lauantai 20. heinäkuuta 2013

Tokokoe 2.7. Imatra

Tästäkin on jo aikaa, mutta kirjoitellaan nyt. Tästä tulee yksi niistä blogiteksteistä, joihin voi sitten palata kun meinaa liikaa ylpistyä...

Kuuma kenttä ja kokeeseen valmistautuminen liian rikkonaista. Ongelmia myös ihan isoissa koulutuksellisissa jutuissa. Ei hyvä lopputulos. Tuomarina Tommi Varis.

Paikkaistuminen: 0
Tähän olin itse asiassa aika tyytyväinen. Riina oli painunut maihin joskus minuutin tultua täyteen. Se ei varmaan tällä hetkellä osaa istua kauempaa, joten ei sitä voi siltä vaatia. Toimi tämänhetkisen osaamistasonsa mukaan, kuten pitääkin.

Paikkamakuu: 7,5
Vaati joko maahanmenoon tai ylösnousuun kaksoiskäskyn. Loput pisteet haistelusta?

Tauko

Seuraaminen: 0
Haahusi, ei seurannut. Ei tehty edes kaaviota loppuun. Kaiken lisäksi oli törkeän pitkä kaavio.

Zeta: 8
Tähän tsempattiin molemmat aika hyvin, jos nyt jotain positiivista on pakko sanoa. Pisteet edelleen ei-niin-hyvästä seuraamisesta ja istumisen pienestä varmistamisesta.

Luoksetulo: 8
Päivän paras liike. Nätti stoppi ja kai maahanmenokin. Jostain pienestä säädöstä pisteet.

Ruutu: 6
Meni sivusta sisään, outoa epävarmuutta. Tai en nyt tiedä oliko outoa, kun koko koira oli ihan ahdistunut läpi koko kokeen... Mutta joo, ei niin kun meinannut löytää. Monella koiralla oli ruudussa vaikeuksia, niin voi- kuin evl-koirillakin. Paljon tuli nolliakin.

Tauko. Tässä vaiheessa ajattelin että keskeytän. Ajattelin sitä jo seuraamisen jälkeen, mutta jokin kumma itsetuhoisuusgeeni esti sitä tekemästä. Olisi pitänyt.

Ohjattu: 7
Taisi hakea ensin merkin sijasta sellaselle tolpalle, joka törötti keskellä kenttä. Jotain lisäkäskyjä jouduin kai antamaan. Vauhti ei huima mutta toi kuitenkin.

Hyppynouto: 7
En edes muista mitä kävi, arpoi varmaan kapulan palautusta, olisiko kerran pudottanut?

Tunnari: 0
Annoin täällä-käskyn kun oli omalla (siis kun oletin että sillä oli jo se suussa). Valitettavasti se oli aika heppoisesti suussa jos ollenkaan -> pudotti vielä ja teki tarkistuskierroksen, sitten toi kyllä oman tosi hienosti. Tuomari tulkitsi tämän ohjailuksi kapuloilla, niin kuin etukäteen olin kyllä ajatellutkin että saattaa käydä.

Kaukot: 0
Yllättävän reippaasti teki surkeasta vireestä ja kuumasta ilmasta huolimatta. Ajattelin että saattaa vaan makoilla. Pari kaksoiskäskyä vaati ja sitten sivullenousussa oli jotain häikkää.

137 pistettä ja ei tosiaan ollut tulos juu. Ihan hirveä fiilis oli tuon kokeen jälkeen. Ärsytti, kun laitoin Riinan sellaiseen tilanteeseen, josta sillä ei ollut mahdollisuutta selviytyä. Nollat ja huonot pisteet ei haittaa, mutta se haittaa jos ne johtuu koiran ahdistuneisuudesta (esim. seuraaminen). Nyt on alla kaksi huonovireistä koetta (näitä kahta edeltänyt Imatran koehan meni hyvin!), joten laitan hetkeksi kokeet tauolle ja pohdin mitä pitää tehdä asian parantamiseksi. En missään nimessä halua viedä Riinaa kehään, jos sillä ei ole siellä hauskaa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti