tiistai 14. toukokuuta 2013

Agilitya, tokoa ja helatorstain hulinatViime viikon maanantaina oli oikein kivat ohjatut agitreenit. Riina kulki sinne minne piti, meno oli sujuvaa ja niin päin pois. Viime viikon lievästä korvattomuudesta ei tietoakaan. Parhaimmillaan rata taisi mennä vitosena, kerran taisi ainakin jäädä ensimmäinen keppiväli pujottelematta. Onneksi ohjuri auttaa tuohon vaivaan. Tuossa vieressä tuo rata, mutta sitä oli kyllä jonkun verran muokattu.Tiistai ja keskiviikko oli tokopäiviä. Tiistaina Mattilassa lenkin jälkeen Suvin ja Taran kanssa, keskiviikkona omineen lähikentällä ennen Sapeko suunnistusharjoitusta. Mattilassa tehtiin ainakin hyvin onnistunutta ruutua. Melkein ekaa kertaa kylvin merkkejä matkalle ja ruudun ympärille häiriöksi. Ei haitannut Riinaa, ruutu näyttää tällä hetkellä erittäin hyvältä. Ei peruuta vaan menee hyvällä vauhdilla keskelle asti. Siinä alkaa näkyä sellasta dynaamisuutta, mikä varmaan tulee varmuuden kautta. Sillon oli hieman vaikeuksia löytää ruutu jos mie katoin ihan toiseen suuntaan. Jännä juttu, silloin haki merkille. Sitten taas jos katsoin vaikka maahan niin ei ongelmaa, mutta heti jos Riina sai yhtään tulkittua että olisin vilkassutkaan merkin suuntaan niin meni sinne. Näitä pitää tehdä lisää, pikku hiljaa vaikeuttaen.

Seuraamisessa tehtiin poikittamisenestotoimenpiteitä. Autoin namikädellä parempaan seuruukohtaan ja palkkailin siitä. Tää on aikamoista tasapainoilua, koska en halua seuruupaikkaa myöskään liian taakse. Se aiheuttaa miulle epävarmuutta, tuleeko koira mukana. Mutta ihan kivoja pätkiä saatiin, vaikka helposti yrittääkin änkeytyä siihen aika lähelle. Paikkaistumista niin että Tara makasi vieressä, tää on nyt etenkin toisen koiran läsnäollessa vähän epävarma liike. Paljon palkkaa siis. Tätä pitää nyt tehdä monta kertaa viikossa/päivässä, vaikka lenkinkin varrella yms. Stoppeja väännettiin loppuun, ei oikein irronnut. Suvi piti Riinaa kiinni, mie innostin, kutsuin ja vaihdellen stoppasin tai annoin tulla suoraan läpi. Stopissa aina käden liike tai pallon heitto apuna. Silti ei tullut montaa kivaa stoppia. Hmph. Tätä pitää nyt kai vaan tehdä niin, että heittää sen pallon niin selkeästi päin koiraa, että sen on pakko jarruttaa. Parempiakin ideoita otetaan vastaan.

Mitähän keskiviikkona. Taidettiin tehdä täsmätreeni paikkaistumiselle ja stopille. Istuminen paranee pikku hiljaa, yksin aina varmempi. Stopeissa ainakin kerran sain sellaisen jarrutuksen, mitä haen.

      
Tokokuvat Veeran ottamia Pulliaisen Riikan koulutuksesta, kiitos paljon näistä! Hirmu vähän tulee Riinasta tokokuvia otettua.
      

Illallinen suunnistusharjoitus oli oikein hyvä, kiva oli rogainingin jälkeen mennä tuollainen vähän lyhyempi reitti. Ja taisi siihen kuitenkin aikaa mennä n. 1,5 tuntia, reipas iltaulkoilu siis. Tosi hyvää teki harjoitella pitkästä aikaa suunnalla menemistä, aika paljon kun on nyt keväällä menty ratoja joissa polkuja pitkin pääsee pitkälle.

