kuten yleensä. Tuolla etukulmaukolla oli sitten tehtävänä palkkauksen jälkeen hetsata Riina, että tänne jää, tule hakemaan. Tämän innostuksen jälkeen kaksi tyhjää, sujuivat hyvin, niistä "palkaksi" puolipupu. Tähän väliin sellainen testiluonteinen juttu, ei liittynyt tyhjien harjoitteluun. Laitettiin maalimies pressun alle tosi lähelle keskilinjaa. Niin paljon aina painotan syvälle uppoamista, että halusin nähdä onko Riina skarppina heti keskilinjalta lähtien vai avaako nenän vasta takarajalla. Noh, joko oli skarppina, tajusi ukon piilon ja tulkitsi asian jotenkin miusta, ihan sama, löysi kuitenkin :D Tai sitä kyllä toivon ettei silmillä tajunnut. Ikinä ei voi tietää. Loppuun kolme tyhjää yliheitoilla ja viimeisenä maalimies 50 metrissä.

Pidin tässä treenissä Riinan työskentelytavasta. Se meni dynaamisesti ja hyvällä draivilla. Juuri tällaista olen halunnutkin. Se oli töissä isolla t:llä. Treenattavaa jatkoonkin saatiin. Tyhjillä kyllä upposi syvälle, mutta muotoseikat oli vähän hakusessa. Saattoi työskennellä taaksepäin tai sitten palata miulle sellaisen piikin tehneenä. Näitä treenaamaan, nyt kun näyttäisi, että ollaan päästy yhteisymmärrykseen uppoamissyvyydestä! Riina pysyi myös kivasti hollilla, kun siirryttiin piiloilta keskilinjalle. Aika vapaasti annan sen mennä, mutta nyt oli kivasti kuulolla.

Äh, en osaa kääntää tätä. Tässä kuitenkin miun hienoakin hienompi piirustus.
Tänään sitten hakuiltiin yskäongelmaisten kanssa ;) Eli siis sellaisten, jotka ovat vielä karenssissa yskän takia, eikä normaaleihin treeneihin ole asiaa. Koirat kuitenkin jo täysin kunnossa. Tarkoituksena oli tehdä nyt sitä laatikkomuotoa niihin pistoihin. Ihan kiva ajatus ja pari hyvää tyhjää sekä yksi kiva löytö saatiin, mutta kyllä sitten joissain kohdissa väännettiinkin. Olisi pitänyt suunnitella järkevämmin, ja tehdä ensin laatikkomuotoa löydöillä enemmän. Vähän varmaan ajatuksia sotki se, kun Riina on joskus näitä osannut. Täysin osaamattoman koiran kanssa olisin varmaan toiminut järkevämmin. Kun siis tultiin alueen laitaan, Riina näki kahden maalimiehen kävelevän eri puolille aluetta. 1. maalimies jäi piiloon, toinen vaan käveli lenkin ja tuli pois. Ekalla ei ongelmaa, ehkä vähän oikaisi kulmaa, mutta kelpasi miulle. Toinenkin meni hyvin, mutta siitä Riina ei saanut asianmukaista palkkaa, eli pakenevaa maalimiestä, kun en ollut osannut selittää ideaani ihan oikein :D Ehkä järkkään liian monimutkaisia treenejä, kun en itsekään osaa ajatuksiani valaista. Kiitos kaikille treenikavereille, että jaksatte kuitenkin yrittää ;) Noh, siitä joka tapauksessa maalimies, juokseva tai ei. Lähetys piti tässä uusia, koska roiskaisin vaan Riinan menemään ajatuksella "kyllä se sitten näkee sen juoksevan maalimiehen". Nelonen taisi olla se jossa väännettiin. Ja väännettiin. Ensin meni kyllä syvälle mutta taakse, sitten meni suoraan muttei riittävän syvälle. Tätä toistui liian monta kertaa ja meinasin jo hermostua. Päätin, että toisen puolen maalimiehelle se ei pääse ennen kuin tekee kunnolla. Aina kun uusin lähetyksen, otin askeleen kohti metsää ja hetsasin Riinaa menemään eteenpäin. Asiaa ei auttanut se, että Riina ehti nähdä toiselle puolelle menevän maalimiehen. Lopulta kuitenkin onnistui ja sain lähettää toiselle puolelle.

Tämä palkkamaalimies sitten koiran palkattuaan hetsasi sitä, mutta tällä kertaa niin, että lähti kulkemaan aluetta keksilinjan suuntaisesti eteenpäin. Tällä yritin taas sitä, että eteneminen takarajalla vahvistuisi. En tiedä auttoiko, mutta seuraava tyhjä oli erinomainen! Tässä myös jotenkin itse liikuin hyvin. Ongelmahan on nyt siinä, että olen tottunut näyttämään Riinalle suuntaa niin kauan kuin haluan sen etenevän aluetta syvemmälle. Tämä johtaa ongelmaan, jossa en ehdi koiran takarajalla etenemisen aikana edetä itse keskilinjalla tarpeeksi. Ei kai auta kun ruveta lähteä lätkimään aiemmin ja luottaa, että Riina menee tarpeeksi sivulle. Toinen tyhjä tähän perään, tässä lähti hyvin, mutta sitten en puilta enää koiraa nähnyt. Palasi miun luokse takaviistosta, tuntui turhalta alkaa korjata siinä vaiheessa. Tähän väliin maalimies pitkillä haukuilla, jotta Suvi ehti tallata toiselle puolelle tyhjän piston muodon. Halusin loppuun tällaisen avun. Viimeisenä sitten löytö.

Seuraavassa treenissä tehdään kyllä laatikoita, mutta pelkillä löydöillä. Ei yhtään tyhjää ja löydöistä vaan pari suoraan edessä, muut etenee keskilinjaa jonkun matkaa. Näitä tyhjän piston tallaamisia en nyt hetkeen uskalla tehdä, koska viimeisellä Riina jo ihan rehellisesti jäljesti. Parissa lähdössä Riina muuten oli vähän levoton. Toivottavasti pelkkää taukointoa, kun kerran varasti (tuli kyllä hyvin ripeästi takaisin) ja kerran yritti inistä. Ei päässyt metsään ennen kuin hiljeni. Tähän otan alusta asti ihan nollatoleranssin.

Aika mukavaa oli kuitenkin treenata, välillä vaan pitää vähän vääntää ;) Sitten voi taas seuraavalla kerralla mennä paremmin!

Tämä on jopa oikein päin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti