sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Kaksi koetta kerralla

Varkaudessa ja Kotkassa, helmikuussa ja maaliskuussa, kolmostulos ja kakkostulos, ihan ok fiilis suorituksesta ja oikein hyvä fiilis suorituksesta.

Paikkaistuminen: 0/10

En tiedä johtuiko tuo Varkauden nollaus liian tiiviisti olleista kokeista (koe oli kaksi viikkoa Lappeenrannan kokeen jälkeen), vai mitkä tähdet olivat väärässä asennossa. Noh, eipä kyllä ollut itselläkään niin varma/hyvä olo kehässä. Eipäs kun nyt muistan mikä oli (typerä) syy tähän virheeseen! Tässä kokeessa tehtiin istuminen ekana. Hölmö minä en kauheasti ollut treenannut sellaista. Varkauden hallin lattia tuntui myös houkuttavan lähes kaikkia koiria, mutta en turvaudu siihen tekosyyhyn, kyllä pitäisi osata olla nuuskimatta.

Jee, se toimi taas! Ja erityisesti pidin siitä, että meidän nuuskimattomuustreeni näkyi. Eipä se nyt kauheasti istumisessa ole nuuskinutkaan (paitsi tuolloin Varkaudessa, kun Riina nuuskimisen seurauksena vaipui maahan, heheh), mutta nyt ei edes kurotellut päätään alaspäin miun lähestyessä, mitä on usein tehnyt.

Paikkamakuu: 8,5/8
Varkaudessa pisteet lähti taas siitä nuuskimisesta (argh), Kotkassa paljon mukavammasta syystä eli siitä ettei mennyt maahan ekalla käskyllä. Tässä jännitin, meneekö muiden käskyillä, kun oli Suvin käskyjä pari treeniä sitten totellut. Hiillostin Riinaa sitten ennen liikkeen alkua, että tehdään paikkamakuu, istu! No istuihan se :D Sitten kun toisella käskyllä meni maihin (vähän hitaasti ja lysyyn kylläkin), niin pysyi siellä oikein erinomaisesti täysin samassa asennossa. Ilmeisesti muuten ei ollut nuuskinutkaan, mutta kun ahdistava minä kävelin ohi niin piti käyttää nenä maassa.

Molemmissa kokeissa tauko tässä välissä. Varkaudessa kaksi settiä sekoitetuin liikejärjestyksin, Kotkassa kaikki putkeen sekoitetusti.

Seuraaminen: 8/8
Aika tasaista hei! Varkaudessa Riina teki miun mielestä kauneimman evl-seuruunsa ikinä. Pisteet lähti poikittamisesta, mitä kyllä myönnänkin että se tekee. Onneksi suorat perusasennot on kuitenkin uponneet selkärankaan, joten niistä ei pisteitä pääse ottamaan.

Kotkassa pisteet lähti perusasentojen hakemisesta (ihan oikea tuomio, oli hitaita), en muista oliko muuta syytä. Ei ainakaan miusta mainittu poikittamista, eli oli varmaan suora. Arvoin vähän, että milloin voin antaa askeliin käskyjä ja milloin en, ettei tulisi edes pientä vinkumista (kerran taisi tulla). Vinkumiseen on parissa viime treenissä otettu yhtä tiukka linja kuin haukkumiseenkin, mutta ei se ihan vielä kanna täysillä kokeeseen (vinkuminen ongelma pelkästään seuraamisen askeleissa).

Zeta: 7/9
Varkaudessa ei mennyt maahan, ärsyttävää, koska sitä on treenattu. Kotkassa ehkä mein paras koezeta ikinä! Istumiseen annoin vähän isomman avun kuin oli tarkoitus, muuten hieno. Ei nuuskinut, jes! Olenkin kyllä ottanut itseäni niskasta kiinni ja oikeasti treenannut tätä liikettä :D Saattaa vaikuttaa. En enää ikinä ylenkatso mistään liikkeestä saatavia pisteitä.

Luoksari: 8.5/0
Varkaudessa nuuski luoksarin jätössä (niin kuin öö, kaikissa liikkeissä jossain vaiheessa...), stoppi vähän valui mutta ihan ok. Kotkassa tää harmitti tosi paljon. Riina ei reagoinut ollenkaan stoppikäskyyn (ei muuten koskaan aikaisemmin ole näin tehnyt, mutta kerta se on ensimmäinenkin), minkä seurauksena miulta meni pasmat sekaisin ja unohdin meidän maahanmenokäskyn. Sinne meni ykkönen. Tai no, vitonen luoksetulosta ei olisi meidän tulosta pelastanut, mutta normitasoinen 7/8 kyllä.