Helatorstai oli tarpeeseen tullut vapaapäivä, vaikkei tietysti sillä että siinä mitään lepäämään olisi ehtinyt. Suht. heti aamusta Juvakan kentälle mätsäri- ja speed race-järjestelyihin vei tämän lauman tie, toimin siis niin bortsu-kelpie- kuin noutajayhdistyksenkin aktiivisena jäsenenä :D Itse tapahtuma aloitettiin flyball-kisalla, johon osallistuin molemmilla koirilla. Kyllä, myös Sabi kisasi. Sabin joukkue, johon kuului sen lisäksi sheltti-Fuuka ja borderterrieri-Asta, aloitti. Ekalla kierroksella Sabi teki jopa hyväksytyn suorituksen, wuhuu! ;D Kiersi kyllä viimeisen hypyn, mutta sain sen vielä ohjattua pallo suussa sen hypyn oikealta puolelta. Tässä kisassa sai siis auttaa koiraa ja mennä sen rinnalla laatikolle ja tämän apukeinon kyllä hyödynsin. Hyvin Sabi silti itsenäisesti haki hyppyjä eteenpäin, paluumatka oli aina se heikompi. Laatikon painaminen sujui nappiin, mutta pallon suuhun ottamista piti empiä. Toisella kierroksella en sitten saanut sitä menemään viimeistä hyppyä, joten Asta taisi tehdä kaikki meidän joukkueen hyväksytyt suoritukset.

Riinan joukkueen (Riina, Tara, Doni) suorituksesta ei sen enempää, annetaan videon puhua puolestaan. Tämä lainattu Veeran blogista, kiitos jälleen!

Flyball 9.5. Lpr

  
Tuollaisia kuvia flyball-kilpailusta löysin vielä netistä, kiitos Jonna Savukarille kuvaamisesta. Ja niin lopputulos oli se että Riinan joukkue voitti ja Sabin joukkue tuli toiseksi. Ennen kuin hirveästi hurraatte niin mainittakoon että joukkueita oli yhteensä kolme :D Mutta miten vaan, hauska kilpailu!

Speed race oli menestys, kiva kun ihmiset innostuivat! Harmi etten ehtinyt/pitkän päivän jälkeen enää jaksanut juoksuttaa omia koiria, olisi ollut jännä verrata tuloksia. Katsoin kuitenkin paremmaksi jättää revittämättä, kun olivat siinä pari tuntia venailleet autossa.

Illalla vielä Ellan ja Tuijan kanssa viesteilemään ja esineruudut siihen loppuun. Riina juoksi suuremmitta ongelmitta, ekalla Ellalle menolla jäi hetkeksi hölmönä tuijottamaan nähtyään Ellan puun takaa, mutta jatkoi matkaa kun kutsuttiin. Miulle tulo oli siitä hyvä, että joutui miettimään ja pohtimaan, mutta voitti itsensä ja löyti perille. Sellaisia ajatuksia jäi tästä treenistä, että jollain pitäisi pystyä rakentamaan sellainen kaiken voittava motivaatio juosta myös sinne kakkosohjaajalle. Että vaikka mitä tulisi eteen, Riina haluaisi jatkaa ja jatkaisi matkaa. Haussa sillä on sellainen draivi maalimiehille, miten siirtää se myös viestiin?

Esineruutu aika jees. 50 x 50 m, piti haetuttaa vaan kaksi esinettä, mutta eräistä seikoista johtuen nostettiin neljä. Siitä hyvä harjoitus, että ekaa kertaa pitkiin aikoihin ruutu tehtiin niin ettei Riina nähnyt, ja vieraat esineet vei vieras ihminen. Kaksi vierasta esinettä haki aika ruudun takaosasta, edestä sitten pari miun esinettä, jotka oli jääneet sinne. Enemmän palkkasin vauhtipalautuksista, mutta kerran eteen asti. Palautusvauhti saisi vielä olla parempi, nyt vähän jännitti tuleeko loppuun asti. Eikä olisi välttämättä viimeisellä tullutkaan, mutta vapautin sitten vauhdista. Treenien jälkeen analysointi jatkui facebookissa. Miun pitää muistaa välillä tehdä pienempiäkin ruutuja ja pyytää sieltä vaikka vaan se yksi esine, jotta into ja motivaatio säilyy huipussaan tässäkin. Ensi treenissä paino voisi myös olla ruudun keskiosassa, nyt Riina skippasi sen melkein kokonaan.

 
Yritän nyt vielä kerran lisätä nämä Tuijan ottamat viestikuvat, viimeeksi blogger oli näköjään ottanut omia vapauksia ja poistanut ne tekstistä. 
// ja niin se on näköjään tehnyt nytkin...//

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti