lauantai 11. elokuuta 2012

Viimeisen lomaviikon puuhastelut

Ensi viikosta lähtien taas koulu haittaa harrastustoimintaa, joten viimeisestä lomaviikosta kaikki irti!

AGILITY

Maanantaina Alkeet 2-kurssin toinen kerta, keppejä ja kontaktia. Kepit sujui, kyllä se naksutin vaan niissäkin toimii ja helpottaa palkkausta huomattavasti. Niissä ei mitään erikoista, vielä saisin enemmän antaa koiran itse miettiä ja jättää ohjailun vähemmälle. Neljällä kepillä mentiin. No kontakti sitten olikin ihan oma episodinsa. Sanotaanko nyt vaikka näin, että miun ja kouluttajan mielipiteet hieman erosivat siinä, kuinka tätä pitäisi koiralle opettaa. En väitä tieväni agilityn kouluttamisesta vielä mitään, mutta oman koirani luulen silti tuntevani. Toivottavasti ensi kerralla jäisi tästä parempi maku.

Riina ja pussi, kuva joltain edelliseltä koulutuskerralta

RAUNIOT

Tiistaina raunioilla, molemmat koirat mukana.

Riina: Ilmaisua, alkuun ihan niin että pääsi suoraan juoksemaan piilolle, sitten yhdistettynä pienimuotoiseen etsintään. Etsinnässä toinen ukko parempi, siellä aloitti haukkumisen heti. Nyt ollaan niin paljon tätä ilmaisua hinkkailtu, että ehkä ensi kerralla otetaan sellanen kiva ja rento harjoitus, missä koira saa vaan etsiä. Loppuun pöytiä ja ampuminen, tällä kertaa 9 mm. Hieman oli Riina hämillään, mutta namit kuitenkin otti vastaan ja ihan iloisesti heti ampumisen jälkeen haki palloa.

Sabi: Sehän ihan omaehtoisesti kiipeili kasoilla niiden kiertämisen sijaan. Jeejee! Loppuun haukutusta, eikä tähän kovin montaa vapaaehtoista tuntunut löytyvän Sabin poikkeuksellisen rumasta ja hyvin betoniputkissa kaikuvasta äänestä johtuen. Lopulta kouluttaja sitten joutui uhrautumaan (:

Riina raunioilla piilolla, kuva kylläkin toukokuulta

HÄLYHARJOITUS

Keskiviikkoiltana suunnattiin Taipalsaarelle hälyharjoitukseen. Jakauduimme kahteen ryhmään, Riina otettiin toiseen ryhmään etsiväksi koiraksi. Alue ehkä n. 5 hehtaaria, kokonaan ei sitä koluttu, mutta kaksi tuntia saatiin kulumaan. Ensin ei tuntunut löytyvän mitään ja mietin että tajuaako Riina olevansa etsimässä eikä vaan lenkkeilemässä. Sitten ekana löytyi lippis, näin sen ja pyysin Riinaa tuomaan esineen. Hienosti kehujen saattelemana lippis saatiin talteen kuten myös neljä seuraavaa kadonnutta päähinettä (: Sitten löytyi ensimmäinen kadonnut, Riina löysi ukon muttei hahmottanut että se oli se etsittävä. Tyyppi kun vaan oli marjoja poimimassa. Haukkui kun kannustin ja siitä palkka. Toisesta ukosta oli sitten vissiin pari kertaa mennyt aika läheltä ohi, mutta sitten kun se sen bongasi niin oma-aloitteisesti aloitti ilmaisun. Tämä oli Riinan ensimmäinen tämän tyyppinen harjoitus, joten olin erittäin tyytyväinen! Se oli hämmästyttävää, että vaikka Riinalle on otettu jälkeä vasta pari kertaa, se jäljesti metsässä useampaan otteeseen. Toivottavasti ei kuitenkaan tätä ota tavaksi haussa.

SUUNNISTUS

Torstaina suunnistettiin Leenan ja Suvin kanssa, kiitokset vaan seurasta (: Siinä vaiheessa kun olin uittanut molemmat kenkäni ojassa kävin miettimään tämänkin lajin mielekkyyttä... Mutta ei edes oltu viimesiä, ihan. Ja yrittäkää itse selvitä kaiken maailman pusikoitten läpi koirien kanssa kun hihnat on jatkuvasti solmussa (:

http://www.lappeenriento.fi/uutiset/inter-rastit-982012

PAIMENNUS

Perjantaina paimennusta Imatralla, ja lehmät oli vaihdettu lampaisiin. Riinan touhu yksinään oli suhteellisen kaukana kunnon paimentamisesta, se keskittyi lähinnä kakan syöntiin ja siinä pyörimiseen, mutta kun Mila-äiti otettiin mukaan kehiin niin johan onnistui. Pitäähän jonkun ensin kertoa mitä siellä pitää tehdä! Kiitos Paulalle kun saatiin lampaita "lainata", mielellään tullaan uudestaankin.

 Lammaspaistia ham! sanoo Riina
 Mila ja Nano paimentaa

TOKOKOULUTUSPÄIVÄ HAMINA

Kouluttajana Mari Kiuru, jolla itsellään siis belgejä ja airedalenterrieri. Riinan liikkeinä seuraaminen, kaukot, ruutu ja liikkeestä istuminen, lopun paikkamakuuta ei keretty jäädä enää tekemään, harmi sinänsä. Seuraamisessa miun mielestä ongelma oli kontaktin putoilu, kouluttajan mielestä miun hissutteleva kävelytyyli, huono täyskäännös ja koiran motivaation puute. Hupsista (: No joo, motivaatio oli kyllä kateissa, mutta ei se kotona (ihan oikeasti!) noin huonosti seuraa. Miusta meidän seuruu on yleisesti ottaen ollut aika kivaa. Mutta mukavasti saatiin kyllä Riina sitten aktivoitumaan oikeanlaisilla harjotteilla, näitä tehdään varmasti jatkossakin. Kaukoissa ongelmana ensimmäinen istumaannousu, siihen lyhyempää matkaa ja takapalkkaa. Ylempien luokkien kaukoissa sitten tekniikkaa, tekniikkaa, ja mahdollisesti edessä käskysanan vaihto. Ruutu oli aika hyvä, vaikka vähän ehkä kyyläili merkkejä. Istumisessa ongelmana voisi ehkä olla se, ettei koira osaa vielä täysin käskyä. Oho, oho :D Sitä siis eri tilanteissa, jotta saadaan käsky varmaksi. Paikkamakuuta tehtiin itsekseen kentän laidalla, hyvin meni.


1 kommentti:

  1. Kaikennäköstä työkin ootte jo ehtineet tällä välin, kun ei olla nähty :D

    VastaaPoista