Ruutu: 0/8.5
Ai hemmetti sitä Varkauden tilannetta! Riina hienosti meni merkille ja löysi ruutuun (tosi harva koira löysi, luoksarimerkit häiritsivät), mutta sitten se perkele nuuski siellä ruudussa ja nousi ylös! Kyllä korpesi. Kotkassa hyvä merkki (laukalla! vaikkakin hieman hitaalla) ja hyvin ruutuun, luoksetulossakaan ei miusta ongelmaa. Kuulin vaan jotain ennakoinnista... En tiedä mitä ennakoi, mutta siitä lähti pisteet :D Pitää treeneissä tarkistaa, ettei vaan lähde liikkurin käskystä.

Ohjattu: 10/9
Sanoisin että ehkä viime aikojen onnistunein liike. Varkaudessa huippuvarmaa ja tasaista suorittamista, Kotkassa olin tosi tyytyväinen siihen, että meidän kotipihatreeni näkyi (kapulalle kierretään ulkokautta, näin haluan välttää keskikapulavirheitä ja vielä siistiyttää kapulan nostoa). En oikeastaan tiedä mistä Kotkan piste lähti, olisiko vähän hidastanut palautuksessa miun edessä.

Metalli: 7/8
Tässä liikkeessä tullut vähän laskua pisteissä edellisiin kokeisiin verrattuna, vaikka ei ainakaan miusta täysin olla unohdettu treenata :D Varkaudessa kolautti hyppyyn (taas näitä "ei ikinä aikaisemmin" -asioita) ja taisi kipittää ravilla takaisin. Kotkassa ällötti omituisen paljon, vaikka miusta oli lämmitetty kapula. Ravilla ja loppupa vino.

Tunnari: 5/5
Kovin tasaista tämäkin, vaikka ei ehkä niin miellyttävällä tavalla. Tunnari otetaan tehotreeniin ennen seuravaa koetta. Treeneissä on onnistunut, koemaisestikin, mutta kokeissa vanha epävarmuus on nostanut päätään. Palautukset on siis kusseet. Riina nostaa oman, pudottaa ja sitten tuo. Kotkassa annoin tiukan toisen "oma"-käskyn. Harmittaa, kun Riina lähtee kokeessa ihan eri mielentilassa kapuloille. Treeneissä menee asenteella, kokeessa vähän anteeksipyydellen. Mutta ei myö tästä masennuta, tunnari on joskus onnistunut kokeessa erinomaisestikin joten se voi onnistua uudestaankin. Yksi mikä nyt äkkiseltään tulee mieleen on, että pitää tehdä enemmän niin, että koemaisesti monta liikettä alle ja sit se tunnari. Parhaitenhan tää liike on meillä sujunut niissä kokeissa, joissa se on ollut ekana liikkeenä. Sitten sitä on jotenkin jumiutunut siihen treenitapaan, kun kaikki on jankuttaneet miten on ekana liikkeenä vaikea, vaikkei Riinalle ole, päinvastoin.

Kaukot: 8.5/8.5
Nyt kun näitä pisteitä listaa vierekkäin niin tajuaa mikä on Riinan taso :D Eikä siinä mitään, ihan hyvältä näyttää, tästä on hyvä taas lähteä nostamaan. Varkauden kaukoista ei muistikuvaa (se koe on muuten videolla, voisin kaivella kamerasta), mutta luulen että on tehnyt vähän paremmalla tekniikalla kuin Kotkassa, koska silloin pisteitä lähti jo nuuskimisesta jätössä. Toisaalta taas Kotkassa miusta näytti, että oli yritystä, jopa s -> i vaihdossa!

Yhteensä 202 p/231 p
Kotkassa oli kivempi fiilis kuin Varkaudessa. Nyt viimeistään yritän tajuta että max 1 koe/kuukausi, ohjaaja tarvitsee kuukaudenpäivät palautuakseen koitoksesta :D Ja neljä viikkoa menee oikeasti tosi äkkiä. Yhtään lyhyempi aika ei oikein riitä treenaamiseen. Varkaudessa se oli kuitenkin hyvää, että vaikka Riina meinasi olla vähän matalassa vireessä, se kuitenkin nousi eikä näkynyt liikkeissä juurikaan virheinä (se nuuskiminen olikin sitten kokonaan oma lukunsa). Kotkassa taas pakkaa sotki meitä edeltävän koiran keskeytys. Tästä opin ainakin, että jatkossa vastaavissa tilanteissa menen paikalle ihan rauhassa ja oman aikatauluni mukaan. Minä olen kokeesta maksanut ja miulla on siihen oikeus. Eihän siis kukaan miuta nytkään hoputtanut, paitsi sellainen pieni ääni miun päässä :D Tajusin sentään jotenkin koiran viritellä, mutta paremminkin olisin voinut.

Kuulostaa myös ehkä tyhmältä, mutta tavallaan olen iloinen molempien kokeiden nollista. Mieluummin otan yhden-kaksi nolla ja muista liikkeistä hyvät pisteet kuin tasaisen ankean rivistön.


Seuraava koe toivottavasti Lappeenrannassa 1.5., peukut pystyyn että saadaan sinne paikka! Treenisuunnitelmat on hioutumassa, odottakaa vaan ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti