tiistai 22. lokakuuta 2013

Tokokoe 12.10. Varkaus

Tosi kiva oli pitkästä aikaa päästä kisaamaan. Tai pitkästä ja pitkästä, käytiinhän myö siellä pm:ssä, mutta silti. Aika rankka päivä oli, Varkauteen kuitenkin ajoi sen 2,5 tuntia, ja yllättäen paluumatka ei ollut yhtään sen lyhyempi :D Kiitos Satulle matkaseurasta, eiköhän mennä uudestaankin, kun nyt jäi isommat menestykset saavuttamatta ;)

Riina tuntui odotellessa, viritellessä aika kivalta. Paikallaolopaikalle meno oli hieman hankalaa, Riina yritti liueta. Näitä pitäisi treenata enemmän, ja sitten kokeessa miun pitäisi luottaa koiraan. Kuitenkin kun sain Riinan sivulle asti taivuteltua niin sitten ei ollut enää ongelmaa.

Paikkaistuminen: 10
Halleluja, paras juttu ikinä! Se istui! Melkein näin uskoinkin käyvän, mutta varmahan en voinut olla ennen kuin tultiin piilosta takaisin. On tätä treenattukin.

Paikkamakuu: 9
Mie olen sen verran ahdistava ihminen, että kun saavun kehään on nenä käytettävä maassa. Hyvin kuunteli käskyt, oltiin maahanmenoissa vika ja vastaavasti sitten ylösnousuissa eka.

Paikallaolojen välissä Riina palkkautui hyvin kehuista eikä tainnut edes haukkua. Yksilöliikkeet suoritettiin perinteisessä järkässä, kahdessa osassa. Myös oltiin kuudensia eli viimeisiä.

Seuraaminen: 5
Paras pitkään aikaan. Valitettavasti hyvä vire toi mukanaan ääntelyn... En antanut yhtään käskyä koko seuruun aikana. Alkoi askelilla kaikkiin neljään suuntaan, ihme että niissä oli hiljaa. Juoksussa sitten varmaan repesi pahiten.

Zeta: 7,5
Tässä se ei kyllä edes haukkunut seuruussa, ja asennotkin oikein. Loppuperusasentoa haki hetken (olisiko siinä sitten äännellyt?) ja istumiseen annoin pienen avun.

Luoksari: 0
Voihan, voihan. Riina teki oikein nättiä liikettä, kunnes ei enää tehnyt. Stoppi jopa ok, maahanmeno hieno, vauhti siirtymissä hyvä. Mutta kaikki nollaantui kun maasta sivulle siirryttäessä tuli sitä ääntä. Jouduin sitten uudestaan käskemään sivullekin.

Ruutu: 0
Aivan makea ruutu, korjasi hienosti matkan varrella oikeaan suuntaan (ensin lähti kohti luoksarimerkkejä, kuten aika moni muukin). Hieno merkki, hieno vauhti... ja hienosti pylly ruudun takalaidasta yli. Asiaankuuluvasti lätkäisi myös itsensä suorilta maihin, eli se niistä vähistäkään pisteistä. Otan tän omaan piikkiini, olen vahvistanut ruudun takalaitaan asti menemistä. Ja oli makeen näkönen vaikka 0 tulikin :D

Tauko tässä välissä. Niin taas näkee miten pisteet ei kerro kaikkea! Riinan kanssa oli kiva olla kehässä. Mieluummin otan motivoituneen ja ääntelevän kuin elämänhalunsa menettäneen koiran. Ja varmasti saadaan ääntelykin kuriin, onhan vain luonnollista että jos motivaatiota haetaan niin hetkellisesti saattaa heittää yli. Kiva oli nähdä että treeni (luoksari, ruutu) on tuottanut tulosta! Eikä muuten äännellyt juurikaan kehuttaessa, sitä ollaankin harjoteltu :D

Ohjattu: 0
Tämä oli kummallinen työtapaturma. Merkki taas hieno, sitten lähti keskikapulalle (!!!). Otti suuhun, sanoin kiitos, pudotti ja ohjautui ongelmitta vasemmalle, palautus jees, taisin siinä vähän vinkata sivulletulosta. Mutta nollahan se oli sillä hetkellä kun koski keskikapulaan. Suunnat on meillä olleet aina niin varmat.

Metalli: 9,5
Tämä oli päivän toinen hetki, kun meinasin vaipua nirvanaan (toinen oli se paikkaistuminen) :D (Tiedän, aika säälittävä elämä miulla.) Mutta oli niin hieno että ihan yllätyin! Haki itse hyvin sivullekin.

Tunnari: 0
Sitten palattiin niiden nollien pariin, ettei vaan päästä ylpistymään (hah!) Lähinnä kyllä nauratti :D Riina pyöri kapularinkiä ympäri noin... öö... 20 kertaa. Joka kerralla merkkasi oman (nuuski ja nosti hetkeksi), mutta aina pudotti ja palasi pyörimään. Lopulta sitten vaan kutsuin luokse ja annoin olla.

Kaukot: 6
Oliko oikeasti näin huono tekniikka?! Kaikki vaihdot teki yhdellä käskyllä, olin tyytyväinen.

Yhteensä 138 pistettä ja joo ei tulosta. Olinpa silti tyytyväinen, vissiin oon hieman outo :D Meillä on nyt viimeset kolme koetta tullut sata jotain pistettä, mutta että voi olla ero fiiliksessä! Eka näistä kolmesta kokeesta oli jotain niin järkyttävän kamalaa, etten ehkä ole toipunut siitä vieläkään. Nää kaksi viimeisintä olen ollut tyytyväinen Riinaan. Ja siinä ekassakin esityksessä siis vika oli täysin miun. Ja nousujohteista kuitenkin, koska tämä oli näistä parasfiiliksinen. Tästä myö noustaan ja ehkä meidän pisteetkin joskus :D Siihen asti vaan nautitaan pienistäkin onnistumisista.

Ps. Saatiinpa melkein punainen korttikin (siitä ääntelystä). Eräänlainen meriitti sekin, mutta jos nyt ihan totta puhutaan niin eipä meidän maailman siihen(kään) olisi kaatunut.


2 kommenttia: