lauantai 30. maaliskuuta 2013

Glad påsk!

Meidän pääsiäinen on ainakin tähän asti sujunut ihan mukavasti. Olosuhteiden pakosta on keskitytty pelkkään lenkkeilyyn, mutta onhan sen ajan tietysti niinkin kulumaan saanut. Riinahan kävi viime maanantaina tähystyssterilointileikkauksessa Kouvolassa, joten treenaukset on nyt olleet jäissä siitä lähtien (melkein ainakin, parit tokot ollaan sisällä kyllä otettu). Lenkkeilty on niin Taijan ja Sissin kuin Ellan ja Elvinkin kanssa ja missäpä muualla kuin jäällä. Kai tässä pikkuhiljaa voi jo palata treenikentillekin, vähän vaan pelottaa miten Riinalla pysyy pakka kasassa, on meinaan välillä pelkällä lenkilläkin joutunut jarruttelemaan sen menoa. Koira on omasta mielestään elämänsä kunnossa ja ei siinä mitään, niin se varmaan alkaa pian ollakin, mutta kun se on ollut tuota mieltä jo monta päivää... Agilitya en kyllä tee ennen kuin on kulunut se kymmenen päivää leikkauksesta, eikä varmaan viestitreeneissä kirmailukaan olisi suotavaa, mutta tokotoimintoja pitää hiljalleen alkaa herätellä. Vaan enpä mie tässä mitenkään paitsiossa ole ollut treenaamisen suhteen, vaikkei oma koira olekaan ollut käytettävissä. Elviä kävin ohjaamassa viestitreeneissä ja koska en ihan aina kelpieiden aivoituksia ymmärrä, sain harjoitella lisää tokoilemalla Erkin kanssa :D

Lenkkeilyfiiliksiä:

 
Miten niin Saimaannorpat meinaavat kuolla sukupuuttoon? Tässä teille heti yksi!Riinan lempiajanviete -  pyöriminen. Sopii miulle niin kauan, kunhan alla ei ole paskaa.
Leikkaus oli kokonaisuudessaan niin miellyttävä kokemus kuin vain leikkaus voi olla. Rahat meni, mutta sai niille vastinettakin: palvelu oli ystävällistä ja asiantuntevaa, toiminta tehokasta ja tuloskin näyttää hyvältä. Olen tyytyväinen etten Riinaa siihen perinteiseen leikkaukseen vienyt. Itse toimenpiteeseen meni n. tunti ja heräilyyn toinen, mutta sitten meidät jo kutsuttiinkin hakemaan Riina kotimatkalle. Illan se (ja oikeastaan koko muukin perhe) nuokkui, nukkui ja oli väsynyt, mutta jo seuraavana päivänä hyvin pitkälti entisellään. Sellaisen isoa laastaria muistuttavan lapun (en tiedä sille parempaakaan nimeä :D) lisäksi suojattiin minimaalisen pientä haavaa pari päivää paidalla, mutta luovutettiin kun Riina oppi omatoimisesti riisuuntumaan siitä.

Samana päivänä

Seuraavana päivänä
Nyt tosi loogisesti palaan leikkausta edeltävään aikaan, mutta siis sunnuntaina 24.3. oli Sapekon mätsäri, johon miekin sitten lähdin hommiin. Kiitos kaikille osallistujille ja järjestäjille tasapuolisesti, varainkeruu oli kuulemma oikein kannattava. Noin viiden tunnin rutistuksella rahoitetaan jo varmasti parit haku- ja jälkikoulutukset. Ja mikäs oli hommaillessa kun kevät ilmoitti tulostaan auringonpaisteen muodossa!

Tänään toteutettiin Taijan kanssa jo muutaman viikon ajatuksissa muhinut idea ja lähdettiin viettämään kaunista kevätpäivää laavulle. Aurinko paistoi (tosin ei huonosti sijoitetulle laavulle) ja ruokaa riitti liiaksikin. Onneksi sinne laavulle oli sentään pakko kävellä. Koirille (eniten Sissille, mutta Riina ja Sabikin saivat kokeilla) Taijalla oli mukana ahkio ja asianmukaiset vetovermeet. Kätevää, se reppu painoikin ikävästi miun herkkiä olkapäitä ;) Sissi oli jo melkein vanha tekijä, Riina ihan lupaava, mutta tietystikään sille ei nyt suuria lasteja kyytiin koottu ja Sabi tyylilleen uskollisesti lähinnä surkuhupaisa :D Ruohosaaressa oli melkein ruuhkaa, mutta se oli positiivista, ettei kukaan urputtanut koirista. Päin vastoin, enemmän taisi olla koirallista kuin koiratonta porukkaa liikenteessä. Ihmiset vaihtui moneen kertaan ja myö vaan hengailtiin, mikäs sen parempaa.

Sissiltä homma hoitui.

Harvahammas


Kerrassaan ylväät dollarit.

Retkeily on rankkaa.


"Voi Jeesus..."

"Aijaa, no toki poseerata voin."

"Perskele, pakottivat vielä liikkumaankin."
Kirjotellaas pikaisesti vielä lyhyet muistiinpanot niistä kaksista sisätokoiluista, jotka ollaan ehditty tekemään. Toisella kertaa innokkuus oli ylitsevuotavaa, toisella meno muistutti jo enemmän perussisätokoilua. Välillähän on ollut sitä ongelmaa, että vire on sisällä tehdessä liian matala. Päätin kuitenkin jo aikoja sitten, etten anna sen häiritä, kun Riina kuitenkin aika kivasti tekee. Se nyt vaan on tottunut siihen, ettei sisällä pahemmin riehuta.

Molemmat treenit pelkällä namipalkalla, kun en kauheasti ole vielä uskaltanut leikittää. Ekalla kertaa seuraamista sivulletulojen muodossa, tunnaria ja kaukoja. Sivulletulot tosi innokkaita ja aktiivisia, hyvältä näyttää meidän uusi uljas seuraaminen! Tunnarissa ensin pitkä rivistö kapuloita ja sitten myös niin, että oma vähän piilossa. Aina malttoi etsiä vaikkei heti löytynytkään, ei sortunut tuomaan vääriä. Palautukset aikas mukavia, välillä vapautus ja välillä loppuun asti. Sabi söi tunnarikapuloita. Lähinnä nauratti, mutta sen verran tiukkapipoinen tokoilija olen, etten voinut treeniä tuohon lopettaa. Sabi sai sitten herkkujen avustuksella etsi omaa ja kun vahingossa osui oikealle kapulalle, naksautin :D Kaukoissa ideana käsimerkittömyys. En välttämättä tavoittele koskaan kokeeseen käsimerkittömiä kaukoja, mutta hyvä niitä käskysanoja on silti joskus vahvistella tällä tavalla. Sitä s -> i vaihtoa täytyy nyt tarkkailla ekstrahuolellisesti, liikkuu niin vähän ja aina vähän eri suuntaan, että sen helposti jättää huomiotta. Ongelma voi kuitenkin pikkuhiljaa huomaamatta suurentua.

Toisissa treeneissä metallia, sivulletuloja ja merkkiä/ohjatun suuntia. Metallia vahvistin vaan niin, että istuin lattialla, kapula oli vähän matkan päässä ja kun sitä varmasti piti/kantoi niin palkkasin. Tuntui vähän siltä, että ei kannata palkata jos se on juuri pudottamassa, koska sitten kokeessa kuitenkin epävarmuus iskee ja kapula putoaa. Palkka siis vain kun kapula oli varman näköisesti suussa. Sivulletulot edelleen kivoja (: Merkille meni kyllä ihan kivasti ja suunnat sujui, mutta keksi sitten jonkun ihme jumittamisen merkille lähdössä. Vaati muutaman kerran kaksoiskäskyn.

Meidän pääsiäinen jatkuu siinä mielessä erikoisissa merkeissä, että päätin tänä vuonna luistaa näyttelytalkoissa. Olen siellä niin reippaasti pari viime vuotta ahkeroinut, että mielestäni ansaitsen välivuoden. Maanantaina mennään kuitenkin Ellan kanssa tsekkaamaa kelpiet ja bortsut sekä tietysti kannustamaan Salamaa! Pientä shoppailuakaan ei ehkä voi välttää... Iltapäivästä sitten luultavasti agilityyn Sissiä ohjaamaan. Pitää pitää tuntumaa yllä, jos meinaan uskaltaa sen kanssa viikon päästä epiksiin. Hui! (:

2 kommenttia:

 1. Ai, sie olitkin ehtinyt tänne laittaa jo reippaana tyttönä päivityksen meidän laavureissustakin, joten olkoon sitten rajattomat kuvat.

  Mutta miekin nauroin tuolle Sabin "voi Jeesus"-kuvalle - se kuvastaa niiiin Sabia! Ja sama kävi mielessä seuraavan kohdalla; "poseerata kyllä voin" :D

  Mutta hauskaa näyttelyä! Tee hyviä ostoksia! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on kaikki reippaasti päivitetty. Siun pitää sit omaan blogiin laittaa (mukamas) paremmat kuvat :D

   Poista