keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Tällä viikolla

On ollut kiva viikko, toivottavasti jatkuu vielä parempana (:

Maanantaina tokoiltiin Ullan ja Hanna-Kaisan kanssa Ratsumestarin kentällä. Riina oli ihan tykki, vitsit että meni lujaa. En kyllä ruvennut jarruttelemaan, siinähän spurttaili :D Alkuun paikkamakuuta ihan vaan sen verran, että saatiin Juliukselle häiriötä. Jäätiin näkyville, enkä oliis Riinaa kyllä tuossa vireessä yksin jättänytkään makoilemaan. Pysyi kyllä, kehuin välillä, mutta pää pyöri enemmän kuin normaalisti ja nuuskikin pari kertaa. Hyvät ylösnousut ja alasmenot. Jatkettiin merkillä ja ohjatulla. Nyt oli niitä vauhtimerkkejä! Tehtiin pitkällä matkalla, palkka kiinni leluun ja välillä pukkasin pyllylle :D Toimii Riinalle, ei se siitä ota nokkiinsa, nostaa vaan kierrokset. Itse ohjatussa palautusten vauhtia -> vauhtipalkka narupalloon. Muuten kapulat löytyi hyvin, mutta vasen ensin vaikea. Oli kyllä haastettakin: hämärää, nousu lähetyspaikalta kapuloille, tunnarikapulat matkalla vasemmalle... Hyvin toi koira suunnat handlaa, lähti niin suoraan merkiltä vasemmalle ettei siksi meinannut löytää kapulaa ;) Haki merkeille ja kävi tsekkaamassa tunnarit. Lopulta kunnolla ohjastamalla löytyi. Toisella kerralla kivuttomammin. Oikeassa ei ongelmaa.

Seuraavaksi kaukoja. Ensin koemaista alkua ja ekaa nousua. Ei meinannut istua koematkasta. Läheltä kävin nostamassa ja sitten kun yritettiin uudestaan niin nousi. Näissä palkkaan vaikka tekisi kuinka tahmeasti, pääasia että eka nousu on kannattava. Jos alkoi m -> s, ei mitään ongelmaa. Nätti tekniikka. Sitten pitempää sarjaa kierroilla. Hyvin tekee nyt s -> i, jos jotain niin peruuttaa. Vaihdoin siis vähän aikaa siihen käskyn taas. Nyt pelkkä "peru" + käsimerkki.

Viimeisenä tunnaria. Pitkä matka, kaksi toistoa. Molemmilla hyvät etsinnät ja lähti kivasti palauttamaan. Ekalla otettiin loppuun asti (tuli sivulle pelkällä pienellä käsiavulla, jeejee), tokalla vauhdista vapautus. Ekalla alkoi mälvätä, kun tuli miun lähelle. Ehkä vielä epävarma tuosta uudesta palautuksesta.

Sabi pääsi loppuun hengailemaan, niin taidokkaasti se oli huutanaut autossa. Vähän kaukoja ja rallytokoa.

Tiistaina käytiin agihallilla levittämässä bortsujen ilosanomaa :D Stefi sai kokeilla miten Riina kulkee. Kulkihan se, kovaa. Ihan hauska aina välillä nähdä kun joku toinen vie omaa koiraa. Tehtiin sitten Riinan kanssa vähän sitä kontaktitreeniä (+ keppejä), mitä edellisessä päivityksessä peräänkuulutin. Hyvin lähti rullaamaan. Alkuun yritti valahdella, mutta sitten onnistui jo valssi ja persjättökin 2on2off:ssa. Keppejä myös pari toistoa, niissä ja radalla muutaman kerran jätti viimeisen välin pujottelematta.

Hallilta jatkettiin metsälenkkeilyn kautta raunioille. Riinalle ei tällä kertaa etsintää, ajattelin että kentällä ampuminen olisi kehittävämpää. Olisi varmaan ollutkin, jos pyssy olisi ollut kontissa. Noh, treenattiin sireeniä sitten. Riina teki ketteryyttä sireenin soidessa. Muissa ei ongelmaa, pöydissä takapöytä oli tällä kertaa hieman hankala. Oli kyllä jo pimeetä, Riina ei kunnolla nähnyt miun käsimerkkejä. Merkille meni paremmin kuin viimeksi, ei tarvinnut keskustella asiasta ;D Pituus sujui jopa niin että mie olin paikoillaan! Riina oli näissäkin treeneissä joku ekstra-vauhti päällä, mikähän alkuviikon villitys sille oli iskenyt? Loppuun hyvät seuraamiset ja paikkamakuu, jossa väännettiin makaamaan jäämisestä. Yritti taas hiippailla perään, tai ainakin nousi seisomaan. Lopulta miun onnistui kävellä kauemmas niin, ettei noussut. Kai se sireeni sitten vähän hermostutti. On myös varmaan kehittänyt itselleen tuolla raunioalueella jonkun paikkamakuublokin, ei meinaa kyetä. Ihan positiivisilla mielin kuitenkin, kun loppuun onnistui.

Tänään loppui koeviikkokin, ah vapautta! Yhden illan. Huomenna alkaa uusi jakso :D Ryhmäagit keskiviikkoisin, kuten tavallista. Tehtiin tällaista:Kahta eri pätkää siis. Olipas kivaa, Riina toimi niin hyvin etten parempaa olisi voinut toivoa! Yritti parhaansa ja teki vaikkei oltu aikaisemmin kokeiltu ainakaan näitä asioita: sylkkäri, flippi, vippaus, okseri. Okserissa ei mitään ongelmaa, ainakin tänään leiskautti komeasti yli. Sylkkäri tuntui aika kivalta ohjaukselta, toivottavasti sitä harjoitellaan jatkossakin.

Agilitystä Mattilaan lenkille, yritettiin ehtiä ennen pimeyttä, muttei ihan onnistuttu. Sabilla ei mennyt kauhean hyvin, ammuin alkulenkistä ja se tietty veti siitä herneet nenään. Yritti luikerrella metsän puolelle... Riina oli oikein kivasti, etsi palloa, seurasi, oli sivulla ja paikkamakasi ammuttaessa. Pari kertaa koitti taas makuussa luikerrella perään, mutta silloin ei vielä edes ollut ammuttu. Paukun aikana + sen jälkeen hyvin. Vähän sävähtää, muttei muuten reagoi. Se oli ihan sellasella mielialalla liikenteessä, että "ok, tiedän miten tää juttu menee". Ensin pamahtaa ja sit saa pallon. Nyt ei ammuta ennen sunnuntaita, hallittavuusosuutta voidaan hommailla metsässä. Lenkin varrella myös ihan jees stoppeja ja loppuun hyvä paikkaistuminen. 

Kuvia Mattilasta valoisammilta ajoilta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti