torstai 30. toukokuuta 2013

Hakuleiri Haukkulaakso 25.-26.5.

Mitäpä sitä muutakaan koeviikon keskellä olleena viikonloppuna kuin hakuleirille ;D Lauantaina reissuun vierähti 12 tuntia, sunnuntaina ei ihan niin kauan, mutta klo 9-17 oltiin silloinkin metsässä. Kouluttajana Ari Starck. Tykkäsin kyllä, hyviä neuvoja saatiin vaikka rotikat (kouluttajan koirat) ei ihan samalla aaltopituudella paimenkoirien kanssa ehkä olekaan ;)

Lauantain eka hakukierros nyt meni vähän silleen. Tehtiin pari tyhjää ja pari löytöä ja aika tosi monta uusintalähetystä kun Riina ei lähtenyt suoralle pistolle. Nää suorat pistot oli viime vuonna paljon paremmalla tolalla, sillä peko-leirillähän Riina teki ihan onnistuneesti rataakin. Lähetyksiä ollaan kyllä koko ajan tehty, en treeneissä melkein ikinä partioi, mutta varmaan ei ole sitten vaadittu sitä suoraan menemistä, on saanut mennä miten sattuu. Kriteerit ei siis ole pitäneet. Tätä pistojen suoruutta lähdettiin toisella kierroksella työstämään. Ihan järkevää, koska paha on harjoitella tyhjiä tai oikeastaan ohjattavuuttakaan, jos ei ne pistot ole kunnossa. En usko että niissä tyhjissä on sitten ongelmaa kunhan pisto saadaan kohdalleen, kyllähän Riina tyhjää aluetta etsii partioimallakin. Ja sellainen ajatus tuli myös niistä laatikkopistoista (joista sanoin etten sellaisia välttämättä halua), että tavallaanhan se laatikko tulee vaan siitä, kun koiraa suoran piston jälkeen kutsutaan. Siitä se sitten lähtee etenemään kohti ohjaajaa ja keskilinjaa.

Mutta sitten toisen kierroksen harjoitukseen. Haamu, valmis, haamu, valmis oli järjestys. Tässä sellainen muistutus, että niitä haamujakin pitää muistaa käyttää, jos niistä apua on. Itse välttelen niitä ehkä liikaakin. Haamun ei myöskään tarvitse olla mikään show, kokeneemmalle koiralle riittää se, että maalimiehen käsi vilahtaa. Tämä harjoitus oli oikein onnistunut, saatiin sitä mitä haettiin, eli niitä suoria pistoja. Haukkuihin ei nyt keskitytty, mutta nättejä nekin oli, hyvästä haukusta palkka, ei huippupitkiä. Hyvin riitti myös haamu joka toisella, meni suoraan ne pistot niille valmiillekin ukoille.

Iltasella vielä kierros esineruutua, kiva että tätäkin treenattiin, kun yleensä se aina tälläsissä koulutuksissa jätetään noteeraamatta. Riina teki erinomaisen suorituksen, etsi hyvin ja palautusvauhti oikein kiva, esineet tuli eteen asti. Mutta kun sellaiset suorat pistot pitäisi olla tässäkin. En ollut tullut edes ajatelleeksi. No jaa, sellaisia sitten varmaan harjoitellaan, vaikken aio tässäkään kyllä niin ehdoton olla niiden suhteen. Sitä kokeiltiin tässä treenissä, että palkka vasta viimeisestä esineestä, kouluttaja sanoi itse tekevänsä aina niin. Katsotaan nyt teenkö sitten aina, mutta varmasti ainakin useammin kannattaisi tehdä, nytkin toimi oikein mukavasti.

Seuraavana aamuna jatkettiin, sunnuntaina vain yksi kierros hakua ja se toinen sitten niitä esineitä. Riinalle haussa sellainen harjoitus, jolla on kuulemma hyvä treenata niin suoria pistoja kuin valmiita maalimiehiäkin. Toimii myös esine-etsinnässä. Eli siis: ekalla kierroksella haamu ihan normaalisti, koira tekee suoran piston ja saa palkan. Koira laitetaan autoon ja otetaan hetken päästä uudestaan kehiin. Nyt maalimies on valmiina, suht samassa kohtaa kuin ekalla kerralla, mutta ei ihan samassa piilossa. Koira muistaa että on aiemmin löytänyt tuolta ja lähtee suoralle pistolle. Tulee edelliselle piilolle, saa hajun valmiista ukosta ja vahvistuksen suorasta pistosta. Tämä toimi hyvin, olisiko meillä ollut haamun lisäksi kaksi vai kolme valmista maalimiestä. Riittävän suoraan meni, hyödynsihän se polkua juu kun ihan kohdalle osui, seuraavalla kerralla pitää tehdä paremmassa maastossa. Ehkä vielä yksi tai kaksi harjoitusta niin että aina löytää, sitten kokeilen tyhjää.

Esineruudussa sitten myös sitä piston suoruutta. Vietiin esine yhdessä, lähetin Riinan ja ei ongelmaa. Koira autoon ja seuraavalla kerralla kun oli esine valmiina niin meni suoraan sinnekin. Palautukset hirmu hyviä, vauhti oli kohdillaan ja tuli nätisti eteen asti. Näitä pitää kotona vielä pari tehdä ja sitten kokeilla suoraan valmista esinettä. Se oli myös esineruudun teemana koko viikonlopun, että aina kaikki pitää piilottaa. Ei siis anneta mahdollisuutta löytää silmillä. Vaikka jotkut hieman epäilivätkin että onnistuuko, kaikki koirat vain paransivat etsimistään kun esineet piilotettiin. Riinakin tuntui keskittyvän enemmän ja tarkentavan paremmin.

Yhteistyö sujui tälläkin leirillä, miun Riina <3
En enää muista oliko lauantai vai sunnuntai, mutta käytiin Riinan kanssa yläkentällä tekemässä A-este ja metrin hyppy. Ihan hyvä tässä vaiheessa kun kokeenkin sen jo ilmoitin... ;D Pelkkiä esteitä ilman kapulaa näin alkuun. Kummassakaan ei ongelmaa, kuljin itse vierellä mukana. Seuraavalla kerralla lisätään yhtälöön tokokapula, ei vielä sitä pk-murikkaa.

Kiitos kaikille koulutukseen osallistuneille seurasta ja maalimiehinä toimimisesta. Annelle erityiskiitokset kyydityksistä, onneksi aina löytyy ihmisiä joiden autoon mahtuu! (: Sunnuntai-iltana oli takki aika tyhjä, antoisa viikonloppu takana siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti