perjantai 7. helmikuuta 2014

Don't rain on my parade

Ja tätä te kaikki (= Susan) olette odottaneet ;) Koeselostus!

Sunnuntaina 2.2. omalla hallilla tokokoe, valmistautuminen viimeisen päälle ja aika hyvä fiilis alusta asti. Tuomarina Tommi Varis, evl:ssä vaan kolme koiraa: Riina ja kelpiet.

Odotteluhengailua hallissa meni suht. hyvin, koitin mahdollisimman viime tingassa Riinan vasta sisälle edes ottaa, kun paikka kuitenkin oli niin tuttu kun olla voi. Heiteltiin parit pallot, tehtiin muutamat perusasennot ja sit vähän heiteltiin nameja. Paikallaoloihin meno ei ollut mikään optimaalisin (edelleenkään). Riina pari kertaa matkalla hallin toiseen päähän nuuski ja sit kun olisi pitänyt asettautua paikoilleen kävi nuuskimassa liikkurin. Noh, tärkeintä etten itse hermostunut vaan jatkettiin vaan.

Paikkaistuminen: 9
Alussa oli vähän matalana, ja pelkäsin että olisi saattanut heti miun lähtiessä mennä maahan. Siinä vaiheessa kun piiloon mennessä näin että istuu tuli luottavainen olo. Miun lähtiessä oli kuulemma hetken nuuskinut, mutta hei takaisintullessa ei!

Paikkamakuu: 8,5
Ihan ok alas, ei niin napakasti kun voisi mennä. Ihan hyvin ylös, tässä se jostain syystä pompsauttaa pyllyä. Pitäisköhän miun sijoittautua siihen sivulle jotenkin paremmin...? Pisteet nuuskimisesta, tähän aletaan puuttua! En ole ennen juurikaan välittänyt (on ollut muitakin ongelmia), mutta turhia pistemenetyksiähän ne on.

Vähän stressasin sitä, kun oltiin ehkä ensimmäistä kertaa ikinä ykkösnumerolla liikenteessä. Mutta huoli oli turha, hyvin siinä ehti kun sai paikallaoloista lähteä heti oman arvioinnin jälkeen. Nopeat palkkaukset ja kehään. Toisaaalta jopa hyväkin, ei ehditty haahuilla. Yksilöliikkeissä liikejärjestys oli sekoitettu, aina kiva juttu.

Kaukot: 8,5 
Tekniikka ei ihan puhdas, siitä kai pisteet. Teki ainakin kaikki vaihdot ekoilla käskyillä. Tuskin muissa liikkui kuin s -> i.

Ruutu: 8
Saattoi olla hätävarjelun liioittelua, mutta halusin varmistaa. Merkille vähän hitaasti, ruutuun hyvin, mutta jäi vähän eteen. Käskin taaemmas ja laitoin suoraan maahan. Seuraamaan ok.

Seuraaminen: 7
Tämä oli ihan nättiä. Pari sellasta haahuilumomenttia (kaksi kertaa nuuskaisi jotain karvatuppoa maassa ja kerran söi omaa kylkeään :D), muuten siistiä tokoseuraamista. Pa:t vähän hitaita. Normiseuruu ehkä huonointa, tempot parempia.

Metallihyppy: 10
Kai se on vaan myönnettävä että entinen inhokki on nykyinen bravuuri :D Kiva niin! Ihan vähän heitin vinoon, mutta ei vaaraa, että olisi kiertänyt.

Tästä setistä jäi oikein positiiivinen ja hyvä fiilis jatkoa ajatellen. Liikkeiden välit oli hyvät, Riina palkkautui kehuista ja tuli vaivattomasti aina uuteen perusasentoon. Kehäänmeno nyt oli mitä oli, poistuminen toimi (yllättäen, koska oltiin menossa palkalle ;)).

Toisen setin alussa jouduttiin sitten hetki odottelemaan, kun kehää muokkailtiin. Otin kuitenkin Riinan halliin kun en halunnut kiirettäkään. Ja siis odotus ei tosiaan ollut mahdoton, talkooväki hoiti hommansa hyvin! Tähän kehäänmenoon vaihdoin jo käskynkin, auttoi vähän.

Tunnari: 8,5
Katoin jo että tuleeko koevirhe ja jääkö sahaamaan, mutta ei, hyvä Riina! Kävi rivin kertaalleen läpi (eli siis kerran ohitti oman), ennen kuin nosti ja toi. Hieman hitaampi vauhti takaisin sivulle.

Luoksari: 7,5
Hyvin maahan, stoppi ruma, maahan nätti, sivulle hyvin, mutta ravilla.

Ohjattu: 8,5
Saatiin oikea, meille nykyisin helpompi. Ennen ei ole ollut väliä, mutta koealusviikolla Riina päätti pari kertaa ohjautua keskikapulalle, kun piti mennä vasemmalle. Tässä merkki parempi (= nopeampi) kuin ruudussa. Hyvin kapulalle, vauhdilla takaisin. Ehkä n. metriä ennen miuta alkoi "asetella" itseään perusasentoon. En tiedä mistä lähti pisteitä, olisiko ollut vino pa?

Zeta: 8
Seisominen kuulemma vino, istumiseen annoin isomman avun kuin oli tarkoitus, maahan hyvin. Seuraamisissa ei suurempaa valitettavaa, vähän ehkä löysää.

Niin se on, että kun menee hyvin niin menee hyvin. Näistä kertyi 266 pistettä, 1.tulos ja luokkavoitto (: Pitkään aikaan ei ole mikään tuntunut näin hyvältä ja ansailtulta, on myö treenattukin! Ei huippuisteet, mutta tasaista suorittamista ja tästä sitten vaan viilataan ja parannetaan. Niin se koira toimii kun sille ne asiat opettaa. Miulla itsellä on viime kesästä lähtien kehittyneet ajatukset tokon suhteen tosi paljon, siitä kuuluu kiitos monellekin taholle. Tärkein on kuitenkin ollut, että olen halunnut oppia ja olla reilu koiralle. Tästä on hyvä jatkaa, paineet poistuivat täysin ainakin hetkeksi, tämä oli henkinen voitto. Kiitos Riina <3

Palkinnoksi Riina sai laavureissun (kyllä se nauttikin <3) ja rauhallisen loppuillan, kuvaussessiota lukuunottamatta tietysti ;)

 

1 kommentti: