torstai 27. helmikuuta 2014

Sisätreenit

Jos jostain olen ylpeä niin siitä, että ollaan nyt tämän vuoden puolella aktivoiduttu hommailemaan tekniikkajuttuja myös sisällä/kotipihalla. Riinan pentuaikoina tein tätä jonkin verran, mutta sitten tuli luvattoman pitkä tauko. On varmaan johtunut siitä, että ollaan muuten oltu niin paljon menossa, kotona ei ole enää jaksanut. Nyt olen kuitenkin huomannut tällaisten treenien kiistattomat hyödyt, joten jatkettava se on. Ehkä myös ennen pelkäsin Riina hieman matalaa virettä sisällä, mutta oikeastaan se ei tekniikka-asioissa ole yhtään pahasta ja toisaalta se on myös treenin myötä parantunut paljon! Sisällä ollaan treenattu seuraavia asioita:

  • Paikkaistuminen: Näissä ei sisällä juurikaan ongelmia, koska ei häiriötäkään. Toisaalta suurin häiriö tässä on varmaan tylsyys. Siksi olenkin sisällä tehnyt vähän pitempiä aikoja, että Riina tajuaisi että tylsyydestä huolimatta on istuttava.
  • Ohjattu nouto/kapuloiden nosto: Näissä läheltä sitä, että nostaisi kapulan ulkokautta kiertäen -> siistimpi + antaa varmuutta suuntiin. Oli aluksi yllättävänkin hankalaa, etenkin vasen puoli. Nyt sujuu jo aika hyvin, mutta vereltä, hieltä ja kyyneleiltä ei ole vältytty ;)
  • Merkin paikka: Eli siis suoruus merkillä. Tehty vähän niin kuin tarjoamalla, mie seison lähellä merkkiä ja Riinan pitää kiertää merkille niin, että päätyy suoraan miuta vastapäätä. Vähän vielä röyhkeyttä näihin niin hyvä tulee, nyt ei kävele Sabin päältä jos se on tiellä :D Vasemmalta helpompi kuin oikealta, harjoitellaan harjoitellaan.
  • Kaukojen i/m: Tässä keskitytty etenkin maahanmenon nopeuteen (romahdus) ja istumisen ryhdikkyyteen. Joku aika on nyt tehty väleihin takatassuille nousua, se ainakin tuntuisi napakoittavan istumisiakin. Maahanmenot olleet pääasiassa hyviä.
  • Sivulletulo kapulan kanssa: Tää taas liittyy ohjattuun, eli vinoja lähestymisiä kapula suussa. Tässä Riina alkoi käyttää takapäätään aika hyvin jo ihan parin treenikerran jälkeen. 
  • Kontakti perusasennossa: Tätä ei kauheasti olla tehty, koska taaskaan kotona ei ole sitä häiriötä. Toisaalta voisi tässä tehdä niitä tylsiä pitkiä aikoja. 
  • Zetan mukaanotot: Tätä tehtiin kerran ja totesin että toiste ei tartte :D Riina on normitreeneissä välillä vähän ennakoinut seuraamaan lähtöä, mutta sisällä kyllä enemmänkin lähti vähän tahmeasti mukaan. 
  • Varsinaisten tokojuttujen lisäksi ollaan treenattu paria temppua ihan kehonhallinnan, itsenäisen ajattelun ja mielenkiinnon kannalta. Halusin opettaa jotain ihan puhtaasti tarjoamisen kautta, joten nyt Riina osaa sekä pyöriä etutassut ämpärin päällä että laittaa etutassut pakasterasiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti